Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (2 998)

plakát

Black Widow (2021) 

Až jsem si říkal, že je fajn, jak překvapivě civilně to vypadá. Souboje přehledný, efekty téměř k nerozpoznání. Až přišel tradiční Marvel Digi bordel. Už léta si říkám, že triky měli zůstat na úrovni max. před dvaceti lety, protože tohle fakt nesnáším.

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

Jelikož jsem všude četl, že jde o velký shit, tak jsem předem nic neočekával. Víceméně se dá říci, že to tak hrozné nebylo. Vybavíme si minimálně dva díly, které jsou horší (zdravím Paula Rudda). Pokud tvůrci chtěli reflektovat realitu v podobě slepého následování něčeho, co se šíří a může být značně toxické - kolektivní vina (hon za nevinnou osobou), pak se povedlo a celkem věřím, že tomu tak je. Největší mínus je, že je ve filmu proklatě málo Laurie. Pronásledování Mikea celým městem je celkem zajímavé, ovšem velmi tomu podkopávají nohy nové "hlavní" postavy, které jsou krajně nesympatické, tím myslím děti, které se kdysi se strašákem potkali. Tam to opravdu nefunguje. Jinak dcera i vnučka jsou dobré, stejně jako u předchozí části. Doufám, že nikoho nenapadne opět zabít Laurie v pokračování. Protože tohle je má oblíbená hororová série, která bez ní moc nefunguje.

plakát

Kate (2021) 

Tohle jsou poctivé tři hvězdy. Tak nějak jsem byl na hraně 70%. Klasický problém zní - Netflix. Hodina a čtvrt hodně slušný jízdy, ale následující hodinka, jako by se resetovala a je tam navíc. Tohle si Netflix neumí ohlídat. Možná kdyby to točil někdo jako třeba Dominik West, tak se toho vyvaruje. Elizabeth je tu, ale výborná. PS. Trošku mi kazilo dojem, že u ARS by Kate ani nevstala z postele, ale to je můj problém.

plakát

Starship Troopers: Záchrana Marsu (2017) 

Neumeier se po téměř deseti letech rozhodl, že se opět přijde vymočit na Verhovenovu jedničku. Což byl (včetně dvojky) asi jediný film, který se mu povedl. Trojkou se zesměšnil a teď v tom pokračuje. Opět znásilňuje původní charaktery a to i ty, které jsou po smrti. Příběh je recyklace sebe sama. Nové postavy jsou typicky protivné a ukňourané postavy nehrdinu z animovaných komedií, kde se z looserů stanou borci a to už je na mě moc. Jediné, co se mi zdálo celkem dobrá byla animace v poměru s rozpočtem.

plakát

Děti planety Duna (2003) (seriál) 

Extrémní překvapení. Takový rozdíl mezi Dunou a Dětmi duny jsem nečekal. Leč jde stále o nízkorozpočtový projekt, pečlivě to skrývá a nevypadá to tak trapně. Řekl bych, že za vyšší kvalitu může změna režiséra. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Dvě knihy Spasitel duny a Děti duny jsou tu zpracovány tak, že neurazí a naopak milé potěší.

plakát

Černé Vánoce (1974) 

Moc mě to nezaujalo, leč jde o zásadnější film v žánru. Atmosféra 70. let je tu dobře zachycená, bohužel však i pomalé tempo s tím spojené.

plakát

Vice Academy (1989) odpad!

U Léta v bikinách jsem byl pouze zklamaný, protože mě už před dvaceti lety lákal trailer. Vice academy má stejný příběh s trailerem, ale ten film je tak špatný ve všem, že tu ani nejde najít žádné pozitivum. .ušel jsem to vidět na šestkrát.

plakát

Duna (2000) (seriál) 

Nejradši bych strhl ještě jednu hvězdu, ale nechám ji. Dosud jsem nečetl předlohu, protože čekám, až opět vyjde celá série. Ale kolem roku 2000 Kanaďani zničili další kultovní věc, tentokráte fantasy - Nekonečný příběh. Sic je tu rozdíl, že Duna je prý věrnější předloze (NP pouze vzal postavy a různé je znásilňoval). Ovšem ta produkce byla úplně stejně strašná. Chápu, že jde o video film, ale do očí bijící svým zpracováním. Efekty nulové, rozsáhlost pouště? Cca. 4 metry, pak hned navazuje neměnné pozadí (herci každou chvíli dělají, že koukají do dálky, ale celou dobu sleduji jen nedaleký obří plakát. Fremenům sem tam zhasínají oči a to celé výkupní uje, když ke konci Paulovi začne svítit navíc ucho. Kostýmy jsou jak ukradené z televizního Herkula spojené se Sexmisí. Žádná atmosféra, loudave 4 hodiny, kde se často nic neděje, neříká, ani se nijak neposouvá děj. A trošku se obávám, že na oskarového Theodora Pištěka bylo tohle silný sousto. PS. Herecky jsou tu všichni podprůměrní a scénář jak z telenovely.

plakát

Legendy zítřka - Série 6 (2021) (série) 

Řekl bych, že v šestý sérii se šílenosti opakovali z minula nebo nebyli dost šílené (a to je tu třeba neplánované těhotenství). Pořád to bylo dobrý, jen jsem se netěšil jak makej Jarda na každou epizodu. Dej a vše zajímavé vedl tentokráte pouze Constantine. Ale jak známo, DC ho stahuje z Arrowerse, protože s ním má jiné plány, tak se ho v další sérii nedočkáme.

plakát

Tažní ptáci (1983) (TV film) 

Ikarův pád mě moc neoslovil a Tažní ptačí mi přišli ještě slabší.