Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 567)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Pro mne velké zklamání. Nuda...herecké výkony dobré, ale jiné bych nečekala. Obsah takřka nulový. Hlášky místy vtipné - ale na to, aby film byl koukatelný a divácky zajímavý, nestačí vedle sebe jen poskládat pár dobrých herců, těm vložit do úst pár sprostých slov a a čekat, že to divákovi něco přinese...a to je to, co mi chybí. Jaký smysl mělo na film se dívat, co mi to přineslo? Vůbec nic. V tuto chvíli mám dojem, že opravdu jen to zklamání.

plakát

Divergence (2014) 

Podívaná pro teenagery, která silně připomíná Hunger Games, ale i třeba Harryho Pottera. Ti mlaďoši jsou pěkní, maj svaly, různě spolu zápasí a do toho se občas zjeví Kate Winslet ve stylu Cruelly. No, snést se to dalo, naštěstí provedení mělo lehce vzestupnou tendenci, ale chuť odejít z kina jsem měla po prvních pěti minutách.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Film je zbytečně komplikovaný, přitom děj i obsah je jednoduchý a sdělitelný jednou větou. Tak to má ostatně podle mého názoru ve filmu být, pak ale nechápu, proč se film zpočátku tak šmodrchá. Akčních scén bych také přidala, 3D efekt naprosto zbytečný. Jinak je to ale film velmi kvalitně odvedený, nikde neškobrtá, na plátně se děje přesně to, co bychom od akčního sci-fi měli čekat, hloupě se nemluví, vše odsýpá. Slušná podívaná.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Tolik ovací, tolik nadšených ohlasů, ale proboha proč? Mám slabost pro Matthewa - je zde úžasný, stejně jako Harrelson. Pánové si své role užívají a vychutnávají si každou minutu, co jsou před kamerou - stejně jako divák. Herecký koncert. Ale zbytek pokulhává, scénář je slabý. Hodně mi to připomíná Hannibala - ale ten byl o x tříd výš, bohužel.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Oproti Volverinovi se mi tihle X-meni líbili moc. Skvělá podívaná, úžasné efekty, zajímavý příběh. Jen ten Jackman by možná nemusel být tolik nabušený, všeho moc škodí. Fassbendera vidím ráda všude a Jennifer se mi tu také moc líbila. Celkově partička hrdinů byla poskládána skvěle a uměli to pořádně rozjet. Příjemné překvapení.

plakát

86. Annual Academy Awards (2014) (pořad) 

Ellen mám dost ráda a toto předávání Oscarů mi přišlo vtipné. Nemám ale příliš srovnání. Horší už to bylo s cenami, tentokrát bych ve většina případů hlasovala úplně jinak. Vlk z wall street se mi líbil moc, stejně jako Leonardo, takže to, že dopadl jak dopadl, to mi radost neudělalo. Jinak koukat na hvězdy a hvězdičky - načesané, v krásných róbách a všechny pohromadě, to je pro milovníka filmů prostě sváteční večer.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Komedií je jako šafránu, a těch dobrých ještě míň. Ale tahle byla úžasná. Nejlepší je, když nevíte, do čeho jdete, o to je to pak větší pecka. Nevím, kdo byl lepší, která hláška nebo blbina byla lepší...každopádně je jasné, proč se to tak povedlo. Pánům tvůrcům nebylo vůbec nic svaté a čím větší pitomost, tím větší chuť prásknout to do filmu. A že se herci výtečně bavili, o tom tedy vůbec nepochybuji. Dokonalé do poslední klapky.

plakát

Ať žije svoboda (2013) 

Pan režisér umí točit a umí si i vybrat herce. Ano, příběh sám o sobě není ničím objevným a nedávno jsem viděla Diktátora, který je pochopitelně žánrově z jiného soudku, ale obsahově už nikoliv. Promítání slušeno velké plátno Velkého sálu hotelu Terminal, které dílu dodalo patřičnou důstojnost a přidanou hodnotu.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

První díl - výtečné...tedy, na můj vkus zbytečně moc sexu a násilí (ale to že je teda opravdu hard core), takže seriál rozhodně nebude 12+, ale jinak tedy neskutečně úderné, místy vtipné a odlehčené a potenciál víc než slušný. Moc moc doufám, že se to brzy nepokazí....PS. Po shlédnutí celé série: tempo tvůrci udrželi, dokonce došlo celkem i k vykreslení některých postav. Bylo to vtipné, násilné, akční, přehnané, vizuálně přitažlivé.

plakát

Batesův motel (2013) (seriál) 

Největší slabinou seriálu je jeho podstata - nastavit kaši tak slavným příběhem, to chce velkou odvahu. Kupodivu ale - když odhlédnu od oné myšlenky - se to povedlo velmi dobře. Hodně i díky skvělému hereckému obsazení. Seriál se pomalu rozjíždí, přibývají dějové linky, je to napínavé, není to hloupé. Odmyslet si Normana Batese a trochu přitvrdit, mohla to být víc než slušná podívaná.