Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (507)

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Realistický, napínavý, aktuální, poučný a taky technicky zvládnutý. Víc takových. Za mě pecka!

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Pecka spin off! Bavilo mě to více než celá nová trilogie původních Star wars. Fakt se na to dobře kouká, i když ten příběh se tolik dopředu nežene. Formou mi to hodně připomnělo starší Firefly - westernovka z vesmíru, kdy díly sice chronologicky navazovaly, ale soustředily se vždy na něco jinýho. Malý Yoda byl skvělej. “That is the way!”

plakát

Delhi Crime (2019) (seriál) 

Další pěkná práce od Netflixu. Aktuální téma - hromadné znásilnění - netřeba rozebírat. Více než to mě zajímal průběh vyšetřování, celkově mentalita indického obyvatelstva a prostředí, ve kterém musí žít. Jenom mi trochu uniklo proč se tak střídal používaný jazyk - hindština s angličtinou.

plakát

Volání divočiny (2020) 

Dobrodružná klasika s pohádkovým nádechem a digitálními zvířaty. Ale má to krásné záběry přírody a H. Forda. Na nedělní odpoledne pěkný film.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Odkoupit práva na tento španělský fenomén bylo asi to nejlepší co Netflix za poslední roky udělal. Ale zase třeba dodat, že díky tomu se “Papírák” dočkal takové popularity. Vymakaný plán loupeže, sexy červené kombinézy a masky Dalího, krycí jména ve tvaru měst, Profesor atd...to už je vše známé po celém světě. Okamžitě mě to chytlo, skvěle napsané postavy (hlavně charizmatický Berlín si krade každou scénu pro sebe ), chytlavá ústřední melodie a “oživlá” Bella cao, a perfektně napsaný příběh. Mluvím o původním plánu (1. a 2. řada). Bohužel s další sezónou mé nadšení dost opadlo, celkem rychle. Pořád poctivá filmařina o tom žádná. Ale nové postavy nezaujaly, a ten příběh prostě kopíruje úvodní sezónu. Upřímně bylo pro mě těžší sympatizovat a fandit.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jako fanda kapely Queen ani jinak nemohu! Geniální. Freddie je legenda a tímto filmem ožívá naplno! Skvělý casting (Rami si jasně řekl o nominaci). Kinozážitek se vším všudy - technicky dokonalé, dojemné, vtipné a pořádná husina ve Wembley. Film roku!

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Rick a Morty je jedna velká šílenost. Prostě bláznivá dobrodružství jednoho geniálně praštěněho dědy a jeho vnuka. Nápadité, originální, já tyhle seriály pro dospěle prostě můžu. Po 1. sérii jsem spokojený, ale při pohledu na zdejší hodnocení jsem upřímně čekal daleko větší pecku. Zatím zůstávám spokojený, nikoli oslněný.

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Jsem moc rád, že se Matt Groening vrátil na tv obrazovky. Srovnání s předchozími seriály se samozřejmě nabízí. Se Simpsny to dělat nehodlám - to je u mě nepřekonatelné a hlavně je to žánrem lidem určitě nejblíže. Futurama je už 100% sci-fi a jde úplně jinou cestou, stejně jako nyní fantasy Disenchantment. Futurama se mi moc líbila, ale přesto mi je tento kousek bližší. Svět plný elfů, trpaslíků, obrů nebo čarodějů si mě získá lehce narozdíl od vesmírných stvoření, robotů a meziplanetárního cestování. Moc nerozumím tomu hateu tady. Po 1. sérii hodnotím plným počtem, bavil jsem se, spousta vtipných momentů, hlášek, postaviček, a přece jen i trochu více pro dospělé :-). Smíchy jsem se sice neválel (to jedině u Simpsnů), ale těším se na další série.

plakát

Calibre (2018) 

Netflix se opět předvedl. Nízkorozpočtový komorní thriller s tou pravou hutnou atmosférou skotského venkova. Aneb jak se nevinný lovecký víkend záhy změní v pořádné drama. Tagy jsou zde jasně napsané: venkov, přátelé, lov, vražda, pocit viny, pomsta. Až mi občas bylo fakt nepříjemně, ale o to asi především šlo!