Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

classic 

všechny recenze uživatele

Dali si Coenovci tentokrát extra záležať ? Povedal by som, že väčšinou, áno_Sú nepredvídateľní, nikdy poriadne neodhadnete, čo sa stane v najbližšej sekunde, a smrť tu vystupuje častokrát. Postavy sú umiestnené na zaprášenom Divokom západe. Celý snímok je urobený v knižno-poviedkovom háve, totiž listuje sa ilustrovanou knižkou, v ktorej sa predstavujú jednotlivé, oddelené línie, vôbec so sebou nesúvisiace, zložené zo šiestich krátkych, zhruba, cca. 20 minútových sekvencií, ktoré svojim vizuálom nie sú ďaleko vzdialené od surového Revenanta, akonáhle si všimnete útočiacich, beštiálnych Komančov, tak si rýchlosťou svetla spomeniete na tento pozoruhodný film s Leom DiCapriom, režírovaný Mexičancom Alejandrom Iñárrituom_ Vôbec sa mi ani nezdá, že dvorný kameraman bratov Coenovcov, Roger Deakins by bol výraznejšou stratou, ba naopak, Francúz - Bruno Delbonnel má taktiež dostatok skúseností s veľkým dôrazom na vizuálnu stránku, a niektoré pasáže sú priam dych-vyražajúce. Veľmi dobre ho zastúpil. Nevravím, že sú všetky scény strhujúce, ale ponúkajú sa nečakané z-v-r-a-t-y, ktoré ma normálne priklincovali do sedačky ! Trebárs: výborné sú s Jimom Francom, Tomom Waitsom i so Zoe Kazan_ „Káblovka” N.E.T.F.L.I.X zaznamenáva ďalší “majstrovský snímok” zo svojej, čoraz viac prosperujúcejšej, tvorivej dielne. Vidí sa mi do budúcna, že lepšie filmy sa nakrútia najskôr pre INTERNET, kde ich uvidí kopec ľudí, k tomu budú spokojní, ako pre kiná, kde už odmietam chodiť, lebo bývam často sklamaný z viacerých faktorov... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tom Waits a jeho setkání s Mr. Pocketem naprosto kraluje. Ta povídka má všechno, co bych si od krátkého příběhu tohoto žánru troufnul chtít. Zbylé povídky jsou buď velmi povedené (Liam Neeson) anebo v mých očích pouze Coenovsky průměrné (poslední dva příběhy). Nicméně i přes to jsem si film užil a pozitivum u mě rozhodně převládá. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Asi hlavní devizou tohohle filmu je, že je formálně i stylově hodně "nečekaný". Chce to autoská varlata z oceli, aby si řežiséři mohli dovolit složit film ze segmentů tak podivně rozháraných a nesourodých. A opět: málokdo kromě Coenů by si mohl dovolit natočit něco takového ve vysokorozpočtové produkci. V tom vidím jednoznačnou výjimečnost Bustera Scruggse. Jako ANO, je to fakt divnej, divnej film. A zřejmě nesplnil ničí očekávání. Což mi přijde vrcholně zábavný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkovy western v ktorom ma väcsina poviedok rovnake nekompromisne vyustenie, ale jednotlivym poviedkam chyba nejaka pointa. Najzabavnejsia je prva povedka. Druha je podobne zabavna, ale uz slabsia, kedze sa zacina koncept opakovat a ostatne ma uz vôbec nebavili. Ako celok to je prinajlepsom priemer, ale niektore poviedky su vydarene, takze sa to vyplati risknut. P.S: Zmienka o Val Verde ma potesila. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Z traileru som sa tešil veľmi. Nakoniec som dostal kvalitou veľmi rozdielne poviedky, ktoré síce majú Coenovský rukopis a dialógy a množstvo zaujímavých postáv, ale tým že skáčeme z atmosféry do atmosféry z komédie do drámy, narúša to tempo celého príbehu a hlavne čo zamrzí - chýba tomu spojovací motív. Niečo čo by to povýšilo na to veľké dielo na ktoré sme od Coenovcov čakali. Aspoň teda ja. Prvé dve poviedky sú zábavné a iné. Ale bohužiaľ príliš krátke. Tretia stavia na atmosfére ale jej príbeh hoc´ jednoduchý pôsobí trošku prvoplánovo. Štvrtá poviedka s Tomom Waitsom má zase určitú poetickosť. Meranie síl príroda verzus človek ale vyznieva do stratena, hoci má silné momenty. Piata poviedka má zaujímavý koniec ale všetko pred tým je oproti ostatným ukecané a bez nápadu. A posledná má určitý mood E.A. Poa alebo P.H.Lovecrafta ale v zásade sa v nej nestane nič čo by dokázalo zaujať. Dokonca ani dobre spravená konverzačka nespravila svoje, pretože na konci si uvedomíme, že sme sa vlastne nič nedozvedeli. Priemerná záležitosť, ktorá by bola ospravedlniteľná u kohokoľvek iného, len nie u niekoho kto robil pamätné westerny ako sú Coenovci. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • V saloonu po odmítnutí hry s Dead Man's Hand vytasí Curly Joe (Clancy Brown) na Bustera (Tim Blake Nelson) Colt SAA 1873 (7.5 barrel – .45 Long Colt). Jedná se o revolver typu SAO (Single-action only), se kterým lze výstřel provést vždy až po natažení kohoutu do zadní polohy (kohout tak funguje jako pojistka), je tudíž nemožné, aby Buster za použití prkna od stolu způsobil tři výstřely tohoto Coltu bez opětovného natažení kohoutu, které provede Curly Joe pouze při dotazu: „And if I don't?“ a poté už nikoliv. (uncass)
  • Pieseň, ktorú si spieva zlatokop (Tom Waits), je "Mother Machree". Autorom je Rida Johnson Young a hudbu zložil Ernest Ball. Vznikla v roku 1910. (toi-toi)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama