Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (415)

plakát

Afričtí lidožrouti (2000) (seriál) 

Dnes jsem zapl Barrandov a měl jsem štěstí zrovinka na mého nejoblíbenějšího predátora - lva. Zajímavý dokument, ale někteří lidé jsou vážně blázni :)

plakát

Akeelah (2006) 

Miluju tenhle žánr, miluju tuhle hudbu, miluju tyhle konce :) 90%.

plakát

Alien vs. Predator: Redemption (2010) (amatérský film) 

Nic novýho pod sluncem, ale za ten směšnej rozpočet... Dobře koukatelný dílo 70%.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Když jsem se těsně před projekcí dozvěděl stopáž, kroutil jsem očima.. Zbytečně. Amazing Spider-Man sice není tak amazing, jak by se mohlo po trailerech zdát, ale Raimiho "památku" dozajista nepoplival. Ano, vyskytuje se zde několik typicky (amerických!) heroických hlášek, ze kterých by se někomu mohlo udělat mdlo, ale tak to už u podobných filmů je a jiné nebude. Navíc je Webb, myslím záměrně, tak trochu namířil proti sobě, což bylo určitě ku prospěchu věci. Já se při pokračování další návštěvě kina bránit nebudu. Sympatická kamera a Garfield jsou nejvýraznější plusy - 70%. PS: I přes kladné pocity ze včerejška má Spajdý štěstí, že se s premiérou vecpal ještě do první poloviny července, protože po posledním netopýrovi po něm pravděpodobně nikdo ani nevzdechne.

plakát

Americký zločin (2007) 

Mám slabost pro zfilmované, skutečné příběhy, i když se mi z nich někdy zvedá žaludek - což je i tento případ. Zločiny páchané na dětech patří mezi ty nejnechutnější.. Proč ? Protože děti se nedokážou samy bránit, do jistého věku nejsou ani schopny pochopit, proč se jim to děje a v některých případech jsou dokonce přesvědčeny, že si to zaslouží a že je to úplně normální. To vše bylo ve filmu znázorněné na výbornou a v kombinaci se záběry ze soudní síně se utvořil celek, který nám neustále připomínal, že se podobná zvěrstva opravdu dějí a hlavně jak málo stačí k tomu, aby podobné hrůzy procházely (viz. jasný příklad lidské lhostejnosti v případě sousedů). Film je kvalitní, příběh zdrcující, herecké výkony nadmíru uvěřitelné, avšak podobný film nechci nějakou dobu vidět. Je mi z toho ouzko - 90%.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Andělé byli o něco živější než Šifra, ale i tak bych je stavěl na stejnou laťku...Oboje má skvělé obsazení i scénář (nevmluvě o naprosto perfektní hudbě). Jediné, včem měli Andělé trošku navrch, byla nádherná architektura Vatikánu. Za mě 80%.

plakát

Argo (2012) 

Argo na mě působí, řečeno velmi obecně, jako Affleckův nejslabší řežijní počin a to především z hlediska emocionální vazby s divákem. Nicméně i to je v porovnání s dnešními filmaři jeho generace hodně velký nadstandart. Už beze všech pochyb dokázal, že natočit špatný film zkrátka neumí a i přes úvodní výtku si stojím za tvrzením, že je Affleck o MNOHO lepším a respektovanějším režisérem, než kdy bude hercem - 80%.

plakát

Architekti festivalu (2023) 

Sympatické představení hlavních tváří, které stojí za festivalem. Pokud ale někdo čeká nějaké obsáhlejší informace z hlediska fungování festivalu "za oponou", za kterou běžný návštěvník festivalu nemá šanci nahlédnout, tak bohužel. Čtvrtá zářivá je pouze v rámci vztahu, který k festivalu chovám a kam už nějakých 12 let pravidelně jezdím. Osobně by mi vůbec nevadila (naopak extrémně zajímala) nějaká celovečerní verze toho, čím si jednotliví architekti v průběhu roku procházejí, aby byl aktuální ročník vždy co možná nejlepší - klidně i představení nějakých fuck-upů / zklamání? Všichni jsme jenom lidi a určitě ne vždy se všechno povede.. Snad něco takového pomalu vzniká a za pár let se dočkáme (přecejen jubilejní ročník je už skoro za rohem?:)). Architekti festivalu by v tom případě byli moc pěkným trailerem k něčemu hlubšímu a skutečně zajímavému.

plakát

Arnošt Lustig - devět životů (2012) 

'' Né všichni němci byli nacisté, ale všichni nacisté byli němci..'' Dokumentu, jak už to u tohoto tématu bývá, nechybí obrovská výpovědní hodnota, ani spousta zajímavých informací.. Prolínání nástinu osobního života pana Lustiga s ''životem'' v Osvětimi je rovněž velmi povedené, takže já nemám co vytknout. Nicméně nehledě na to, jak moc se dokument vydařil, nepříjemnému mrazení v zádech se asi nevyhnete.

plakát

Auta (2006) 

Jeden z nejlepších animáků, které jsem viděl. Téměř kouzelná animace od Pixaru už asi nikoho dneska nepřekvapí, ale je vidět, že se pořád líbí a bude bavit lidi ještě dlouhá léta. Jedním slovem ? Awesome !!! :-) 100%