Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Přání k narozeninám (2022) 

Tak tohle bylo top. Česká rodinná gay roadmovie-komedie s herci na míru. Pro LGBT filmy mám slabost. Film je tak na *** ale další  * dávám za gay téma v českém filmu * za to, že to nebylo vážné a na sílu.

plakát

Výprava za pokladem (2010) odpad!

Mám docela ráda filmy pro děti a občas v neděli ráno, když se mi nic nechce, se na některý ráda podívám. Od mala pak mám ráda akce "hledání pokladu" a doteď miluju Páni kluci. Ale tohle bylo vážně špatné. Herecké výkony hrozné, dialogy nelogické, Mandie mi byla krajně nesympatická, akce žádná. Sledovala jsem to až do konce, jestli to bude mít alespoň nějaké inteligentní rozuzlení. Zbytečně. Film skutečně jenom pro malé děti.

plakát

Rohy (2013) 

Tak tohle byla jízda. Podle rozporuplného hodnocení tady jsem si nebyla jistá, co od filmu čekat. Klasický thriller o hledání vraha neprávem obviněný, je říznutý trochou fantasy a sem tam i prvky hororového žánru (horor to není, ale kdo se rád podívá na krev, střelba brokovnicí by ho mohla zaujmout). Chvíli se hlavní hrdina snaží popasovat s novými superschopnostmi, chvíli řeší vraždu, chvíli je to revenge film a chvíli lovestory. Jednotlivé polohy se mezi sebou střídají rychle a vtipně. Dlouho jsem neviděla tak dobře namíchaný bizarní koktejl a rozhodně jsem se nenudila. A taky mě po dlouhé době překvapil Radcliffe, kde jsem poprvé ve filmu neviděla probleskovat Harryho Pottra, ale rovnou to byl ten týpek s rohy, co si ty svoje superschopnosti uměl i trochu užít (cops action).

plakát

Přes prsty (2019) 

Od Kolečka jsem čekala víc. Most, Okresní přebor i Lajna mě bavily. Tady jsem ale nevěděla, jestli je to film o sportovní fílm s klasickým schématem - daří se nám, nedaří se nám, trénujeme, vyhrajeme pohár, psychologické drama o tom, jak se sportovní pár vyrovnává s životními zvraty nebo vtipná situační komedie o podvádění, kde by pozadí mohlo být jakékoliv a volejbal nehraje roli. Hlášky žádné, vtipné to taky není, dost pochybuju o tom, že by ženský sportovní pár (jakýkoliv) ustál tuhle rošádu, a nějakou ucelenou dějovou linku jsem taky nenašla, což bych u něčeho, co trvá skoro dvě hodiny čekala. Jedna hvězda za Langmajera, kterému role úchylného děvkaře sedí, a druhá za kamaráda pana Wilsona.

plakát

Šifra Karla Velikého (2008) (TV film) 

Tento dobrodružný žánr mám prostě ráda, od Indiana Jonese přes Flyna Carsena po Sydney Fox z Relic Hunters. Ani německou trilogii o pokladu Nibelungů, kopí osudu a jantarové komnatě nepovažuju za zrovna špatný počin a v neděli odpoledne se nechám ráda pobavit Bettinou Zimmerman a hledáním pokladu. Mám pocit, že hlavním úkolem filmu bylo vytvořit reklamu na německé přírodní a kulturní památky, a to jednoznačně splnilo svůj úkol. Chci vyrazit na Rujánu.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Nové české filmy obecně moc nemusím a českým komediím se už dlouho obloukem vyhýbám, ale tady jsem udělala výjimku, a jsem za to ráda. Děj není nijak složitý a celou zápletku už člověk viděl nesčetněkrát, ale není potřeba u toho přemýšlet, stačí prostě vypnout a smát se. Celý film svým herectvím táhne Anna Polívková. A protože jsem k tomu tak přistupovalaa Anna Polívková komediální party umí, tak jsem se bavila a dostala jsem přesně to, co jsem chtěla. Jako film na páteční dámskou jízdu spojenou s kinem se Po čem muži touží osvědčili.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tarantino nepatří mezi mé srdcové záležitosti, ale i tak jsem díky ohlasům čekala "něco". A přesně to "něco" jsem taky od filmu dostala, a být o 49 minut kratší, bylo by to za 5*. Popcornový western, který netřeba brát vážně, přesto i pár hodin po skončení se mi některé obrazy z filmu vrací.

plakát

Po stopách krve (1969) 

Po stopách krve je tou detektivkou, kterou jste viděli nejmíň stokrát, víte kdo je vrah a přesto nedokážete spustit oči z obrazovky a se zatajeným dechem sledujete každou stopu, každý krok majora Kalaše. Charismatický Rudolf Hrušínský ve své vrcholné formě. Za mě jeden z nejlepších krimifilmů u nás i ve světe, kterému černobílá jenom sluší a s léty neztrácí na kvalitě. Přikovat diváka do sedadla při Chytání vraha jde i bez střílení, honiček a explicitních krvavých scén a 3D efektů, a ne že ne (jak si možná někteří současní režiséři myslí).

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Ať už peklo bylo nebo nebylo, vymyšleno bylo dobře ... a setsakramentsky dobře je taky natočená tahle pohádka. Díky výborným hláškám a skvělým hereckým výkonům Ondřeje Vetchého, Michala Dlouhého a pekelného Karla Heřmánka je pro mě tahle pohádka ze všech nejlepší. Za mě plných 5 hvězd a to nejen díky nejlepšímu knížeti pekel, který se za dobu existence filmu objevil na stříbrném plátně. Nic dalšího už není potřeba dodat.

plakát

REC (2007) 

Po technické stránce skvěle zvládnutý film s velmi dobrými hereckými výkony a jeho zasazením do téměř reálné situace, to vše katapultuje tenhle film mezi jedny z nejlepších hororových filmů posledních dob. Film mě nenechal ani na chvíli vydechnout, ale i přes to pro mě bylo zklamání. Jako thriller film působil dokonale, ale od hororu čekám, že se budu bát, ale REC mi ten pocit strachu nepřinesl. I když patří k těm lepším filmům ve svém žánru, za mě subjektivně 7/10.