Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (394)

plakát

Maminčin zámek (1990) 

Znáte takové ty chvíle, kdy přepínáte kanály a najednou na vás vyskočí rozběhnutý film. Jedu dál, říkáte si, ale než zmáčknete tlačítko, něco vás na filmu zaujme a už se od něj do závěrečných titulků neodtrhnete. Toto byl rozhodně jeden z nejkrásnějších a nejmilejších filmů, který jsem kdy viděl a už se moc těším, až se podívám na "první díl", Tatínkovu slávu.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Tak jsem film viděl po asi 5 letech a hádejte co? Ono to vážně funguje! Ta potitulková scéna vážně funguje! Vůbec nic! A tím pádem pořád skvělá komedie! :)

plakát

Star Trek: Discovery - Sjednocení 3 (2020) (epizoda) 

Naushika - top koment. Díky za něj. Co se epizody týče, konečně jsem měl po dlouhé době pocit že sleduji původní Star Trek nebo TNG. Debata a řešení, za které by se nemusel stydět ani Jean Luc...

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Vynikající pohádkový počin. Při pohledu do historie hodnocení jsem zjistil, že mě prostě pohádky od Janáka moc baví, a to navzdory zdejšímu tradičně nízkému hodnocení (protože Janák). Kotek i německá princezna měli role osvěžujícím způsobem inovované, Ramba Voříšková ztvárnila jednu ze svých nej, ne-li nejlepší roli vůbec. Hrála to s nádherným nadšením a užíval jsem si to s ní. A zdejší kritici, kteří jsou tak "vesmírně mimo", že nejsou schopni rozlišit XindlaX od herce Romana Štabrňáka, by se asi měli začít věnovat něčemu jinému, než urážlivým recenzím něčeho, k čemu zjevně nemají ani erudici, ani talent. Objektivně za 4, ale vzhledem ke zdejšímu opět nespravedlivému srážení je to o jednu zářivou hvězdu víc.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 14: Tragédie (2020) (epizoda) 

Tak se mi splnil zase jeden dlouholetý sen. Prostý muž, razící si cestu galaxií, dokazuje, že je i na stará kolena stále ještě klasa. Lovec odměn je sice komplikovaná profese, ale zjevně ne pro toho nejlepšího, který se tím živil ještě dřív, než si Din Djarin poprvé hrál v kotelně mandalorianského sirotčince na horníka.

plakát

Zázračná planeta (1987) (seriál) 

Mám silné tušení, že alespoň polovina hodnocení seriálu Zázračná planeta od BBC z roku 2006, patří ve skutečnosti tomuto japonskému seriálu, který celý národ hltal v televizi na přelomu 80. a 90. let. Dodnes si pamatuji, jak mě uchvacovala už jen samotná znělka tohoto nádherného seriálu.

plakát

Planeta života (1993) (seriál) 

Stejně jako u japonského seriálu Zázračná planeta z roku 1987 jsem přesvědčen, že alespoň polovina hodnocení seriálu Zázračná planeta od BBC z roku 2006 patří ve skutečnosti tomuto japonskému seriálu, který celý národ hltal v televizi počátkem 90. let. Dodnes si pamatuji, jak mě uchvacovala už jen samotná znělka tohoto nádherného seriálu.

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Geniální povídky, pouze zdánlivě bez pointy (upřímně je mi líto vašich smutných životů). Úvod vás navnadí na bláznvou westernovou parodii, a ejhle, ono jde nakonec o hlubiny životních pravd na způsob Interstate 60. Okamžitě zařazuji ke svým nejoblíbenějším filmům.