Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (2 036)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Jeden ze slabších filmů od režiséra Clinta Eastwooda. Ani jako herec se tady moc nepředvedl, to se mi víc líbil Jak Hackman, tak Harris.

plakát

Ad Astra (2019) 

Komorní drama se skvělým Bradem. Nádherné záběry z vesmíru, ktweré doslova berou dech.

plakát

Adelheid (1969) 

Nic se tomu nedá vytknout, skvělá režie, kamera, vynikající Petr Čepek, ale bylo to maličko zdlouhavé a na můj vkus trochu nudné.

plakát

Admirál (2008) 

Abych řekl pravdu, jsem překvapen ( pozitivně ) i zklamán. Překvapen jaký film dokázali Rusové, tady Andrej Kravčuk, natočit. Naprosto dokonalá ( pár nepřesností se dá odpustit ) rekonstrukce událostí kolem admirála Kolčaka na pozadí ruské občanské války. Dobrá kamera, příjemná hudba, na druhé straně nevýrazní herci a hlavně ( to je to moje zklamání ) prakticky žádná akce. V ruské občanské válce se přece bojovalo a bojovalo se hodně. Tady však je akce pomálu. Nevím, jestli se Kravčuk bál natočit válečné scény, nebo mu prostě na to nedaly prachy, každopádně to filmu, aby se stal opravdu nezapomenutelným, prostě chybí..

plakát

Aféra Profumo (1989) 

I v konzervativní Anglii mají svoje skandály :) I když zápletka není nijak moc originální, jde o velice zajímavý snímek, který ale spíše stojí na velmi kvalitních hereckých výkonech výborných herců.

plakát

Afgánský zlom (1990) 

Zajímavý film, velmi realistický a typicky ruský film, který klade důraz na vykreslení charakteru jendotlivých postav a jejich pohledu na svět. Nějak mi ale chybělo něco, abych se vžil do postav. Takhle jsem pouze sledoval děj filmu ( místy nudný ) a zdlouhavý ( slušela by mu o 30 minut kratší stopáž ). Major "Corrado" vůbec nevypadá jako Rus. Za zmínku snad jen stojí velmi povedená scénka s obřízkou malého chlapce a suché konstatování posplukovníka v začátku filmu : "Češi jsou klidní, ne jako tady. Je to Evropa, kultura. Žádná střelba. Pozvali nás, tak jsme přišli..." A bylo vidět, jak byl naočkovám komunismem té doby, když zbrunátněl, když mu mladý vojín tvrdil, že vpád do Československa byl nepřiměřený...

plakát

Africká Královna (1951) 

Humphrey Bogart stále ve fantastické formě, romantika jak má být, nádherné Africké prostředí. Film na který se nezapomíná.

plakát

Agent (2019) (seriál) 

Velké překvapení od Cohena, kterého jsem měl za ubohého šaška. Tady předvedl fantastický výkon, který je doplněn skvělou atmosférou té doby, Drama, které předvede Gideon Raff je chytlavé, napínavé a strhující. Netflix vážně umí vybrat dobrá témata.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Velmi povedený akční thriller, ve kterém naprosto ekceluje Matt Damon. Výbroný scénář a skvělá režie dodává této akční jízdě pořádný šmrnc. Neuvěřitelné věci ( kromě seskoku snad z 8. patra :)) se tady nedějí, dokonce ani auta jen tak od sebe nevybuchují ( na to jsem opravdu háklivý ). Franka Potente zaujímá roli vyděšené, ale zároveň nádherné "spolupachatelky", Chris Cooper jako k sežrání vynikající padouch a Clive Owen v roli zabijáka mě naprosto herecky uspokojili. Když to srovnám s filmy podobného žánru, třeba XXX, Agent mi vychází o třídu lepší. Výborná hudba Johna Powella.

plakát

Agentura Jasno (2006) (seriál) 

Nápad dobrý, provedení trochu slabší, možná zajímavější herecké obsazení by pomohlo.