Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 830)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Hypnotizující odysea činných. Úpis mysli kapsli silic, pylu absolutna. Člověk je popel, čekající "Kalypsó," na povel rakve. Pohlcující polykání sršní z trhačovy dlaně. Ďábla stínohry, Caesara zhrouceného svět(l)a, z pevnosti nicoty.

plakát

Střílej oběma rukama (1976) (TV film) 

Krokem. Téměř shakespearovský thriller z českého venkova. Neotálej s koltem, když oni na nás s "výnosným" pachtem. Seber flintu. Nebude pro loutkáře ži(vo)ta. My, sedláci b(ř)itvy. Hned lokty ve slovech, činech. Jen tvrdost a lakota. Majetky jsou minová pole. City jako jed. My i zatrhnout chtěli, kosit osení mládí. Májové louky Romea a Julie nechat porůst krvavým býlím. Za smrt ve stavení. Smrt stavu nového, hromadného bytí. Hrobovým hromům requiem.

plakát

Opera (2021) (seriál) 

O pírka racků, labutí. V sivém prstenci nepropustných, supích suflé(rů).

plakát

Vyšší princip (1960) 

Všem Arésům světa, co podali arsenu intelektu v rozkvětu. Stoupá skrz sivé mraky, ta hrdě postavená věta. Zanesen na Olymp Olympů. Jeden silný rétorický (t)akt, charakterový zásah. Proti lítému rozlití zla.

plakát

Zábava, zábava (2018) 

Na stále plné skleničky, pardon, lahve. Dennodenně. Permanentní domácí, venkovní výbava. Zbavte se vazby na barový "pitný režim," než vás zalkne ona hlavní, hltavá, pilná zlodějka motoriky, vědomí vnitřního děje. Ztratíte sebe. Štamgastky života u výčepu, co (ne)mají mok "ve voku." Života, který (do nich) protéká přes rty, přisátými u hrdla.

plakát

Radim Vizváry - tichu rozumím (2023) (TV film) 

Výzvy ryzí múzy. Umí. Němý úžas nad tím bytím. Korunním princem Deburauovým. Akrobacií  aristokrata "tváření se" pod mandlovo-stříbrnými nánosy.

plakát

KaprKód (2022) 

Ze zamlženého sousoší. Doklad, poklad. Sólokapr. Vlny všední, sváteční. "Repráky" ód po/proti proudu rudých vod.

plakát

Rána jistoty (1977) (TV film) 

Jsi to ty, jak zjišťuji. Původně štít (vz)orné půdy. Teď úrodu nejen raných, "náramných" špatností až na půdu, neseš v sobě. I když děláš ramena. Sám stojíš s tou svou tíhou vrané stopy nad úhorem svědomí.

plakát

Edvard Munch: výkřik života (2022) (TV film) 

Dávivé "chumelení" úzkosti a utrpení.  V duchu chmur. Sychravý ruch dvorany ladu bledých. Dech téru  niterného terénu. Meditační chlad. Davové zachumlání se do churavosti. Zdánlivé zvlnění klatby nad paletou lávové skladby balad.

plakát

Operace Eichmann (2018) 

Armáda pochopů, pochopitelných důvodů. Synů a dcer pod Jákobovým žebříkem, a ten, který soudil peklem, vypravoval dlouhé havraní vozy. Netvor hrůz se zničujícím krátkým epilogem. Konfrontován, chamtivý "car" časů na cáry, venturovským pohledem. Vypálenými stoly, se sedmiramenným svícnem.