Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (26)

plakát

Babylon Berlín (2017) (seriál) 

Ten seriál má všechno a chybí mu, no skoro nic. Každou epizodu jsem si užíval. Ano, peníze z toho jsou cítit a tak to má být. Naštěstí byly dobře využity. Na dobré herce a úžasnou výpravu. Myslím i pro historika vynikající exkurs do třicátých let v prvním demokratickém Německu. Slasti anarchie a politický boj v pravém slova smyslu. Zároveň chudoba a špína i pro pracovité. Žádný div, že pak vyhrála socialistická strana. Ale zpět k seriálu. Hodnotím ho po čtyřech epizodách a to proto, že jsem prostě nadšený. Snad to už nezměním

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Jo, jak jsem říkal na konci přehlídky, stojí za to mít kabelovku.......Příběh o normálních lidech v nenormálních časech. Je to skvěle natočený film se skvělými a skvěle hrajícími herci a vynikající atmosférou. Je mi jedno, jak je atmosféra budovaná, je tam hustá tak, že by se dala krájet. Jestli tu trilogii budou dávat v kině, klidně si lístky koupím. Jestli to bude na pět hvězdiček nevím, ale zatím je to spolu s Lidicemi ten nejlepší český film od revoluce.

plakát

Konec přehlídky (2012) (seriál) 

Hodnotím po dvou dílech...tak se ještě uvidí....Ale zatím: Jedním slovem nádhera. Poslední čestný brit před koncem zlatého věku. Obrazově a hístoricky k pokochání. Myšlenky jsem si třídil ještě nějakou tu chvilku po skončení dílu. Tenhle seriál a dost možná i film o Palachovi budou stát za každou kačku kabelovce.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Asi nemá smysl psát o hudbě, která je dokonalá. Husí kůži u filmu nemívám tak často a u tohoto kousku jsem ji měl dvakrát. Při pokusu o únik kurýrů z pevnosti a při závěrečné bojové scéně. Mimochodem ta je naprosto úchvatná, plynule natočená a s úžasnou ukázkou bojového umění.

plakát

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě (2010) (seriál) 

Budu-li hodnotit pouze jako seriál, tak zajímavé. Neobjektivní, ale zajímavé. Proč neobjektivní? Zatímco američané ve svých seriálech o vojenské technice dělají, že měli ty nejlepší lodě, letedla, tanky atd., v tomhle seriálu mi přišlo, že rusové to dělají naopak. A není to pravda. T-26 byl lehký tank s 45mm kanónem, Pz-III ze stejného období měl kanón 37mm. A říkalo se mu střední tank....Letectvo to samé. Migg-1 vs Bf-109 bych dal hlas Bf jen kvůli těžší výzbroji. Atd. Ale jinak na poměry seriálové dokumentární tvorby z druhé světové a to nejen z Ruska slušný průměr.

plakát

Senna (2010) 

Skvělý dokument o skvělém sportovci

plakát

Na vlásku (2010) 

Musím dát za pět. Normální, duši hřející pohádka s tolika různými vtipky. Bavil jsem se celou dobu, někdy více a někdy méně - to u scén s mamá. Ta byla fakt zlá. Ale chameleón a kůň mě dostali. PS: skvělý český překlad:"Šemíka né!"

plakát

Harakiri (1962) 

Vynikající film se vcelku jasným koncem už od začátku, ale přesto až do posledních chvil napínavý. Příběh "obyčejného samuraje" v obyčejné době. Hudebně naprostá špička.

plakát

Údolí stínů (2002) 

Není to nejlepší film Mela Gibsona, není to ani nejlepší válečný film ale ani náhodou to není úplně špatný film. Některé scény si budu pamatovat stále.(Francouzská trubka po deseti letech u vietnamců) Podle mě ten film nemá nějaké hlubší umělecké ambice. A jako válečný film funguje velmi dobře.