Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (7 137)

plakát

Jan Palach (2018) 

To, co zdánlivě chybělo v Hořícím keři, se snaží doplnit Sedláček. Nicméně náhodným obrazům ze života Jana Palacha se skutečně nedaří nabídnout ani hypotézu, natož konkrétní odpověď na tu základní otázku, proč se to zlomilo právě v něm. Osobně bych spíše uvítala filmy o jiných pochodních, například o Ryszardu Siwiecovi.

plakát

Milenci paní Suzanne (1985) (TV film) 

Hříčka francouzského komediografa George Courtelina inspirovala Krejčíka ke gejzíru energie rozehraném v jediném pokoji, ale za to mezi vzrušující Soňou Valentou a kohortou jejích milenců. Ve vhodném rozpoložení není nic atraktivnějšího v pozdní noční hodinu, než zralá opentlená dámička s několika záložními plány, jak naložit se svou ekonomickou situací. Pikantní.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Závěr Nolanovy trilogie je vysloveně slabý, ačkoli zdánlivě do sebe vše zapadá jako puzzle. Ve třech filmech se Batman zrodil, padl a znovu se zrodil jenom proto, aby nechal netopýra zase usnout. Ve třetím filmu jsou teoreticky mezi největšími atrakcemi Anne Hathaway jako Catwoman a Marion Cotillard jako Talia al Ghul, ale ani ty neřadím mezi vrcholné herecké exhibice v DC filmech.

plakát

Temný rytíř (2008) 

The Dark Knight pokračuje v "neorealistickém" stylu a v novém světle nabízí klasické známé záporáky, Jokera a Two-Face. Zatímco Scarecrow v jedničce byl vysloveně nechutný, Joker je naprostý originál a zrození Two-Face je velké překvapení. Postavy jsou vysloveně zajímavé, mění se temný styl v ještě temnější, na což má vliv i přeobsazení Rachel. Chápu ty tehdejší ovace, přesto je to ve výsledku film, ke kterému se vracet nechci, protože prožitek sám o sobě je příliš negativní.

plakát

Batman začíná (2005) 

Nolanova trilogie začíná logicky Batmanovým originem, který byl do té doby v takovém rozsahu opomíjený. Dnes už je situace trochu jiná, ale tehdy to nebyl špatný krok. Batman potřeboval oživit a diváci potřebovali zapomenout na poslední díl minulé série, Batman & Robin. Nolan vsadil na dobré herce a v rámci možností na realistický styl. Takto vznikl zase jiný příspěvek do velké rodiny DC filmů a pomohl překlenout dekádu, kdy se zásadně měnil styl žánru.

plakát

Čas zabíjet (1996) 

Tradiční jižanská grishamovka podle stejnojmenného románu z roku 1988, který u nás vyšel pod názvem …a je čas zabíjet. Látka je strhující soudničkou s mnoha palčivými tématy, které se podařilo předat se stejným nábojem v obou médiích. Z hereckých výkonů ční nad všemi Matthew McConaughey zejména v závěrečné řeči. Skvělý je i Samuel L. Jackson, naopak Sandra Bullock je jen lákadlo na plakát, její role je relativně malá a jen doplňuje celý ten all star team.

plakát

Tančírna na hlavní třídě '63 (2021) (seriál) 

3/3 Báječně napínavé, báječně intenzivní závěr rodinné ságy jedné spořádané německé rodiny z poválečného západního Berlína. Každá z dcer Schöllackových bojuje se svými démony a nabízí tak určitý pohled na jeden ze segmentů společnosti. Monika zpívá v mezinárodní soutěži a opakovaně se rozhoduje mezi svými partnery, Helga díly učiteli latinskoamerického tance přestává lpět na svých omylech z 50. let a Eva má konečně šanci začít znovu. Silné, skvělé. Politicky atraktivní zejména ve srovnání s naší tehdejší situací.

plakát

Cizinka - Série 6 (2022) (série) 

Covidovou 6. sérii podle knihy Ledový dech je nutné brát jako takový kompromis, aby se tzv. něco natočilo, show mohla pokračovala dál a zároveň, abychom se hlavně mohli těšit zase za rok. Protože je určitě lepší realizovat jednu zkrácenou nezajímavou sérii, než to celé zabalit a odpískat tak celou ságu příliš brzy. Několik dílů je opravdu slabých, ale závěr už zase dává tušit, že se příští rok vrátí zase do starých kolejích. Minimálně na způsob Mořeplavce.

plakát

Emily in Paris - Season 2 (2021) (série) 

Z překombinovaného twistu 1. série vyšla 2. série jako o něco dospělejší směska eye candy nesmyslů. Móda je kreativnější a absurdnější, jednotlivé nápady jsou tak výrazné, že je téměř nemožné vnímat ty zbytné dialogy, když se přes celé plátno rozprostírají opulentní až monstrózní mašle, horizontální i vertikální kanýry nebo cropped svetříky či rafinované výstřihy. Přes veškerou péči o Emily a její holčičí parťačky se nicméně nekorunovanou královnou show stává MILFka Sylvie, atraktivní v kanceláři i na pláži v Saint-Tropez. O něco zajímavější příběhy prožívají také Julien a Luc. A samozřejmě s blížícím se finále se to celé vrací zpět do americké prudy a nechybí ani frustrát z Londýna. Problematickou linkou se stala zápletka s ukrajinskou spolužačkou Emily, proti které se bouří celá mediální klaka. Za mě dobré.