Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (349)

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Nejlepší Cimrman. Zcela bez debaty. Dívám se na to asi postopadesátédruhé a furt se válím smíchy :-)

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Temný případ (dokonalost každým coulem) a Dexter (rozuměj jeho první dvě série) nepřekonán, ale i tak obrovská spokojenost. Chemie mezi ústřední dvojicí detektivů funguje na jedničku a moc mě bavilo propojení do nejvyšších pater politiky v USA, tuhle tématiku mám rád. Emocionálně strhující krimi drama, jemuž sedí seriálové vyprávění. Ano, šel by z toho sestříhat slušný 120ti minutový snímek, ale takhle je to daleko, daleko lepší.

plakát

Coherence (2013) 

Pokud si budete chtít COHERENCE opravdu vychutnat, počítejte s tím, že k tomu budete potřebovat zapnutý mozek a logické uvažování. Není to žádná oddychovka na sobotní odpoledne. Na rovinu přiznávám, že párkrát jsem v tom měl bordel, ale opakované shlédnutí mě opět vrátilo do děje. Doporučuji načíst si po (opravdu až PO!) shlédnutí filmu další informace o způsobu natáčení a Byrkitově práci s herci, celý film se díky tomu u mě dostal na vyšší level.

plakát

Vzpoura na Bounty (1962) 

Marlon Brando je těžký frajer. Tříhodinová epická, dobrodružná a výpravná story, která disponuje neskutečně vymakanou gradací děje. Starý dobrý Hollywood se vším, co k němu patří.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Díl o Masarykovi mě nevzal, Charta a Srpen 68 taky moc ne (ačkoliv Marek Daniel jako VH je vynikající), Listopad 89 už byl lepší (Lábus s Kaiserem úžasní!), druhá světová válka podaná výtečně, ovšem za naprostý top považuji díly o Únoru 48 a čistkách z 50. let. A co hlavně - Vyorálek hraje Gottwalda fantastickým způsobem, konečně to není jen ožralý syfilitik a Stalinova loutka, ale chladnokrevně uvažující manipulátor, který v Únoru umně využije selhání postupu demokratických politiků a Beneše, aby jej následně soudruzi ze SSSR odstřihli od reálného politického vlivu a nechali jej napospas chlastu, nemoci a tupé Martičce. Kosatík je vynikající autor, jeho knížka České snění je brilantním příspěvkem do debaty o tom, co jsme za národ a jaké hodnoty sdílíme či nás rozdělují. Sedláčka sice moc nemusím, tady se ovšem vycajchoval a režisérsky válí. České století je hodně ambiciózní projekt, který logicky vyvolal řadu kritických připomínek, ale vyšel nakonec nad očekávání dobře. Civilně, bez velkého patosu a v podstatě objektivně (byť tohle slovo k výkladu dějin příliš nepasuje).

plakát

Cesta (2009) 

Jeden z nejintenzivnějších zážitků mého diváckého života. Surová, tíseň a depresi vyvolávající, bezvýchodná a nedějová podívaná, která ve své podstatě nenabízí žádný příběh, ale "pouhou" Cestu. Knihu jsem ještě nečetl, ale určitě mám v plánu.

plakát

Nejhledanější muž (2014) 

Při převedení do filmové podoby jakoby le Carrého knížky ztrácely to nejcennější, co mají. Minimalistické, rozvleklé, ale zevrubné a odtažitě analytické tempo vyprávění funguje na stránkách knížky, ale ne během dvouhodinového snímku, který řadu věcí jen naznačí, ale logicky nedotáhne do konce. Není to špatný film, Hoffman je výborný a popis fungování tajných služeb po 9/11 velmi věrohodný, jenže co z toho, když všechno zabíjí totální nedějovost a s ní paradoxně spojené náhlé zvraty, které situaci bohužel kolikrát nijak nepopoženou dopředu, ale ještě víc zabrzdí. Velká škoda.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Americký prezident se chystá oznámit světu, že byl zabit Usáma Bin Ládin a v newsroomu ACN Network se řeší rozchod editora s jeho přítelkyní, sekretářka přesvědčuje přítelkyni, že editora nemiluje a mladý Ind vesele štěbetá se svojí přítelkyní a přítelkyní editora. To se sakra tvůrci inspirovali u odpadu jménem Redakce!? Seriál v mnoha ohledech vynikající, ale tohle - a nejde jen o zmíněný díl - mě vytáčí neskutečným způsobem.