Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Orel Eddie (2016) 

Orla Eddieho určitě všichni znáte. Je to ten britský lůzr skákající na lyžích, vedle kterého vypadá líp snad i Bubbles z Trailer Park Boys... Ono je ale docela jedno, jak moc špatný Eddie je, zkrátka a dobře měl sen, že bude olympionikem a i přes veškerou nepřízeň si za ním šel. A povedlo se mu to. Respekt.

plakát

Zulu (2013) 

Současná Jihoafrická republika je válečná zóna. Zulu se s tím nesere a přesně takovou vám ji ukazuje. Je jedno, jestli jste černý, bílý, bohatý nebo Forest Whitaker, váš život má nulovou cenu. Btw. jde asi o první film, kde Orlando Bloom vypadá a chová se jako chlap ;-)

plakát

Ant-Man (2015) 

Hodně příjemné překvapení, fakt jsem neměl od chlapíka co se dokáže zmenšit na velikost mravence (kdo to nevěděl či nečekal - sorry) vysoká očekávání. Nakonec to tedy dopadlo nadmíru dobře. Michael Douglas má sice asi sto roků, ale charisma jak ve třiceti, do Evangeline Lilly jsem se zakoukal už v prvním díle Lost a Paul Rudd se perfektně hodí do hlavní role a Michael Peña si to dává i tady i když v docela jiné poloze než běžně. Celý Ant-Man se totiž nese v uvolněném duchu a je opravdu zábavný. Z toho ale také plyne fakt, že vlastně není skoro vůbec napínavý...což mi teda nevadilo, protože celý film je taková jízda, že nemáte čas nad něčím takovým přemýšlet ;-)

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Úplně boží, samozřejmě. Cool retro - v šedesátkách to slušelo snad všem, teda pokud nejste marňák z DDR, že ano... Obsazení perfektní, Henry Cavill je tu mnohem lepší jak ve Stalinovi (if you know what I mean), Alicia Vikander je přímo nadpozemsky krásná a s Armie Hammerem se skvěle doplňují a špičkují. Taktéž asi jde o jediný film, kde se velice efekt(iv)ně prohání trabanty a wartburgy při honičce po Východním Berlíně :-D

plakát

Cizí oběd (2013) 

Indie, perla Impéria, jaderná velmoc a taky zatraceně zaostalá a zpátečnická země. ‪#‎hejtysinech‬ Společnost těžce zatížená tradicemi si vybírá své oběti. Chudák Ila svému manželovi vyvařuje jak v michelinské restauraci, ale to nestačí. Ač je to nemožné - říkali vědci z Harvardu - jednoho dne její oběd doputuje na cizí stůl. Saajan doesn't give a fuck, vše sežere a začne si přes ešusy s Ilou psát. Je to dojemné, je to zábavné, je to jiné ale rozhodně to není nudné.

plakát

Spotlight (2015) 

Těžkotonážní novinářské drama jak má být a jak máme rádi. Boston má unikátní genius loci a nejeden skvělý film toho využil. Spotlight je další v řadě. Jak příběh postupuje, tak se vám stále víc otevírá/zavírá pusa, herecké výkony jsou excelentní (hlavně Mark Ruffalo) a fakt, že jde o vítěze Oscara za nejlepší film, asi nemůže být překvapením.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Neskutečně sterilní, šablonovité a očekávatelné. Časté náhledy na krásnou přírodu a drahé vily v exotickém prostředí sice můžou vypadat hezky, ale dost dobře by se daly zaměnit za jakýkoliv počin z pera Rosamunde Pilcher. A to se dá říct i o scénáři. Příběh je sice zajímavý, ale prostě víte, jak to dopadne A jak k tomu dojde. Romantická vložka je pak prostě nutností. Tom Hiddleston a Hugh Laurie můžou být sebelepší herci, ale Laurieho arcizloduch vypadá nejděsivěji asi tady na tom plakátě a Hiddleston se zase co druhý záběr přiblble usmívá. A to prostě nechceš. Taková The Hour taktéž od BBC je dle mého mnohem lepší podívaná.

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Jessica Jones mlátí lidi. Hodně a často. Jessica Jones chlastá. Hodně a často. Taky trpí PTSD, má 'schopnosti' a ve městě se zrovna objevil jeden nechutný stalker... Rozhodně jde o nejcivilnější superhrdinku, schopnou soukromou detektivku, která nemá žádný obleček ani udělátka. Rána od ní ale docela bolí... Hodně napoví už úvodní znělka, která se z melodie jak z noirové detektivky přemění v akční nářez. Příběh se prolíná s dalším dobrákem od Netflixu, Daredevilem. Ale zatímco tam je jakékoliv násilí 'ok', protože se mlátí bad boys, tady...tady je to o něčem úplně jiném. Ten pošahaný stalker totiž ovládá mysl a příkaz 'stoupni si k plotu a zůstaň tam do konce života' je z těch soft. Protože jindy je to fakt nechutné, šokující a vážně mě překvapilo, že jsem opravdu s obavou čekal na to, co Kilgrave předvede v další scéně. Toho mimochodem hraje David Tennant a jeho akcent taky udělá svoje. Každopádně, stačilo by 10 dílů, 13 je vzhledem k tomu, jak se věci začnou až neúnosně protahovat a opakovat přeci jen zbytečně moc. Druhá série Daredevila s Punisherem byla lepší, ani Jessica ale není marná.

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

"Sixto Rodriguez byl lepší jak Bob Dylan, ale jeho alba si nikdo v USA i tak nekoupil." Pak ho náhodou objevila Jižní Afrika, stal se tam legendou - a nikdo nevěděl, kdo to je! Neuvěřitelný příběh, neuvěřitelně krásná hudba.

plakát

Já, Earl a holka na umření (2015) 

Hořko-sladké, srdce-bolné, úsměv-kouzlící. Navíc jde zcela objektivně o skvělý film, neboť se v něm (v náhodném pořadí) objeví: pandy, PussyRiot, Modest Mouse a Nick Offerman. Roztomilý, drsný, vyumělkovaný. Indie/hipster/alternative.