Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (789)

plakát

Velké přání (1981) 

Odtrženost od reálného života je zde markantní, hvězdička za hrdinův sisifovský boj proti konzumu.

plakát

Kouzelný dům (1939) 

Krkolomné dialogy podrývají psychologickou důvěryhodnost postav tohoto neotřelého díllka. Zejména Štěpánek se v tomto ohledu překonává.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Seriál jsem neviděl ani jeden díl, film mě zklamal, místo situiačního a slovního humnoru jsou tady jen plytké (a především pramálo vtipné) karikatury charakterových vlastností jednotlivých postav. Naprosto nevyužitý komediální potenciál světskejch.

plakát

Žiletky (1993) 

Filip to hraje parádně, ta beznaděj roku 84 je vykreslena skvěle. Ale chtělo to trochu prostříhat, ta barevná druhá (naštěstí zřetelně kratší) část z roku 94 mě nijak neoslovila, tu bych škrtl celou.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Scénář je sice poměrně slabý a řídký, na druhou stranu pěkná animace, povedená atmosféra a zajímavé postavy, které se podařilo vykreslit i bez pořádného děje.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Pro mě snesitelnější, než jednička, zřejmě díky tomu, že je tu jen stopové množství Irene Adlerové (tato postava mě rozhodí vždy, včetně knižní podoby). Taky na ty akční scény jsem už byl asi lépe psychicky připraven, už jsem naivně nečekal Doylovský příběh..

plakát

Pod obratníkem Kozoroha (1949) 

Slibný scénář sráží mizerné herecké výkony. Ani režie není zrovna přesvědčivá, ale to si myslím o více Dolfovo filmech. Jak to tady čtu, znalci oceňují dlouhé záběry či co, no proč ne, ovšem mě podobné technické finesy moc neberou.

plakát

Co v detektivce nebylo (2013) (TV film) 

Divadelní hra s Nárožným v hlavní roli je rozhodně zábavnější.

plakát

Výstraha (1953) 

Velmi slušná čená komedie, Marie Majerová dobře věděla, kdo je hrozbou míru! Navnadí už scéna z úvodu, kdy rádio hlásí příjezd amerických tanků na pomoc Československu, soudruzi u rádia nevěřícně kroutí hlavou ("tomu nevěřím!"). Pak se hlasatel opraví, jedná se o sovětské tanky, pak teprve propukne oprávněná radost.

plakát

Válka rozumu a cti (2006) 

Na filmu zaujme poměrně slušná přehídka netradičních bojových technik a taktik, samozřejmostí je bohatá výprava, zajímavý je i příběh na téma "nevděk světem vládne". Ale nevyhnuli jsme se nezbytné romantické linii, ta nepůsobí úplně přirozeně, i ten protiválečný motiv je možná zbytečně explicitní. Trošku prostříhat by neškodilo.