Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Asi 50x jsem chtěla labyrint okomentovat a 50x jsem to vymazala.Byl to tak zážitek tak hluboký, že se mi někde usadil. Jistě dlouho bude v čele mých favoritů. Spoustu filmů je o útěku z reality, nebo snaha realitu tímto způsobem překonat, až by člověk nabyl dojmu, že je to tak správně.Přitom takový snový svět člověka neochrání....Zážitek umocněný atmosférou malého kina, kdy dlouho po posledních záběrech vládlo ticho a jediné co chybělo , byl potlesk jako na FFKV.

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Celý film jsem tak moc Billymu držela palečky, že i slzička ukápla. Laskavá tvář filmu, krásný vztak k nemocné babiččce atd...Zřejmě se vracím do dětských let či co :D Cítila jsem se stejně, jako když jsem v předškolním věku skoro nedýchala a popoháněla trpaslíky , aby stihli Sněhurku ochránit. :)

Strom na dřeváky

Strom na dřeváky (1978)

Lehce podezírám pana režiséra, že dokáže putovat časem. Film je tak věrný a tak lidský, je jako dokument z té doby.

Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku (1985)

Tak tenhle film je pro mě srdcová záležitost. Mám ho ráda jako celek, miluji ho pro hudbu, kterou si často pouštím. Dojímá mě spousta tichých scén, jihnu nad umýváním vlasů a majetnicky se pyšním originálním dvd. :)

Harvie Krumpet

Harvie Krumpet (2003)

Je vidět , že tvůrce miluje lidi se všemi jejich handicapy.

Světáci

Světáci (1969)

Je to stejně tak zajimavé a úžasné jako to, že Marie Sklodowská Curie vypracovala metodu, kterou se jí podařilo roku 1910 v jáchymovském smolinsku teda z jáchymovského smolince získat radio No v úplně kovovém stavu !!!! :D:D