Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Poslední recenze (5 854)

plakát

Tam, kde hnízdí čápi (1975) 

Nádherná agitka a skvělý pan Krampol. Ten se do toho vžil jako málokdo. Některé scény vyloženě pobavily a byly lepší než komedie. Já chtěl vlastně film vidět jen kvůli Romanovi Čadovi a ten tam skutečně hrál. Sice až ve druhé půli,ale byl tam. Nevím proč některé situace nebyly dotaženy do konce,ale budiž. Za mně je to šedesátka jak vyšitá, ale nevím, zda by mne to podruhé zaujalo.

plakát

Return of the Living Dead 5: Rave to the Grave (2005) 

Proč stejní herci jako v předešlém filmu? Inu, točily se oba zároveň. Já jsem v tom měl počátku tak dost velký guláš. Ale zvykl jsem si. Proč ti volové filmaři nedali hrdinům jiná jména je někde ve hvězdách. Asi aby mne naštvali hned zpočátku. Na co jsem si nezvykl, byla absence jakéhokoli sympatického hrdiny, humoru. Čtvrtý film jsem hodnotil jako nejslabší ze série, domnívaje se, že pětka už horší být nemůže. Mýlil jsem se. Mimo hodnocení, docela by mne zajímalo co jsem měl za kopii, když nesedly ani jedny titulky. A vyzkoušel jsem asi desatery. Ve filmu se mluví a titulky nikde. Že bych měl nějakou jinou verzi filmu? V každém případě je to jedno, protože mne to nějak moc nebavilo a dalo by se říci, že jsem se i dost nudil. Chtěl jsem původně nechat dvacítku, ale nakonec nedám ani tu.

plakát

Return of the Living Dead 4: Necropolis (2005) 

No, tak hlavně že jsme se podívali jak se jezdí na motorkách. Bez toho by se divák neobešel. Dvacítka minus. A další procenta strhávám za to, že to bylo pořád o jednom. Nic nového tu není. Masky už jsou odfláknuty, zombíci ubozí. Dějově to také nebylo nic extra. Ještě slabší film než předešlý, tedy třetí. Snad už se to ani nemělo vůbec točit. Upřímně řečeno, nevzpomínám si proč jsem se rozhodl těch dvacet procent ponechat, aby to nešlo do naprostého odpadu.

Poslední hodnocení (5 995)

Naši furianti (1983) (divadelní záznam)

25.07.2024

Tam, kde hnízdí čápi (1975)

25.07.2024

Return of the Living Dead 5: Rave to the Grave (2005)

23.07.2024

Return of the Living Dead 4: Necropolis (2005)

23.07.2024

Návrat živé smrti 3 (1993)

22.07.2024

Návrat oživlých mrtvol 2 (1988)

22.07.2024

Návrat oživlých mrtvol (1985)

22.07.2024

Don't Fuck in the Woods 2 (2022)

21.07.2024

Kožené slunce (2002) (TV film)

19.07.2024

Reklama

Poslední deníček (6)

Waterloo

Waterloo

 


Venku vydatně prší. Tímto nečasem přichází císař Napoleon Bonaparte a vchází do domu. Zde usedá a nechá se zout gardistou Pierrem.

Pak přichází maršál Soult, maršál Ney, maršál Drouet d' Erlon, generál Mouton de Lobaua a generál Reille. To je vlastně generální štáb.

Řeší se věci vojenské, když přichází kněžna Pavlína Borghosea. Napoleonův bratr jej žádá o peníze. Později se císař dozví, že prohrál větší částku v kartách.

Špicl Fleury de Chaboulon oznamuje nevůli lidu proti císaři a příjezd Fuscheho.CíÍsařova sestra mu také naznačuje, aby utekl, a totéž mu doporučuje jeho lékař.

A tu již vstupuje ministr policie Fouché vévoda Lotranský. I ten dává císaři jasně najevo, že jsou všichni proti němu a žádá jeho okamžitou abdikaci. ---------------------37/

Je nařčen ze zrádcovství, avšak on kontruje tím, že jeho lidé zajali tři muže, kteří chtěli císaře zavraždit. Při probíhajícím výslechu již bez Napoleona se to však ukazuje trošku jinak.

Pavlína kněžna Borghose přemlouvá císaře k odjezdu, ale ten tvrdě odmítá. Ona tedy odjíždí sama.

O dost později odhaluje jako svého vraha císař i svého lékaře, který mu poslal sklenici s jedem. -----------------67/

Doktor pak vypočítává Napoleonovi každou mrtvolu a kdejakou vraždu. Císař pak plní prosbu svého sluhy, aby mohl jít do pole a doktora nechává zatím být.

Je šest hodin ráno, těsně před osudovou bitvou. Generálové přinášejí jen samé špatné zprávy. Císař dává povel k popravě těch tří údajných vrahů a k popravě doktora, který odmítl splnit rozkaz. ------------------95/

I přes nepříznivé zprávy velký vojevůdce přece jen vyráží do bitvy.

 


Hluboká poklona mně samotnému, že jsem to dal do konce. Naprosto obyčejná konverzačka, hodící se tak leda do divadla. Přesto tu dvacítku musím hercům dát, když se tak snažili udělat něco z naprosto plytkého scénáře.

 


20200422 9715/9901 */2 s.u.