Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Pět nejlepších (2014) 

Už dlouho se mi nestalo, že bych od filmu čekal málo a dostal jsme tolik, čekal jsem sebeironii Chrise Rocka a dostal jsem to, moderní romanci, skvělý konec, spoustu vtipných cameí, zkrátka jako by se Chris Rock rozhodl udělat pro sebe, trošku o sobě, trošku o bláznivostech života ale hlavně skvělý a povedený film s jeho známými kamarády. Kdyby to šlo, dám i víc, ale to speciálně pro lidi, co se vyznají v USA stand up komicích, jinak dostanete "jen" zábavný a moderní film bez přetvářky.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

O Captain, my Captain! Tenhle film jsem si bohužel pustil až dnes, po smrti Robina Williamse, ale došlo mi, že ač zde podává neskutečný výkon, není to on, o kom je film, ale o hledání sama sebe, svého vnitřního hlasu, něco, co zvlášť v našich podmínkách má velkou sílu. Vidím kolem sebe spoustu lidí, kterým by lekce pana Keatinga na téma komfortní společnosti přišlo vhod. Plné hodnocení bez mrknutí oka. O Captain, my Captain!

plakát

Velká ryba (2003) 

Nádherný film, pod nímž je podepsán pro mě trochu překvapivě Tim Burton, jeho styl je hlavně ve stylu a architektuře filmu znát, vypráví ovšem trochu jinak, než své předchozí i následující filmy, ubral na svém trademarkovém stylu ale nechal dostatečné množství aby se jeho rukopis neztratil. Hlavní je ale příběh a ten je prostě skvělý, zasáhne vás nečekanou silou a plně si vás získá. Ewan McGregor a Albert Finney jsou si skutečně podobní a oba výborní, ostatní hrají, jako by jim byli role ušité na tělo, zkrátka nádhera a film co můžu v klidu komukoliv doporučit pro téměř jakoukoliv příležitost.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Nový Jack Ryan mi v ničem nevadil, řemeslně i herecky skvělá práce, člověk se nenudí a vše rychle uteče, chybí tomu ale něco navíc, něco co by film vyneslo o třídu výš mezi ostatní Ryanovky. Jako novodobý špionážní thriller, co je ale dost staromilský se mi to líbilo.

plakát

Transcendence (2014) 

Pos hlédnutí nevidím jediný důvod filmu něco odpustit, nezaslouží si to totiž, základem filmu bývá když už ne nějaký hrdina, s kterým by se ztotožnil a fandil mu, tak alespoň silný děj co vás drží přibité k obrazovce, tady není ani jedno, není tu ani jeden sympatický charakter a když už k tomu začne jeden trošičku tíhnout(Morgan Freeman) a na rozdíl od ostatních ukáže trošku selskýho rozumu, děj se přesune o 2 roky vpřed a ukáže se, že onen záblesk byl jen pohaslá naděje, vážně jsem neviděl už dlouho tak hloupý film, i v krajních mezích bývaly většinou lepší epizody. Herci jsou kapitola sama o sobě, Depp si očividně jen přišel pro výplatu a zbytek asi sám nechápe děj tak hrajou na neutrál. Doporučuju radši 2 hodiny koukat z okna, zážitek to bude větší.

plakát

Bernie (2011) 

Těžko hodnotit, tento kvazi-para dokument( jinak to opravdu popsat nemůžu). Zdánlivě jde o příběh dobrého člověka, který byl dotlačen na hranu svých sil a pak prostě zkratoval. Film se ale dotýká mnohem více témat, než se na první pohled zdá, je to i sonda do malého Texaského města a jeho obyvatel, do myšlení lidí, kteří tam žijí. Malinko se to dotkne i showmanského způsobu soudnictví v USA. Už ale jen za absolutně úžasné herectví Jacka Blacka, který balancuje na hraně přehrávání, ale nikdy přes ni nepřejde a vaše sympatie si určitě získá, přes skvělého M.McConaugheyho, jehož zprvu komická postava dostává ke konci zcela jinou hloubku, až k Shirley MacLaine, jež zahrála postarší dominantní potvoru s chutí a skvěle. Už tedy jen za to herectví, určitý přesah i to, že film vevás nakonec osciluje dlouho po shlédnutí dávám 4* P.S. Novinkou je, jak jsem zjistil, že pravého Berniho Tieda propustily letos na podmínku a zkrátily mu trest a jednou z podmínek, aby mohl zůstat na svobodě je, že bude žít u RIcharda Linklatera v garáži, bez legrace, teď bych rád viděl i pokračování :-)

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

1.série - 95%, pravý odlehčení jak má být na 20 minuut, spousta skvělých a vtipných postav :-)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

SPOILER ALERT! I přes spousty nenaplněných vizí fanoušků, kteří viděli ďábla za každým rohem je to pořád televizní událost roku a snad i desetiletí, smazává totiž rozdíl, mezi kino filmem a televizní produkcí, to, o čem před pár lety mluvil Martin Scorsese se stává zde realitou, ty nejlepší příběhy dnes nenajdete už jen na plátně, ale i v televizi, všech 8 dílů první série je za 100%. Berte vážně, tenhle seriál, jehož finále dokonce způsobilo pád americké služby HBO GO se totiž zapíše tučným písmem do historie. Bezchybní herci, jasná a silná režie, skvělý scénář a kamera dělají z tohohle kousku historickou událost.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Nejkrásnější film roku nakonec? Pro mě osobně jednoznačně. Můžete si myslet o filmech na téma from zero to hero cokoliv, ale tohle vše předčí a hravost Stillerovi režie vám ukáže, že stále mohou mnohé nabídnout. Ano je to, jak bylo řečeno takové instagramové, moderní a zároveň retro, ale je to krásné a skvěle natočené. Vřele doporučuji.

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Absolutně nejlepší český seriál, jaký byl kdy natočen, tolik radosti z tvorby jsem snad nikdy jindy u filmu či seriálu neviděl. Pokud někdo tvrdí, že české filmy a seriály nejsou inteligentní, odkazuju vždy toto dílo. Oba Mistři herci ukazují, jak vypadá skvělý komediální timing a herectví. Mohu vidět kdykoliv a kdekoliv a pokaždé mě pobaví na 100%. Každý díl je perlou nejryzejšího stupně.