Reklama

Reklama

Zábava, zábava

  • Polsko Zabawa, zabawa (více)
Trailer 2
Polsko, 2018, 88 min (Alternativní 85 min)

Režie:

Kinga Dębska

Hrají:

Dorota Kolak, Agata Kulesza, Maria Dębska, Marcin Dorociński, Barbara Jonak, Mirosław Baka, Dorota Landowska, Przemysław Bluszcz, Mateusz Janicki (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film přináší strhující příběhy tří žen různého věku, které jsou v různých fázích závislosti na alkoholu. Čtyřicetiletá Dorota je úspěšná prokurátorka, která pije podle svých slov proto, aby se nezbláznila. Chrání ji imunita, díky níž se snaží vyhnout odpovědnosti za přestupky, kterých se pod vlivem alkoholu dopustila. Další z hrdinek je uznávaná chiruržka Teresa, která už kvůli pití přišla o rodinu a zůstala jí jen práce v nemocnici, situace se však vymkne kontrole, když jednou přijde opilá do služby. Studentka Magda miluje bouřlivé večírky, a protože jí studium jde skvěle a má i dobrou práci, nikdo jí nic nevyčítá. Přijde však chvíle, kdy ztrácí půdu pod nohama a dojde k tragédii. (3Kino)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nooo, konečně někdo ukázal jak to vypadá když chlastají ženské. A chlastají úplně stejně jako chlapi, mají stejné rodiny, vysoce postavené funkce, zahýbají stejně jako chlapi a přesto...to není stejné...Chlast je prostě pro všechny bez rozdílu, ale na opilé ženské se společnost dívá úpa jinak...Ovšem pokud jste např. dítě alkoholika jako Magda, tak je fuckticky těžké nechlastat, nebo když vám manžel zahne taky nevíte jak se tím vyrovnat a zároveň psychicky náročná práce dětského chirurga je kurevsky náročná. To však neznamená důvod k chlastu. No abych to shrnula, bylo to dobré a hodně uvěřitelné, ale chyběla mi tam buď větší stopáž nebo dokonaleji vyřešeny všechny příběhy...Za mě 90% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuž, darmo, alkohol je sviňa. Som rád, že patrím medzi tých, ktorí sa nemusia premáhať, aby mu dokázali odolať. Nerád by som totiž skončil ako ľudská troska, resp. ako trojica žien v tomto filme. Aj keď chápem, že na dočasné "uvoľnenie" a "útek z reality" dokáže alkohol pôsobiť ako dobrý sluha, čo sme mali v podstate možnosť vidieť aj v tomto poľskom filme. Potenciál obrovský, ale predsa len mi to prišlo trochu obyčajné, hoci na druhú stranu oceňujem ten dravý realizmus, v ktorom sa niesli tieto príbehy. Každopádne, film s touto témou by mohol mať oveľa širší záber ako tu bolo prezentované. Možno by nezaškodil ani koncept kríženia príbehov á la Guillermo Arriaga. Čo už, za tie 3* to určite stálo... ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

další z mála filmů ,které mě svým zpracováním dokážou přikovat k židli.A prostě je musím vidět až do konce.Sice šlo o démon chlastu ,ale způsob ,jak se s ním postavy musely a taky nemusely poprat byl podán velmi reálně.Vidět ženskou na šrot je fakt nechutné.Doktorka která chlastá jak o život v práci.Tak to prošlo v reálu i u nás.Prokurátorka se svou imunitou ,která jí dala křídla.....Celkově vynikající kamera.Režisér si fakt herce podal. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Toto téma se mě osobně dotýká. Pojednávají o něm i Dny vína a růží, Když muž miluje ženu, Eva Nová… Za každý z těch filmů jsem rád. A Zábava zábava jsou hned 3 filmy na téma ženského alkoholismu v jednom. Náměty přinesl život, odpozorováno precizně. V Polsku se stejně jako u nás chlastá jako o závod. Mohlo by to mít sto tisíc pokračování a pořád by bylo co točit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tom istom roku vyšlo v Čechách „Úsmevy smutných mužov“ a tak jednoznačne musím porovnať. Oba tieto filmy majú čo povedať, ale predsa len poľská „ženská“ verzia má prepracovanejšie dejové línie. Všetky príbehy sú silné, excelentne zahrané a sprevádza ich občasne silná hudba. Dve linky sa v podstate nesú rovnakým smerom v štýle „komu niet rady, tomu niet pomoci“, ale práve v tom zanechali podľa mňa silné posolstvo o tom, že s alkoholom to neradno preháňať. Veľmi ma ale potešila tretia linka, v ktorej nakoniec dominuje rozhodnutie obetovať sa pre iných. To vzbudilo u mňa najväčšie emócie. A keďže tie ostali aj so záverečnými titulkami, dávam z plánovaných štyroch plných päť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Inšpiráciou k vytvoreniu filmu boli problémy života ľudí. Kinga Dębska prvýkrát prenikla do témy ženského alkoholizmu prostredníctvom dokumentu Herečka (2015) o Elżbiete Czyżewskej. Pri práci na tomto filme sa stretla s terapeutmi a ľuďmi bojujúcimi s touto závislosťou. To ju utvrdilo v tom, že toto je správny námet na film, pretože tieto príbehy treba počuť a ​​vidieť. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2018 na filmovém festivalu Gdynia v Polsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama