Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor

Poslední recenze (425)

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Přijít s nečím originálním v rámci Deadpool univerza (ano, beru ho i přes čím dál větší provázanost jako samostatný svět) už je sakra oříšek a tvůrci crossoveru s povadlým Wůlverínem to evidentně vědí a ani to neskrývají. Deadpool & Wolverine ZDAŘILE recykluje nápady z jiných více i méně úspěšných značek, či dokonce opráší pár zapadlých devadesátkových klenotů (nebudu spoilerovat) a věřím, že tohle "vykrádání" by jen tak někomu jinému neprošlo - takže v tomhle ohledu smekám. Pro mě osobně je to Levyho nejlepší film od Ocelové pěsti a klasická Deadpoolovská popkornovka, na kterou se vyplatí do kina zajít, i když vás ze sedačky po prvních dvou dílech pravděpodobně nevystřelí. Pořád je to ale ten unikátní Reynoldsův rukopis, který se nebojí dělat humor na vlastní účet a už vůbec ne na vrub studia (RIP FOX). Nejvíc si film užijí klasicky největší fandové, kteří mají trošku větší povědomí okolo dění ve světě filmu, ale věřím, že bavit se budou i ti, kteří všechny narážky a rýpnutí, kterých tam je opět nespočet, nepochopí (já všechno napoprvé taky určitě nechytil) - 75%.

plakát

Horizont: Americká sága (2024) 

Uff uff... Při odchodu z kina jsem se neubránil zklamání. Né, že bych se po těch 180 minut nudil, naopak utekly poměrně svižně. Nicméně bohužel pro mě absolutně nefungovalo jakékoli emocionální napojení na postavy. Já chápu, že chtěl Costner všechny dějové linky zachovat a celé to mít prostě opulentní atd atd. Však tím jasně dopředu "omlouval" onu délku i počet plánovaných pokračování jeho životního projektu aka nejvýpravnějšího westernu všech dob. No, bohužel jeho první vystřelená kulka minula svůj cíl. Alespoň pro mě. Hudba i cast jsou skvělé, ale budeme si muset počkat minimálně na druhou část, abychom zjistili, jestli napodruhé bude Costner mířit lépe a začne to být celé po přidání druhého dílku skládačky funkční, nebo jestli z vytouženého opusu bude největší průser jeho kariéry - 60%. PS: že z velké části právě kvůli tomuhle poslal k ledu mnohými milovaný Yellowstone (mnou nevyjímaje), je bohužel až trochu absurdní. Budiž mu ale ke cti, že na druhou část nebudeme muset čekat rok a doufám, že tam už nás ušetří té alibistické upoutávky na další dění v závěru. EDIT: pár hodin po dopsání komentáře oznamují v USA odložení premiéry druhé části na neurčito - ajajaj..

plakát

Až na věky (2024) 

Jeden z mála "typicky festivalových" snímků z letošního ročníku, který mi zůstává v hlavě a ještě nějakou dobu tomu tak zřejmě bude. Festivalová ocenění absolutně zasloužená (především ocenění za herecký výkon Helgy Guren jejíž finish je až trochu zdrcující). Citlivost, s jakou Lilja Ingolfsdottir prostřednictvím hlavní hrdinky vykresluje životní bitvy, šrámy a bohužel zažité negativní vzorce, které si často nevědomky předáváme z generace na generaci, je při uvědomění si, že se jedná o celovečerní debut, skoro neuvěřitelná. Není to lehká podívaná, ale určitě je dobře, že snímek uvidíme díky Aerofilms i v našich kinech - 80%. [KVIFF 2024]

Poslední hodnocení (4 368)

Kráska a psi (2017)

26.07.2024

Headspace (2022)

26.07.2024

Letuška 737 (2022)

26.07.2024

V lese jsou lidé (2023) (studentský film)

26.07.2024

Vzpomínám si, jak jsem jezdila na bílém koni (2023)

26.07.2024

Deadpool & Wolverine (2024)

24.07.2024

Twisters (2024)

16.07.2024

Twister (1996)

15.07.2024

Šógun (2024) (seriál)

12.07.2024

Reklama

Poslední deníček (2)

Setkání s PANEM skladatelem na KVIFF 2017

Pohodový, neskutečně pokorný (☝️!) člověk a umělec světového formátu. Hudební mág, James Newton Howard.
(omluvte neostrost fotky - náhodný kolemjdoucí, který nás fotil, byl krapet nervózní)

Setkání s PANEM skladatelem na KVIFF 2017