Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 567)

plakát

Zredigováno (2007) 

Je to drama z Iráku, okupovaného (?) Američany, kteří místním "pomáhají." Tak je to kontroverzní, co si budeme říkat. A těchto filmů je i dost...zde natočeno dokumentárním stylem a chvílemi jsem se ztrácela, co "točí" vojáci a co "filmaři." Bravo za herecké výkony, zejména Patrick Carroll (Reno) zahrál svého záporáka famózně. Konec nijak zvlášť nemoralizoval...i když...tak jasně, je to možné vnímat jako propagandu...za mne ale zůstávají pocity někde mezi a nijak zvlášť propagandisticky jsem to nevnímala, a to je u filmů tohoto typu největší devíza. Bylo to víc než dobré, ale ostatně, točil De Palma, co jiného bychom čekali...

plakát

Zabij mě něžně (2002) 

Ne každému filmu se povede, aby byl atraktivní a neztratil na kráse ani po čase (teda, ono se to povede asi málokterému) - a u Killing softly jsou léta znát už po 10 letech. To je tak, když příběh za moc nestojí. Killing me softly je průměrný thriller, na který se dá koukat večer, když konkurence je slabší, ale cíleně si ho vybrat jako celovečerní film, to už asi ne....

plakát

Duane Hopwood (2005) 

Ten film se mi po většinu času nelíbil, a pak přišel konec - a ten byl na můj vkus famózní, moc pěkný...a já přemýšlela, proč se mi to vlastně nelíbilo - příběh nebyl špatný, David Schwimmer, na kterého jsem byla hodně zvědavá, byl víc než dobrý a já v něm téměř neviděla starého dobrého Rosse...a pak mi to došlo. Nelíbilo se mi to, protože to bylo tak moc ze života, tak depresivní - nebo spíš tak skutečné a reálné...žádný cukrbliky, krásní lidé a krásné prostředí, spousta překážek na cestě a málo síly vstát, nebo možností věci změnit....já jsem asi chtěla vidět další pohádku...takže pokud chcete americkou selanku, tohle nebude film pro vás.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Zarostlý Paul Rudd si roli náležitě užil - prosťáčka, který svojí naivitou dostává do maléru nejen sebe, ale i všechny ve svém okolí. Ale nebyl by to americký film, aby se nakonec všechno v dobré neobrátilo. Paul má za své herecké sestry fajn herečky a příběh také není úplně blbý, je to nenásilné a "vystřižené" scény v závěrečných titulcích doladily atmosféru. Tedy, není to nic intelektuálního, ale náladu to taky nezkazí.

plakát

Intimní past (2011) 

Konečně jsem měla možnost vidět Hilary v trochu jiné roli - tady jako doktorku, nájemnici, samozejmě jak jinak - chytrou a statečnou. Jsem zklamaná, že se nadějný začátek tak rychle zvrtl v laciné béčko - co se proboha stalo? Jako by tvůrcům začalo hořet za zadkem a oni to teda kvapně dotočlili...ach jo. Jinak to připomínalo španělské Zatímco spíš, ale tam to bylo přece jen o třídu výš.

plakát

Tvůj snoubenec, můj milenec (2011) 

Velká romantika! Všichi sice mají široké tymolinové úsměvy, Kate je jakási opuchlá ve tváři, všichni je vypočítané na efekt, ale já se chtěla bavit, zasnít, koukat na pohádku...a to se mi povedlo.

plakát

Uzavřený případ (2011) 

Není nad to, když se film rozběhne a než cokoliv začne, český divák se dozví český název, který je tedy totálně mimo od toho originálního, zato velmi trefně vystihne, o co ve filmu půjde, takže rázem je po překvapení. Ještě že tu byli tak báječní herci a i samotný příběh mne zaujal, jinak by to bylo zabité již od prvních vteřin. No jo, není nad české distributory.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Indonéská řežba, která zaujme nenijakzvlášťvelkého milovníka bojových sportů a akčních filmů zejména v první polovině. Pak podle mého názoru došlo k vystřílení munice, film ztratil nádech originality a začal nudit. Konec pak už nepřekvapil.

plakát

Výbor ťuťu ňuňu cecíků (2007) 

Zkrátit stopáž, přidat víc vtipu a docela bych si to užila. Takto oceňuji docela neotřelý námět, svěžest, s jakou je příběh vyprávěn, neokoukané herečky a nadšení, které z filmu čiší. Cílovka ale úplně nejsem....

plakát

I Melt with You (2011) 

Koukat se na čtyřicátníky, kteří mají pocit, že jim ujíždí vlak, pravda, mnohé se jim úplně nezadařilo....a tak pijou a hulí a berou drogy a vystrkujou na nás holé zadky a občas i něco řeknou. No kulisy jsou atraktivní - teráska, moře, pěknej strom...ale tohle si asi víc užijí pánové, těm to asi možná i z duše mluvit bude, někdy, pro mě skoro i mrhání času. Jeden takovej v bleděmodrým doma stačí, čtyři na plátně je až moc.