Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (416)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Velmi napínavý thriller o zvrhlém americkém prezidentovi a v hlavní roli opět exceluje nepřekonatelný Eastwood.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Chápu, že nové zpracování dnes již klasického detektivního příběhu se snažilo co nejvíce se odlišit od slavného filmového přepisu románu Agathy Christie ze 70.let. Ale já zůstanu raději u klasiky. Konzervatismus? Možná.

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být.

plakát

Aligátor (1980) 

Já bych viděl tento horor, spíše thriller, jako celkem povedený a napínavý. Na svou dobu určitě. Navíc jeden z prvních filmů, který ukázal aligátora jako vraždící monstrum, což se dnes po mnoha nepovedených snímcích může zdát jako klišé, ale tehdy ne. Robert Forster je charismatický herec, který se na roli policisty a spasitele výborně hodil. Že efekty co se týče pochodu aligátora nejsou úplně ok, dobře, ale dnes máme rok 2009, tehdy ne, technika byla na jiné úrovni. Staré thrillery či horory se nám dnes samozřejmě mohou zdát lehce úsměvné i co se týče triků či zápletky, záleží jak je divák náročný. Aligátora bych do žánru komedie určitě neřadil. Nechápu podle jakých měřítek se tam dostal. Pokud se někomu zdá na tomto filmu něco absurdního, neznamená to, že je vtipný sám o sobě. Do žánru sci - fi má asi také daleko. Já osobně si myslím, že snímek si udržuje jistou dávku napětí, nenudí a když jsem ho viděl poprvé (je to hodně dávno, přiznávám, byl jsem dítě), velmi jsem se bál. Za zmínku stojí "vyvražďovačka" na svatbě.

plakát

Aligátor II (1991) 

Tohle už je o něčem jiném než jednička. U jedničky mělo zůstat anebo měli tvůrci přijít s něčím originálnějším.

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Trošku průměrný film, který ale obsahuje několik výborných scén. Velmi děsivé bylo mučení toho naftařského stařečka. Michael Caine mě tu překvapil, ale nechápu, proč mu nabarvili vlasy. Ten moralizující projev na konci filmu byl sice pravdivý, ale v takovémhle filmu ho shledávám zbytečným.

plakát

Americké psycho (2000) 

Nic moc film, pro mě spíše podprůměrný. Jak už bylo řečeno zde, plno brutality, ale výsledná pointa ? Nějak jsem ten závěr nepochopil. Pořád jsem čekal, co bude dál a najednou konec. Jednu hvězdičku dávám za závěrečný song Davida Bowieho "Something In The Air".

plakát

Anděl smrti (1998) 

Jedna dlouhá nuda, kterou ani Denzel nezachrání... Mám rád mysteriózní filmy, ale tohle bylo tak nějak mimo...

plakát

Anglické jahody (2008) 

Původně jsem si myslel, že jde jen o nějaký TV film. Ale ono to běželo i v kinech ? Nechápu. Pro mě velmi slabý film, dvojice Preissová - Tomicová byla zajímavá, za ni jedna hvězdička. Též mne potěšilo, že po dlouhé době opět vidím pana Vladimíra Brabce, už má také svá léta, ale je pořád výborný. Dle mého názoru měly být Anglické jahody pouze a jen TV filmem cca o 70 minutách. Možná by to vyznělo daleko lépe. Jo a Tomáš Klus je mi protivný a nesympatický a jeho písničky mi přijdou jako popěvky, co jdou brzy na nervy.

plakát

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993) (seriál) 

Bohužel nemohu souhlasit s většinou komentářů, co jsou zde. Nesrovnávám novou Arabelu s první sérií, beru ji jako pokračování, které můžeme sledovat. Jsem velikým fanouškem tohoto seriálu, jako dítě jsem pokračování vítal a bavilo mě. S chutí se na něj rád podívám i dnes. Kamenujte mne, ale Arabela se vrací se mi zdá o trošku lepší než původní seriál. Samozřejmě zde chybí Vladimír Menšík, který v první sérii exceloval. Arabela se vrací vidím jako zdařilé pokračování, velice jsem se u toho bavil. Jiří Lábus v roli Rumburaka je naprosto jedinečný. Větší prostor dostala i Jana Andresíková, též výborná. Velice vtipný je i Petr Nárožný. Myslím si, že by byla škoda se o toto všechno ochudit, kdyby pokračování nevzniklo. Nejvíce mi utkvěla v paměti scéna, kdy falešný pan Papp - Rumburak ( v podání Mariana Labudy ) žádá v restauraci hrocha nakyselo a následně ji celou zničí :) Za zmínku stojí i finále - Rumburakova prohra v říši lidí, to byl díl, při kterém jsem ani nedutal a čekal, jak vše dopadne. A strhující je i finále druhé, kdy Fantomas Rumburaka zničí a on prohraje i v říši pohádek. Souhlasím nicméně s tím, že původní Arabela byla více pohádková, pokračování staví více na technice Fantomasovy dílny. Myslím si, že ti, kteří milovali původní Arabelu, se rádi podívají i na pokračování, aby zjistili, co se s jejich oblíbenými postavami dělo dál. Jestli to někoho bude nudit, to závisí na vkusu každého z nás. Arabela se vrací nepovažuji za zbytečnou záležitost a už vůbec ne za odpad !