Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (2 996)

plakát

Přežila jsem peklo (2008) (TV film) 

Dopředu jsem tenhle remake odsuzoval (možná k tomu napomohlo, že ho vysílal Barrandov a vizuálně mi to připomnělo německé detektivní seriály). Dokonce mi ani nevadilo, že je příběh odsunut do Afriky, jak jsem se bál. Postava stíhané ženy je hezčí, sympatičtější a chová se logicky - přesný opak postavy originálu. Dokonce i logické díry původního filmu jsou celkem vysvětleny. Takže nakonec vlastně celkem obstojný televizní film. Jen je tradičně vtipný, že nikdo z Afričanů nebyl padouch, aby nemohl být nikdo osočen z rasismu. Ps. Dabing zkazil překvapení, když nepoužil jméno doktora Jacksona. PPS: Ta holka má pěkný kozy :D.

plakát

Mlýnku, dost! (2019) (amatérský film) 

Až na několik výrazů, které se do pohádky nehodí, je to fajn pohádka.

plakát

O vlásek zakletá (2017) (amatérský film) 

V nejedné chvíli jsem měl pocit, že jde o inspiraci Troškovými pohádkami. Nemyslím příběhem, ale stylem. Taková onanie krásné české přírody, čarodějčino šišlání... To není na škodu, ale více mi sedl Mlýnku dost!

plakát

Zombie Movie (2010) (studentský film) 

Teprve tady jsem zjistil, že je to již deset let starý film, díky tomu bych dokázal omluvit některé horší efekty a víceméně líznul v letu 4. hvězdu. Co mi však opravdu nesedlo byl postsynchron, u kterého jsem často měl pocit, že postavy pohybují ústy jinak, než co v dabingu říkají.

plakát

Člověk obojživelník (1962) 

Tak si to shrňme jednoduše, nesnáším ruský pohádky, to je daná věc. Asi jedinej ruskej film, kterej mi nepřišel strašnej bylo nedávný Tajemství dračí pečeti, ale to asi díky tomu, že to obsahovalo převážně asijskou a západní kulturu. V tomhle filmu je největší sranda, že všichni herci jsou velmi výrazných východních rysů, ale všichni hrají mexičany (i blondýny). Ale překvapivě je to asi jediná větší věc, která mi nějak vadila. Příběh je z průměrnějších, ale nečetl jsem předlohu, tak nevím nakolik byl film osekán. A konec mi vlastně udělal celkem radost, takže je to jedno z mála ruských děl, které vidím víceméně neškodně pozitivně. Ale zase taková pecka jak jsem četl v Cinemě (a zřejmě má tento status i u pamětníku, kteří to léta neviděli), to není.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Tohle rozhodně není film pro všechny. Zvlášť ne pro ty, kterým se dělá špatně z bílého tabáku. Vůbec nevím, co bych k tomu napsal. Je to dost vtipný, spousta hlášek je fakt na úrovní zlidovění a celej film netušíte, kam se bude děj posouvat. Ale jak říkám, není to pro každého. Odpustit by si ho měli ti, co nemají rádi vulgaritu, fekální humor (obojí je zde však dobře využito, což se moc filmům nedaří), Brazilce, neprožili žádnou pubertu a nepijí alkohol. Ps. Trochu se stydím, že se mi to líbilo tak moc :D.

plakát

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999) 

Tenhle filmek jsem neviděl asi dvacet let, ale dá se říct, že teprve nyní jsem si všiml všech popkulturních narážek a díky tomu jsem se bavil víc, než při prvním shlédnutí.

plakát

Duna (1984) 

Do Duny musí člověk dospět. Zkoušel jsem se na ni dívat někdy v deseti a nedával jsem to. Teď jsem viděl oficiální kino verzi a opravdu se mi to líbilo. Ano, je zřejmé, že spoustu linek je tu z rychlíku a dost pravděpodobně asi nebudete tušit o co jde, pokud jste o Duně nikdy neslyšeli. Ale vzhledem k tomu, že jde o verzi, která je téměř o hodinu kratší, než speciální edice či režisérská verze, tak bych řekl, že největší slabinou bylo vedení dcery slavného Dino De Laurentise). Dokonce si myslím, že David Lynch byl na post režiséra vybrán správně, jeho vedení mi sedí a vidět původní čtyřhodinovou verzi, kterou zamýšlel by musel být ještě větší zážitek. Kvůli oficiální verzi tak nedošlo na zfilmování všech šesti knih a to je vážně škoda. Předlohu jsem nečetl, ale dokážu si představit (někdo to tu taky píše), že jde o sci - fi protipól Pána prstenů.

plakát

Kandidáti života a smrti (1979) (TV film) 

To že má film plno logických mezer by se dalo odpustit v rámci roku výroby. Dokonce jsem si i chvíli myslel, že jde skutečně o americký film (vzhledem k tomu, že se film odehrává právě tam) a to s přihlédnutím na to, že nejde o kino distribuci, ale televizní film.. Ale jestli mi bylo něco nepříjemné, pak výkon hlavní hrdinky a její věčné přehrávání. V momentech, kdy brečela jsem vážně věřil, že je to kvůli tomu, že svoji roli nezvládá. Každopádně je to počin, který na jedno shlédnutí neurazí a je to vlastně taková parafráze na městskou legendu o černé sanitce.

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

U dvojky jsem měl opět obavy jako u jedničky, tentokrát, aby nešlo o pouhé mletí stejného zrna, které pak vyjde naprázdno. V prvních dvaceti minutách jsem byl překvapen, že je tu jiný hlavní hrdina. Ale scénář se povedl a nakonec to dávalo větší smysl, než jsem očekával. Jediné minus vidím v tom, že v poslední třetině se režisérovi nedaří vyrovnávat komedii s dramatem. Ale přežil jsem to. Vlastně se dost těším na případné třetí pokračování.