Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tento příběh o lehce podprůměrně inteligentním jedinci mě prostě nikdyy nepřestane bavit, i když jsem ho viděl už nespočetněkrát.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Arnold a Robert Patrick ve svých životních rolích. Tady se dá jen chválit. Perfektní akce, efekty, hudba.....co víc si v akčním žánru přát.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Lépe zfilmovaný příběh o pomstě jsem nikdy neviděl. Basil k tomu natočil soundtrack tak geniální, že snad na světě ani lepší není a pravděpodobně v budoucnu ani nebude.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Bruce Willis a Damon Wayans se výborně doplňujou ve vypouštění vtipných hlášek. Nějakou bych uved jako příklad, ale ono jich bylo tolik, že se mi nechce vybírat. Výborné od začátku až do konce. Co víc dodat? Snad už jen ,,Voda je mokrá, nebe je modrý a Satan Claus je někde venku...." Ovšem starý dabing byl o 100% lepší než je ten současný, který ničí jednu hlášku za druhou.

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Podle mě nejlepší snímek Richarda Donnera. Mistrovsky propojená akce s humorem. Rozdílnější ústřední dvojice z těch dvou být ani nemohla. Černošský klidný otec rodiny před důchodem na straně jedné a na té druhé po všech střílející maniak se sebevražednými sklony. No jo, ale ono jim to klape dokonale.

Predátor

Predátor (1987)

Film napínavý od začátku až do konce. Snad jediný akční film Arnolda, kdy neměl navrch, ale solidně dostával přes držku. Predátor už asi navždy zůstane můj nejoblíbenější emzák. Některé záběry sice nejsou pro slabší povahy, ale hold k takovému lovci, jakým predátor bezpochyby je, se musí najít nějaký ten chlap stažený z kůže a pověšený na strom.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Nejlepší film Bruce Willise. Takhle si přesně představuju akčního hrdinu: dořezaný, domlacený, ale brutálně hláškující týpek.