Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Poslední recenze (9)

plakát

Bruno (2009) 

Skvělá komedie, po které se ještě se i několik dní po projekci musím pořád smát, když si vzpomenu na některé scény. Cohen a lidi kolem něj prostě umí. Spolu s Boratem nejlepší komedie minimálně za posledních 10 let, i když Cohenovo filmy se těžko srovnávají s jinými komediemi díky svému osobitému stylu.

plakát

Soudný den (2008) 

80. léta se vrátila, tak tohle mně napadlo, když se na scéně objevila první skupina punkáčů v zdánlivě opuštěném Glasgow. Britové natočily na dnešní dobu naprosto šílený film, který ovšem musí každého fanouška podobné pokleslé kultury velmi potěšit. Tak jako potěšil mně. Když mně kamarád zval na projekci dalšího trafikového snímku za 40KČ, moc jsem toho nečekala, snad další z řady tuctových zombie filmů, soudě podle obalu a názvu. To jsem ovšem netušila že se vrací Šílený Max říznutý zombiidními filmy a natočený v roce 2008, navíc ve Velké Británii. Takový bizarní film, střídající žánry a prostředí a doby jak na běžícím pásu jsem dlouho neměla tu čest vidět, sice mi nějakou dobu trvalo, než jsem si zvykla na zběsilé tempo a střih, ale nakonec jsem byla velmi mile překvapená tím, že ještě v dnešní době dokáže někdo natočit takový film, ze kterého je vidět na každém milimetru filmového pásu, s jakým nadšením a poctou osmdesátkovým filmům byl natočen. Děj začíná klasickou virovou/téměř zombie nákazou, pokračuje v moderním Londýně 21.století, najednou sklouzne do postapokalyptických interiérů a exteriérů, jak vystřižených z Mad Maxe, a divák se ani nenaděje a hlavní hrdinka už bojuje se zabijáckým rytířem na nádvoří středověkého hradu a tuto šílenou jízdu zakončí automobilová honička kde proti sobě stojí moderní Bentley proti skvěle provedeným auťákům madmaxovských kanibalských punkerů. No prostě co víc si přát :) . Jak řekl můj kamarád : " V tom filmu je všechno". :))) ...JESTLI MÁŠ HLAD, DEJ SI KOUSEK SVÝHO KÁMOŠE! :D

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Tak tohle byl úplně jiný film, než jsem čekala, to je první věc, co vám chci sdělit. Musím se přiznat, že filmy, které dostanou spoustu Oscarů mně většinou moc neberou a ani nemám nějak velkou potřebu je shánět, abych je mohla shlédnout. Milionář nebyl vyjímkou. Nicméně se film ke mně nakonec dostal a musím říct, že mně více než překvapil. Čekala jsem nějaký pohádkový muzikál z Indie, inspirovaný bollywoodskými filmy, ale hned první scény se záběry mučení mně zasadily do kruté reality tohoto snímku. Bylo mi jasné, že zpívat a tancovat se tu asi moc nebude :). Nejvíce mně zaujala kamera a střih filmu, občas mi dokonce přišlo, že takový styl by se hodil spíš pro nějaký válečný film, ale zpracování odpovídá době vzniku filmu a je opravdu dokonalé, jak bývá u filmů Dannyho Boylea zvykem. Většina záběrů je tak sugestivní, že jsem ve filmu dlouho nic podobného neviděla a film má od začátku tendenci vtáhnout vás do děje a už vás nepustit. Prostě po technické stránce se jedná bezesporu o mistrovské dílo. Za zmínku stojí jistě i dětští herci, kteří hrají opravdu uvěřitelně a ani starší Jamal nezahanbuje svůj dětský protějšek. Výkon moderátora soutěže je také zajímavý. Třešničkou na dortu je jistě exotické, i když občas dost drsné prostředí Indie. Doporučuji!

Poslední hodnocení (204)

Bruno (2009)

24.07.2009

Soudný den (2008)

15.06.2009

Milionář z chatrče (2008)

23.05.2009

Amélie z Montmartru (2001)

19.05.2009

Pink Floyd: The Wall (1982)

19.05.2009

Vrchní, prchni! (1980)

19.05.2009

Uprchlík (1993)

19.05.2009

Čistá duše (2001)

19.05.2009

Predátor (1987)

19.05.2009

Reklama