Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Dlouho jsem přemýšlel, a vlastně se tomu i hodnou chvíli bránil, čím to, že SGA je prostě lepší, než SG1. V čem je ten rozdíl? Řešení je však velmi jednoduché, Atlantis má tu n(v)esmírnou výhodu, že se stále odehrává mimo Zemi. Přiznejme si, že v SG1 díly odehrávající se na základně, nebo na Zemi obecně, patří spíše k těm nudnějším a nezáživnějším a všichni máme rádi, když se pohybujeme spíše po jiných planetách. To je tady splněno hned na začátku, jelikož samotná Atlantis je studnicí nepoznaných místností, technologií a překvapení, které by se mohli objevovat v každém díle a nikdo by se nezlobil. V tom je ta výhoda. Nelze samozřejmě zapomenout na nezapomenutelné hlášky Dr. Zelenky a také skvělé hostovačky z SG1, ať už je to O’Neill, Carterová, Teal’c, nebo Daniel. Nebudu se pouštět do hodnocení jednotlivých sérií a připojím pouze svoje přání, aby nakonec vznikl plánovaný film, který je však momentálně uložen k ledu, jak kvůli tomu, že franchiza SG je po dlouhých letech bez vysílaného seriálu, jednak kvůli tomu, že MGM se stále potýká s nemalými finačními potížemi, které film kvůli jeho trikové nákladnosti prozatím zařazuje do škatulky nerealizovaných projektů. Oblíbené postavy: Lt. Col. John Shephard, Dr. Rodney "Meredith" McKay, Dr. Elizabeth Weir, Ronon Dex, Dr. Radek Zelenka a Todd the Wraith. Oblíbené díly: 101-102 - Rising, 110 - Storm, 111 - The Eye, 119-201 - Under the Siege, 203- Runner, 211 - The HIve, 214 - Grace under Pressure, 219 - Inferno, 301 - No Man’s Land, 305 - Progeny, 306 - The Real World, 311 - Return, 312 - Echoes, 315 - The Game, 317 - Sunday, 320 - First Strike, 402 - Lifeline, 403 - Reunion, 405 - Travellers, 411 - Be All My Sins Remember’d, 420 - The Last Man, 501 - Search and rescue, 504 - The Variantions, 506 - The Shrine, 510 - First Contact, 511 - The Lost Tribe, 519 - Vegas, 520 - Enemy at the Gates.

Dexter

Dexter (2006)

Potřeboval jsem dvě sezóny, než jsem mu přišel na chuť. První mě tolik nezaujala, sice určitě jeden z těch lepších seriálů, ale že by to byl takový hit, za který ho všichni považují, mi nikdy nepřišlo. Všechno změnila druhá série, kterou jsem hltal díl od dílu. Hlubší násvit do Dexterovi do duše, nové skutečnosti jeho minulosti, všechno do sebe skvěle zapadlo. Opravdu jeden z nějlepších seriálů poslední doby. Už teď se těším na další sérku. Edit. 10. 7. 09: I ve třetí sérii se Dexter dokázal udržet svoji kvalitu a vypadá to, že tvůrci nijak neztrácejí dech a doufám, že jim to vydrží co nejdéle. Edit. 17. 12. 09 Po konci čtvrté série musím prohlásit, že tvůrci to mají pořád v sobě a jsou lepší a lepší a to se nestává často. Celá řada je propracovaná do nejmenšího detailu a dějová linka s Trinitym je prošpikována několika skvělými zvraty a zakončena nejdokonalejší epizodou ze všech ever. A co se týče šokujícího závěru, něco neuvěřitelného. Že na tohle měli tvůrci koule, to fakt smekám. Kdo neviděl, neuvěří. Pro mne nejlepší série. Edit. 20. 3. 11 Přiznejme si, čtvrtá sezóna byla jen těžko překonatelná, takže se to ani nestalo. Přesto to ale opět mělo grády. Dexter se dostal až nebezpečně blízko k prozrazení. Navíc při zvěstech o poslední sezóně to vypadalo opravdu zle. Vážně jsem se bál. Je škoda, že s Lumen to dopadlo jak dopadlo, i když se to dalo čekat. Vysvobozením pro Dextera bude opravdu nejspíše smrt... 1. Season: 70 %, 2. Season: 100 %, 3. Season: 90 %, 4. Season: 100 %,5. Season: 90 %.

Spiderman

Spiderman (1994)

Po opětovném zkouknutí všech pěti sérií musím konstatovat, že jde podle mne o nejlepší animovaný seriál všech dob. Kdykoliv na něj vzpomenu, připadají mi Raimiho filmy jako amatérská fušeřina. Seriál skvěle buduje jednotlivé linie, než se pustí do další, připraví pro ni velmi kvalitní základy. Není to takové skákání mezi jednotlivými příběhy jako ve filmech, které na sebe téměř nenavazují. Tady má všechno svůj čas a svůj účel. Kvalita se stupňuje s každou další sérií. Když už si říkáte, že nic lepšího být nemůže, další série vás přesvědčí o opaku až po vrcholný skvost v podobě té páté. Seriál skvěle řeší celý život Petera Parkera. Jak se jeho život a život jeho alterega propojují a jeden ovlivňuje druhý. Kolikrát si Spiderman říká, že by měl superhrdinskou dráhu pověsit na hřebík, protože ta vede k utrpení jeho blízkých. Naprosto skvělé, propracované a kontinuální příběhy ještě vylepšené tím, že se zde objeví mnoho ostatních komiksových hrdinů a díly s nimi patří k vrcholům. Jen namátkou: Fantastická čtyřka, X-Men, kapitán Amerika, Iron-man, Punisher, Blade, Daredevil a určitě jsem někoho ještě zapomněl. Opravdu vrcholný kousek zakončený neuvěřitelnou pátou sérií. Všem vřele doporučuji. 1. série: 80 %, 2. série: 90 %, 3. série: 90 %, 4. série: 100 %, 5. série: 110 %