Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Appaloosa (2008) 

Film má reálnou atmosféru a budí dojem, že takto to skutečně vypadalo. Hlavní dvojice mi přišla skvělá, působila přesně tak, jak měla. Nejsou zde velkolepé přestřelky, kdy jeden superpistolník prorazí nezraněn armádu indiánů a vidí až za roh, což je také dobrá změna. Jenže jakmile se na scéně objevila hlavní ženská postava v podání Renée, atmosféra byla pryč. Nepříjemná a otravná v každé situaci, jenže charakter byl napsaný jako femme fatale, před kterou jde každý do kolen. Velmi těžce uvěřitelný charakter. Bohužel právě ten byl jedním z hybatelů děje, což považuji za velké mínus. FIlm, který mi přišel dobrý, ale určitě ne tak, abych ho někomu doporučila nebo se znovu dívala.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Vizuálně krásné, ale těch 142 minut bylo utrpení. Téměř celý film jsem čekala na alespoň trochu děje nebo zvrat. Žádná z postav včetně Gatsbyho mě neoslovila. Celkově to na mě působilo jako film o fascinující a tajemné postavě, která ve výsledku není ani jedno. A celý film mě nutila ptát se, co na Gatsbym všichni tak vidí.

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) odpad!

Chtěla jsem dát alespoň jednu hvězdičku, ale nenapadlo mě za co. Grafika mi přijde vyloženě odpudivá, ale budiž, každý má svůj vkus. Co se týče filmu pro děti, přijde mi trochu zvláštní, že ve filmu probíhá interakce prostitutky s kozou a že Máca si o prsa div nezakopává :D Děj - ve filmu bylo tolik děje, že se nemohl rozvinout ani jeden, takže defacto celý film je sled scének, z nichž ani jedna nenavazuje na druhou a vlastně jsem neustále čekala, kdy se vlastně dočkám závěru určitých pasáží. Nedočkala jsem se. Vlastně jen nevědomost toho, že konec vlastně nebude, mě donutila film dokoukat. Nikdy bych to nechtěla vidět znovu.

plakát

Velkej biják (2007) odpad!

Z filmu mi utkvělo defacto jen to, jak nechutný a trapný humor má. Scary movie je proti němu výkvět filmařiny a hlavně, měl děj. Tento film je celý jen náhodně poskládaný sled scének, které jsou více či méně trapné. Každých pět minut jakoby točil někdo jiný, protože na sebe vůbec nenavazují. Když už je něco celkem vtipné, je to opět vyhrocené do takového extrému, že se divák stydí za autory.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Ještě nikdy jsem neviděla nic, co by mě dokázalo tak šokovat a kdy jsem si už netroufala odhadovat děj. Kdykoli jsem měla pocit, že tentokrát jasně vím, co se bude dít, stal se pravý opak. Nejvýpravnější fantasy počin v současné době. Nemám jedinou věc, co bych vytkla. Seriál je hodně násilný, ale když se nad tím zamyslím, u jiných kousků mi vadilo, že i drsné prostředí bylo zobrazení líbivě a čistě. Tady je vše zobrazeno tak, jak je. Vlastně tu nesledujete jednotlivé postavy, ale dynastie.

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Tenhle film je opravdu nepovedený, a to jsem někdo, komu pěkný vizuál většinou stačí. Za největší přítěž považuji silně necharismatické postavy. Včetně Belle tam nebyl nikdo, kdo by byl nějak výrazně přitažlivý, přímo naopak - její otec a bratři jsou úplně na zabití. Zvíře samotné je divné, ve své mužské podobě ještě divnější. Za všechno asi mluví to, že Belle a Zvíře od Disneyho dokázali budit hlubší pocity. Kdybych příběh neznala, asi bych se tolik nechytala. Belle se do Zvířete zamiluje, ale vůbec nevíte proč - v příběhu část sblížení jaksi chybí. Celé je to takové studené - Belle přijde do strašidelného hradu, ale první, co ji napadne, je hodit na sebe luxusní šaty a pro jistotu i veeelkou korunu. Velkolepé efekty děj nezachrání, ani rádoby roztomilí zakletí pejsci. Retrospekce do minulosti je udělaná ještě divněji. Vlastně je tam plno drobných malých akcí, ale děj úplně chybí.

plakát

Království (2013) (seriál) 

Poprvé nemohu hodnotit. Miluji historii, často mi skutečně stačí hezké kostýmy a přivřu oči. Na tohle se ale opravu nedá dívat. Už dlouho se mi nestalo, že bych nedokázala dokoukat ani jeden jediný díl. Mám pocit, že to je nejbéčkovější teen seriál, kde si na sebe hrdinky střední školy omylem oblékly historické šaty. Hlavně banda Mariiných komorných, to bych nikomu nepřála.... A nevím proč, ale ačkoli jsou ty kostýmy vážně pěkné, herci strašně působí dojmem, že se prostě jen oblékli na karneval.

plakát

REC 4: Apokalypsa (2014) 

FIlm v zásadě vůbec není špatný - děj má docela zvraty a až do konce jsem nečekala, co se vlastně stane, respektive kdo přežije. Oproti prvních dvěma dílům to je ale horší, a popravdě nevím, jestli by moje hodnocení nebylo lepší, kdyby šlo o samostatný film. Proti prvním dílům je zkrátka všechno o třídu níž - postavy jsou pořád sympatické, ale méně, a zároveň se chvilkami chovají dost nelogicky. Zároveň já osobně nejsem úplně fanoušek stylu 'nesmrtelný vševědoucí nejlepší hlavní záporák, co všechno zvládne.' Asi bych dala přednost tomu, kdyby prvotní sérii konečně dali konec a začli s trochu jiným dějem. Ale pořád jsem se dobře bavila.

plakát

Bestie Karla (2006) 

Z tohohle filmu mi utkvěla jediná věc. Už v kině to postrádalo jakoukoli emotivnost. Rádoby životopisný film ukázal vyšinutou vražedkyni jako někoho, kdo je vlastně největší obětí, která jen trpí excesy krutého manžela. Skutečné oběti tam byly nějak jakože okolo, aby tam vlastně vůbec byly. Lístečky, které Karla věčně lepila po bytě a ať se dělo cokoli, jeden jediný nepřítomný výraz... Nic, co bych chtěla vidět znovu a co na můj vkus za vidění ani moc nestojí.

plakát

Sněhová královna (2012) 

Film jsem viděla ve vynikajícím francouzském dabingu, skoro bych za něj dala hvězdu čtvrtou, nicméně i tak se tahle pohádka povedla. Hlavně kresba je moc krásná a příjemná, zvlášť Gerda a (asi) fretka Luta jsou neuvěřitelně roztomilé. Úplně se to klasické předlohy nedrží, ale i tak vzniklo pěkné dílo. Je to zase něco trochu jiného, se spoustou jiných postav. Přestože je ve filmu smrt rodičů, sirotčinec atd, je to pro děti opravdu jako stvořené. A kresbu jsem si vážně zamilovala. Že je film z Ruska, to bych opravdu nehádala ani na desátý pokus.