Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 849)

plakát

Zamilovaný Shakespeare (1998) 

Prý pod vlivem hrdličí, emoce vonné, v kalamáři tkví lyrik epický. Věhlas vymazlených liter.

plakát

Devadesátky (2018) 

Kruci, kluci. Členové posádky, co opustili "sádky," ale ty následky. Zhurta sjíždějí Niagarské vodopády, sají hadí látky. Devastační hrátky svých teenagerovských let.

plakát

Žárlivé tango (1982) 

Když jeho milost, její choť více sází na rajtky, na jiný koníček, musí nastražit tolik taxisů, zapřáhnout smyslnou smyšlenku, až se žár, který jí v očích vlál, dostane na parket přešlapů. Komedie omylu nasadí ohlávku s benátskými vavříny Amorům "Itálie." Přivede je do cíle podkov.

plakát

Dívka v mlze (2017) 

Divák ve zlém, kam až lze... V mrazivém toku mozolů a otoků, odkud vylézá vynalézavý, vlezlý (c)hlad. Zkažený mučedník v zimníku. Šlehá slovy. Šarlatové výpary, výpady hlubin hrobníků vrcholí.

plakát

Mořští vlci (1980) 

Lanaří, aby za jedno lano drželi. Gentlemani mariny, titáni vod. Maří "beránčí" uniformy. Hladce padá pod, Titanic plný síry. Ďáblův plod.

plakát

Černá vdova (1987) 

Koná. Pod závojem z konvalinek. Ztrácí cit pro snubní prsten. Zahazuje jej do urnového háje. Slečna gondol. Paní kondolencí. Dál obléká stále stejný, kterým svede. Šat po aktu, který vede. Do ráje samých vod. Do šatlavy. Lady Columbo Lady Macbeth.

plakát

Ida Lupino: Pánové a slečna Lupino (2021) (TV film) 

Ta, která si ráda přidala. Byla pilná. Pevná v pravdách. Živě lapila problém, bolest. Plevelné náplně duše. Plynule se procházela po přídi závratí společenských tříd.

plakát

Jediná láska Richarda Wagnera (2021) 

Svatá je, která se ladně klade. Gravitace srdcí, vroucí tinktura. Intimní epopej, velehora. Chrlící se z nitra, za jitra. Chrámová partitura čaruje.

plakát

Neviditelné (2018) 

Ty, co kopou za ženy v ofsajdu, popelavého osudu. Fénixův tým. Samy obdrží červenou kartu za přípravu šancí na druhý poločas, málem i pokutu za lidství.