Reklama

Reklama

86. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 86th Annual Academy Awards (více)
Z natáčení
Publicistický
USA, 2014, 175 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Ellen DeGeneres (moderátor), Anne Hathaway, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, Jim Carrey, Kerry Washington (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po šestaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2013. Tím okamžikem bude pondělí 3. března v jednu hodinu ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21:00 možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Z natáčení

Recenze (101)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Tak po roce zase jedno "protrpěná" noc ve Světozoru. Je zajímavý, že když na ten přímej přenos člověk celý rok vzpomíná, tak jen v dobrym, ale když tam pak zase po roce sedí, tak si vzpomene jaký je to utrpení sedět přes 7 hodin nalámanej v sedačce a zoufale se snažit neusnout. Stejně je to ale pecka a za rok nás tam maj zase. Co se týče samotného ceremoniálu, tak byl parádní a řekl bych že o dost lepší než minulý rok. Když jsem viděl jak Ellen fotí, tak sem vůbec nevěřil že fotí opravdu a ty fotky na twiter dává, každopádně ta společné megafotka, je úžasná a absolutně nechápu jak můžou být všichni tak perfektní. Je vidět že slavní herci jsou prostě fotogeničtí v každé situaci. I s výsledkama jsem celkem spokojenej, i když je mi pořád líto, že sošku pořád ještě nedostal Leo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S výsledky celkem spokojenost (až na cenu hlavní), Ellen mě taktéž příjemně překvapila (pád Twitteru a moment, kdy jsem na chvíli chtěl být donašečem pizzy), Harry Weinstein dostal do držky (verbálně) a Jennifer Lawrence opět dodržela klauzuli ve smlouvě (alespoň jednou spadnout). Ještě štěstí, že na celý ceremoniál dohlížely dvě největší osobnosti současného televizního světa (děkovná řeč Mattyho jakoby přišla z úst samotného Rusta a nechyběl ani samotný Frank Underwood, který na vše dohlížel z pozadí). Nejvíce mě zklamala hlavní cena pro otrokáře a naopak nejvíce potěšila cena pro Mattyho. All right, all right, all right.. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Událost okázalá zejména svou délkou (přes tři a půl hodiny včetně reklam). Bez velkých trapasů nebo překvapení, ale také bez potřebného švihu či okamžiku, který by v paměti setrval do rozbřesku. Volbu hrdinství za leitmotiv večera (Ellen vyjádřená potřeba hrdinů, hrdinové animovaní, skuteční a smyšlení v sestřizích, mimo scénář také McCounaugheyho děkovačka) si lze vzhledem k absenci konkrétních narážek na světové dění vykládat lecjak, především jde ale o univerzální, neurážlivé téma. Podobně neurážlivý byl v souhrnu také humor někdy poněkud rozpačitých a na přeřeknutí nezvykle bohatých Elleniných vstupů. Její snahy o interakci s publikem v sále i s diváky na internetu večer spíše zbytečně natahovaly, než aby jej oživily. Soudě ale z výrazů tváří v sále přítomných (nebo z jejich spontánní reakce na píseň "Happy"), podařilo se moderátorce navodit uvolněnější atmosféru bez toho, aby sahala k laciným vtipům nebo se snažila být vtipná za každou cenu. Letošní Oscaři prostě vypadali přesně a pouze tak, jak by důstojný ceremoniál, který má být zároveň poctou filmařům i šou, vypadat měl. Nic navíc. Z ocenění trochu překvapil jen Oscar pro spolutvůrce Jackass, ale chápu, že Woody letos vyhrát nemohl. S rozdělením ostatních hlavních cen jsem byl po delší době naprosto spokojen. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jared Leto překvapil, jak to má v hlavě (vzhledem k povolání) srovnané. Dokonce zmínil Ukrajinu a vyslovil ji správně (!). Matthew McConaughey dojal svou třídílnou děkovačkou, kterou asi doma musel promýšlet, ale působila nesmírně opravdově, upřímně a jímavě. Lupita jakožto debutantka mluvila překotně, emotivně, a to docela dlouze, ale naštěstí nás nezahlcovala ohranými frázemi a byla na ní vidět zdravá míra pokory./// Písničky z nominovaných filmů poněkud nudily a ovace ve stoje mě tedy zcela míjely. Příště by stačily jen ukázky. Hrdinství, motiv ceremoniálu, tvořil kromě promluv zejména skvělý sestřih, v němž potěšil Neo, přemíra komiksových panáků méně. Pocta zemřelým byla decentní, no de facto jako celý večer./// 12 let v řetězech (hlavně svým tématem) až trochu nezdravě dojímalo celé divadlo. Gravitace po zásluze bodovala v technických kategoriích, Vlk očekávaně ostrouhal, ale Grande bellezza vyhrála, takže spokojenost. Jim Carrey a Jamie Foxx svými výstupy pobavili, celkově však chybělo jakékoliv výraznější číslo./// Moderátorka Ellen: Inu, co může být modernější (a pro mládež zábavnější) než 56letá lesbička v kvádru s teniskami, co tweetuje, na chvíli Twitter shodí selfie s těmi největšími hvězdami, kterým pak rozdává sýrovou pizzu. Její úvodní řeč měla grády, poté už to bylo slabší a ani kostým čarodějnice Glindy příliš nepomohl. Róba však měla úspěch stejně jako vystoupení Pink (song Somewhere Over the Rainbow), což mě jen znovu utvrdilo v tom, jak obrovsky populární stále Oz je./// Módní koutek: Klasické bílé smokingy jsou opět trendy, a to v kombinaci s černými kalhotami. Na Oscarech bodovaly zejména dva francouzské módní domy. Herec McC dokázal tradiční kousek Dolce & Gabbana elegantního střihu posunout na vyšší úroveň stylovou černou vestou. Mladší kolega Jared Leto model oživil karmínovým motýlkem z hedvábí značky Saint Laurent. Gabourey Sidibe v róbě Theia na zakázku byla díky… orchidejové barvě šatů s ručně šitými okvětními lístky zcela nepřehlédnutelnou. Polovinu své výbavy by však s klidem mohla darovat Lupitě, která vypadala, jak kdyby si odběhla z plantáže po ročním hladovění./// Co měly znamenat ty kýčovité a neustále se opakující růže v pozadí, které absolutně nesouvisely s proslovy předávajících? To byl zrovna Valentýn?/// P.S. Officially in love with Matthew McConaughey. "Amen. Alright, Alright, Alright. Keep on livin’." [Záznam bez reklam] ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jediné (příjemné) překvapení večera byla Ellen. Za těch pět let, co na oscary chodím, byla ze všech moderátorů asi nejlepší a nejoriginálnější. Zbytek večera byla nuda. Nápad žádný a ceny rozdané neuvěřitelně předvídatelně. Přidělení ceny za nejlepší film 12 Years a Slave ukazuje naprosto jasně jaký jsou akademici pokrytecký srabi - Gravitace dostala nejlepší režii, nejlepší kameru a OST + další 4 kategorie a nejlepší film pak dostane sníkem o otroctví? Jenom proto, že je o otroctví? Asi nechtěli vypadat jako rasisti, jinak si to nedovedu vysvětlit.. Holt se potvrdilo, že místo revolučních filmů dostávají Oscara nudné sázky na jistotu.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Leonardo DICaprio ani napočtvrté svou nominaci na Oscara neproměnil. (Spiker01)
  • Poslíček, který moderátorce Ellen DeGeneres doručil pizzu během večera až na pódium, dostal tuzér v přepočtu 20 000 korun. (Lembi4)
  • Ellen DeGeneres se přiznala, že scénář večera měnila v drobnostech ještě pár hodin před začátkem ceremoniálu. (Gypaetus)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama