Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 849)

plakát

Bakaláři - Nádobí (1973) (epizoda) 

Co si jeden na talíř nadrobí, druhý musí odnést, protože první rád, rád má servis hotelový.

plakát

Bílý palác (1990) 

Pilný lapač. A v něm zasuté, smuteční komnaty. Čas pro rozpité bytosti. Černý listopadový čaj. Až postupně budou rozpouštět bolest, pláč. Vytrhávat všechno plevelné býlí ze svých hlav. Zalíbí se toho druhého plac. Přinesou polibky srdcí. Pučící city. Erósovy bublinky. Automat MÁJ.

plakát

Hotel Evropa (2022) (seriál) 

Uhodili /na/ rezidenci á la Gatsby. Mor na ty vaše hody, v gala. Záletný, zlatý hlt.

plakát

Big Man III. - Smějící se dívka (1988) (TV film) 

Tu levá, tu pravá. Sošná divačka pádu drábů se surovýma vlčíma očima, když rudá dopadla na vázanku stvořitele kamenných tváří, na vaz falzifikátora.

plakát

Masák (1993) (TV film) 

Kam až..., mefistofelovské absurdity maškar?

plakát

John Huston - dobrodružství svobodného ducha (2021) (TV film) 

Krajinář, městský host ve stínovaném klobouku. Zámecký pán v sedle "moře" filmů. Dosahoval hutných tónů v charakterech, hnaných možnostmi děje. Zaručoval mužnou hustotu, zjemněnou stuhami. Hostinu scén a atmosfér, houštinu motivů.

plakát

Setkání s múzou (1969) 

Smázne ztracenou orientaci. Stále ten stejný "koš s ovocem." Mimo krov mrakodrapů. Šťávu má, dodá. Místo volných perspektiv, vůní, chutných barev, vlajících, rozděravěných sítěk ve dveřích. A především ONA. Neptunova chráněnka. "Eva" s harpunou a granátovým jablkem. Plnokrevný plod, chytlavý pohled těla plného pivoněk, vlasů banánové aleje. Akvabela na mořském koníku. Projev scenérie růžových rán, tyrkysových večerů. Koktejl živoucích světel panenského ostrova na kanárkovém "koberci."

plakát

Dablér (2006) 

Vrtěti /zá/pletkou. S Brigitte Bardot mola. Chaplinovským paňácou se záplatami. Má zapentlit, co druhého leptá. "Dabér" situace. Co dále a dále. Nabaluje a nabaluje na sebe. Peripetie cizí romance, ale jen tak se nedá. Bude vzpoura hraček. V rukách ďábla, darebného loutkáře.

plakát

Bakaláři - Taška (1980) (epizoda) 

Taškáři. Troška adrenalinu před veselkou. Troška horečnatého putování za upuštěnými proprietami pro stvrzení pout.

plakát

Jsem děvče s čertem v těle (1933) 

Vážený valčík manželský nabral boční směr. Vyhodily si z kopýtka, vášně noci, v oparu kankánovém, a proto ty tanečky kolem. Hříšníci, čile si jim práší od pusy. Vybarvení "číšníci" vybraných čísel, s dadaistickým fortelem. Nutno se pak všemu zasmáti, když jsou v koncích, se závěrem.