Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

packa 

všechny recenze uživatele

Zábavné? Ano. Odpovídající realitě vesnického fotbalu? Ano. Proč přesto jen dvě hvězdičky? Katastrofální "choreografie" ryze fotbalových sekvencí. I v té nejposlednější neandrtálské lize jsou si hráči schopní nahrát, udělat pěknou akci na jeden dotek, vymyslet hezkou přihrávku uličkou atd. atd. Snímek se nedokázal odprostit od typických klišé podobných snímků, kde na dvaceti metrech čtverečních hraje patnáct hráčů najednou (aby se nám hezky vešli všichni do záběru, když už ty herce musíme platit), rejža zařve "akce" a herci si na povel začnou chaoticky přihrávat, nejlépe bodlem, bez ohledu na to, jaký dres má v tu chvíli kdo na sobě, prostě parodie na Bago.... Kdy už konečně někdo natočí film ze sportovního prostředí, na který se bude dát koukat a bavit se jinak, než hledáním chyb?? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to docela šlapalo, i když postava Jiráskové nebo faráře jsou jak z Babovřesk, ale jinak docela uvěřitelné postavy i situace, jen ten konec mne klamal,protože nic neuzavřel, k nějaké katarzi nedošlo, osudy mnoha postav nebyly dořečeny. Docela by mne zajímal výsledek prvního pralesního zápasu a jak se na něm choval rozhodčí Bivoj, ale ani to divákovi tvůrci nenabídli. A vůbec, ten konec je vlastně celý strašná depka, na to že mělo jít i o komedii, vlastně se nikomu nic nepovedlo. Jinak je vidět, odkud opisovali - někdy doslova - autoři seriálu Okresní přebor, jenže ti vsadili spíš na zaprdnutou trapnost, než pokus o realistické vyznění postav. A celkově mě potěšilo, jak je film reklamou na jihlavské pivo Ježek. :-) ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Předskokan ( rozhodně ne ve zlém) Okresního přeboru. Laskavější, nostalgický a ne tak jízlivý, ale dost a dost příjemný. Veledílo to není, bohužel ačkoliv Kachyňa ve svém věku nikdy neztratil svoji celoživotní kvalitu i styl, dostával ke konci své kariery a života příležitost už jenom ve televizi. Škoda, když to člověk porovná se s...ami, které v e stejné době vypouštějí tvůrci českého filmu do multiplexů. A to nemluvím o Troškovi - mám na mysli ty velké české filmové umělce a tvůrce..... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je aspoň sportovní film. Nehraje se o prvenství, ale o to, nebýt poslední, chch. Do toho skvěly vesnicky postavičky, ktery sou někdy fakt vtipny a fotbalově tragicky. Připomnělo mi to Okresní přebor v pravěku neboli v pralesní lize. A taky tam najdeme pár stejnejch herců - Vetchý, Novotný, Nečas. Jo, pobavilo mě to, ale ne tak, jak přebor. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Jeden z velikánov českej réžie natočil na konci svojej kariéry úsmevný televízny film. Na tomto filme plnom výborných hercov sa dá schuti zasmiať, lebo vychádza z toho čo poznáme asi najlepšie a to z futbalu. Skoro každý muž sa vo futbale "vyzná" a vie čo k tomu patrí??? Vynikajúci výkon J.Jiráskovej.... 75%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)
  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)

Reklama

Reklama