Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (314)

plakát

Les sebevrahů (2013) (TV film) 

Nebylo to vůbec špatné, ale přece jen bych chtěl vidět tento námět skutečného Lesa sebevrahů na vyšší úrovni. Prostě ne tak béčkové, naopak více peněz a umu. Aokigahara je pro mě celkem zajímavé téma, přečetl jsem o tom docela dost, ale nikdy bych tam nevkročil :D Takže natočit znova a tentokrát do kinodistribuce!

plakát

Pařba v Mexiku (2014) 

Popravdě jsem se moc nezasmál, bylo tam jen pár okamžiků, jako že fakt málo, takže film, co se mi za chvilku vytratí z hlavy. Taková napodobenina Hangoveru, jak už i český název napovídá. Naštěstí jsem se u toho aspoň moc nenudil, takže i přes absenci smíchu to je ještě za dvě hvězdy.

plakát

Ant-Man (2015) 

V době kdy se začalo povídat o zfilmování Ant-Mana jsem se celkem zhrozil. Jak jako tohle chtějí obstojně natočit? Přeci jen chatakteristika této postavy je oproti ostatním, již zfilmovaným Avengerům, dost odlišná. Je ještě víc neuvěřitelná, šílená, ba dokonce je sama o sobě směšná. Naštěstí časem se moje obavy vytrácely a po Strážcích Galaxie úplně zmizely. Už jsem přesvědčen o tom, že Marvel ví co dělá a hlavně co si může dovolit. Prakticky všechno :D Takže jsem bez váhání vyrazil do kina a po promítání jsem určitě nelitoval. Taková látka musí být brána s nadhledem a měla by být podána dostatečně vtipně. U mě obojí funguje a navíc jsem se ani nenudil. Mašinka Tomáš nejlepší :D

plakát

Méďa 2 (2015) 

Přibližně na stejné úrovni jako první díl. Pár hluchých míst by se našlo, hlavně ten občasný zpěv mě štval, ale jinak jsem se solidně bavil.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Určitě slabší než první díl. Vlastně jedna z horších Marvelovek. Naštěstí jsou ale Marvelovky filmy kvalitní, takže i Avengers: Age of Ultron zaslouží vyšší hodnocení. Pro mě mezi 3-4*, ale naklonec se přikláním ještě ke čtyřem. Horší pro mě byly už jen filmy Neuvěřitelný Hulk, Captain America: První Avenger a Thor: Temný svět.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Vstupem Jasona Stathama do Rychle a zběsile jsem očekával nejlepší díl série. Tomu nasvědčovalo i to, že režii dostal na starost můj oblíbený režisér James Wan. Jenže nakonec tomu tak rozhodně není. James nejspíš neměl moc volnou ruku při tvorbě a to je opravdu škoda. Že je to přehnané, to bylo jasné dávno dopředu, i když tady dostává slovo přehnané nový rozměr, to už je fakt moc. Ale co, to nebudu řešit u akčního filmu. Co mi ale vadilo, natož v akčním filmu, byly ty sentimentální kecy. Tvůrci se snaží o emoce a chtějí dojmout diváka. Na někoho to tak asi i působí, ale na mě rozhodně ne, kdyby toho aspoň nebylo tolik. Prostě zbytečná nuda. Kdyby se už dříve nesmyslně neoživovala Letty, mohlo to dopadnout o něco lépe. Rozlučka s Paulem Walkerem měla být údajně také velmi emotivní, což si teda zrovna nemyslím, ale sestřihy jeho postavy v sérii byly hezké. Čest jeho památce. Závěrem.. Jason Statham kvalitní, bohužel ne maximálně využit, když už obsadili tak kvalitního záporaka, mohl aspoň někoho z nich zlikvidovat (Han se nepočítá). Rock naprosto v pořádku, jen tam byl málo. Diesel už mě s tou rodinou štve delší dobu, netřeba se dál vyjadřovat. Paul Walker paráda, na rozdíl od předešlého dílu byl zde plnohodnotným členem týmu. Humor dodával prakticky jen Tyrese Gibson, ale vtipné to bylo jen místy. Takže oproti šestce pokles. Kurt Russell neurazil ani nenadchnul. Jo a ještě hudba, ta byla převážně strašná, tohle skutečně není můj styl. Sečteno a podtrženo jsem čekal daleko víc.

plakát

Oldboy (2013) 

Hodně by asi pomohlo, kdybych neviděl originální jihokorejský snímek. Jenže to se nestalo. Původní Old Boy je napínavý a přichází s něčím nečekaným. Zároveň je ale zbytečně chaotický a divák tak neudrží koncetraci po celou dobu filmu. Americká verze je naopak zpracovaná přehledně, ale jelikož znám pointu, Oldboy ztrácí koule. Ach ty americký kopírky..

plakát

Smrtelná aliance (2013) 

A zase se prokazuje, že Van Dammovi na stará kolena svědčí role záporáků.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Waau!! Matthew Vaughn je prostě třída!! Po excelentním Kick-Assu natočí tuhle krutopřísnou akční jízdu ve stylu Jamesa Bonda, kde rozhodně není nouze o smích a vlastně je to stejně šílené a nekopromisní, jako právě zmiňovaný Kick-Ass. Samomřejmě se k tomu musí dopředu přistupovat tak, že je to značně přehnané, ale to by snad mělo být každému hned jasné. Samuel L. Jackson je jako záporák-magor prostě perfektní, už jen ten jeho rovný kšilt byl moc :D Zbytek obsazení vůbec nezaostává a ve výsledku tomu není co vytknout. Možná jen jedna maličkost. S ohledem na některé scény by to chtělo více krve, ale jinak bez problému. Bondovky blednou závistí, přichází Kingsman, ten má grády. Hromadné bitky v kostele, na pláži a ve městech se jen tak nezapomínají. Náramně jsem se bavil. P.S. Já chci taky princezničku :D

plakát

REC 4: Apokalypsa (2014) 

Po vynikajícím prvním a druhém snímku REC spatřil světlo světa díl třetí, nesoucí podtitul Génesis. Ten byl všemi kritizovaný a vcelku oprávněně, protože kouzlo série REC se úplně vytratilo. Zatímco první dva filmy natočili Jaume Balagueró a Paco Plaza spolu, další měl na starost každý zvlášť, a tak Plaza natočil Génesis a Balagueró Apocalipsis. Dost lidí mělo za to, že oním důvodem poklesu kvality série je právě post režisérské stoličky, a proto se mnohem více nadějí vkládalo do čtvrtého dílu. A i když se třetí REC moc nepovedl, tedy ohledně důstojného pokračování svých skvělých předchůdců, člověk se u toho aspoň slušně bavil a nebýt nálepky REC, nebylo by zklamání z filmu určitě tak velké. Naopak čtvrtý REC postrádá veškerou šťávu a hraje se spíš na kecy. Jasně, nějaký vysvětlení je důležitý, ale mohlo by se tam toho dít víc. Pro mě bohužel nejhorší díl. Největší plus je návrat Ángely Vidal.