Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (184)

plakát

Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) (seriál) 

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času.

plakát

Nic než pravda (2008) (pořad) odpad!

Kde televize vyhrabala toho Kojaka? Je příkladem totálního amatérismu, neschopnosti reakce a improvizace, na druhou stranu trapností oplývá nadmíru. Pro mě absolutně brutální zadání pořadu - co všechno je člověk na sebe nakydat pro pár drobných. Brrrr.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Film naštěstí má společného s tolikrát v souvislosti s tímto snímkem skloňovaným Forestem Gumpem pouze jméno scénáristy. Nejedná se však o lacinou patetickou americkou agitku, ale o skutečně strhující příběh. Ačkoliv skutečný...Skvělý nápad, který neposloužil nějaké hloupé komedii nebo hororu. Líbilo se mi to, že stárnutí/mládnutí Benjamina nebylo nějak moc rozebíráno, spíše sloužilo jako nosné pilíře pro stavbu příběhu. Masky byly skvělé, nejvíce mě překvapila změna Brada Pitta. Ne však ta role staříka, spíše ta ztvárňující mladého muže, on už žádným mladým mužem přece není. Omladit někoho je rozhodně těžší než opak. Celkově moc pěkné.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Tak trochu oddechový, nepříliš divácky náročný snímek s hvězdným obsazením, které zde do jednoho potvrzuje své nesporné komediální nadání, platí to zejména u Brada Pitta, ačkoliv měl úlohu značne usnadněnou charakterem postavy, svádějící ke karikování. Rafinovaná zápletka je skutečně zapletená a ani autoři snímku jí nedokázali rozplést, proto jí razantně na konci snímku přetli. Závěrečný song (The Fugs?) je filmovou písní roku (nebo alespoň ledna). Trochu krátký komentář…no, ještě si stihnu zaběhat.

plakát

Pustit žilou (2008) (pořad) 

Autoři pořadu by si mohli nechat pustit žilou, třeba by společně s krví odešla i jalovost a trapnost. No ... i když asi ne. Jednu hvězdičku za naprosto skvělý Beat Burger Band!!

plakát

Setkání v Praze, s vraždou (2008) (TV film) 

Po delší době televitní film, na který se "jakžtakž" dalo koukat až do konce. Příčinou toho byl kvalitní scénář s docela rafinovanou zápletkou a překvapivým a netradičním závěrem. Podezřelá osoba byla však hned od počátku podezřelá, což byla asi chyba. Když filmaři nemají prostředky na to, aby natočili kvalitní koncert (je jedno jestli jazzový, rockový nebo jiný), ať ho raději netočí (film by se bez toho obešel a ještě by mu to prospělo. Tohle byla opravdu zrůdnost, a ty rádobyfešandy se saxíkem byly úděšný! Smyl repetitivního ukazování záběrů z jeviště jsem nepochopil vůbec. Co bylo velmi obtížně představitelné, byl vztah té mladé holky s piercingem a starým fízlem. A ještě k tomu těhotenství ? Chtěl jsem dát 3 hvězdičky, ale jak tak nad tím přemýšlím, dávám pouze 2, za děj a Pavla Lišku.

plakát

TOP STAR magazín (2008) (pořad) odpad!

Při zaslechnutí slova "celebrita" mi vyskakuje husí kůže, při pohledu na tyto "oslavované" mívám náběh na astmatický záchvat. Nerozumím tomu, že může mít někdo, koho zajímá, jaké spoďáry nosí pan Sámer Issa , hlasovací právo, proboha! Ufff..

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Bohužel očekávání bylo větší než konečný výsledek, ačkoliv v kontextu české filmové tvorby posledních pár let bezpochyby nadstandard. Film nenavázal na předchozí na kost ohlodané a syrové Slámovo filmy. Bezpochyby se může pyšnit stylovou čistotou, ale to není bohužel všechno. První polovina filmu místy až nudí, vesnický život je znázorněn pomocí někdy až brutálních klišé. Naopak, naprosto odzbrojující bylo ztvárnění ústřední role Pavlem Liškou-nebylo třeba vysvětlovat jeho motivace, pohnutky, pocity viny,..., všechno se dalo vyčíst z jeho výrazu, gest a pohybů. Tento jeho výkon povýšil snímek na evropskou úroveň. Zuzana Bydžovská za ním nezůstala o moc pozadu, konečně role, kde se nepitvoří, naštěstí. Hodně se mi líbila akcentace obtížnosti vymanit se z venkovského života, jestliže je tam člověk již zakořeněn (to si hodně lidí neuvědomuje a snadno se to kritizuje), což bylo v silném kontrastu s městským učitelem, který si pouze odskočil na venkov (utíkaje před osobními problémy a nerozhodností) a klidně se mohl vrátit (ačkoliv nakonec stejně zůstal, což bylo bohužel očekávatelné a nakonec i uskutečněné).

plakát

10 způsobů lásky (2008) (TV film) 

Film by asi dobře fungoval jako televizní záznam divadelní hry, ale takhle to působilo násilně, místy nelogicky a ehm.. teatrálně (viz Tereza Kostková - na divadle by to asi vypadalo hezky, zde nikoliv).

plakát

Americký gangster (2007) 

Až do shlédnutí tohoto snímku jsem vůbec netušil, co všichni na tom Russellovi Croweovi mají, ale teď už chápu. Je přesnej. A je fajn, že někdo natočil snímek o drogové mafii trochu jiné než té, kterou zobrazuje Scorsese, Coppola nebo DiPalma, tedy té "taliánské". Řemeslně se asi dá vytknout máloco, já nemohu nic. Stran děje mi trochu vadilo, že na konci vypadá Frank Lucas trochu (opravdu jenom trochu) jako klaďák, když pomáhá dopadnou zkorumpované policajty. Na masovích vrazích nelze hledat stopy lidskosti!