Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (203)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

První řada, ve mně zatím nechala dost rozporuplné pocity. Ze začátku se vše slušně rozbíhá a vše je příjemně zahaleno rouškou tajemství. Problém nastává, že čím více tu roušku odkrývám, tím méně mě vlastně zajímá co se pod ní nakonec skrývá.... A nakonec mě to stejně nechalo chladným.. Ale jestli na něco opravdu nezapomenu, tak na to jak duchové vedly normální život. ( Jedly, pily, uklízeli... Už jsem jen čekal, kdy se některý z nich ráno sebere a pujde na šichtu, i když to tam vlastně víceméně také bylo :))) ) Druhá řada nedokázala vytěžit z onoho originálnějšího tématu nic co by jsme neviděli. Snad třetí už konečně ukáže něco jiného.

plakát

Los últimos días (2013) 

A ono se podařilo. Oproti předešlému Pastorovic Paskvilu, ve kterém dominovala hvězdná borovice, se úkrok k plné domácí produkci zadařil a s velmi originální myšlenkou, se bratrům podařilo vytvořit něco z části ( a vrámci žánru ) úplně nového. Španělům se daří a daří a doufám, že bratři příště přijdou s něčím podobně zajímavým.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) odpad!

Asi nejzbytečnější film co jsem kdy viděl. Jestli se tohle někomu líbilo, tak by se asi měl nechat vyšetřit :)

plakát

Kazatel Kalašnikov (2011) 

Téměř plný počet. S očekáváním ( podle komentářů a asi i podle hodnocení ) nějaké náboženské agitace, využívající "based on true story" jako lákadlo jsem díky bohu dostal krásný životopisný film, kde je onen motiv náboženství řešen jen povrchně z důvodu zachování autenticity. Ještě že to dostal Forster.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Iron "men" vs Terminators. Temné? Dospělejší? Já teda viděl stejnou pubertální pohádku jako všechny předešlé plecháče. To že režisér natáhl stopáž, dal do nejklišovitější zápletky pár zvratů a dal prostor vedlejším postavám, z ní ještě nedělá originální ani dospělou. O nějaké temné stránce filmu už se nedá ani hovořit.. Vlastně se nedá ani pořádně hovořit o akční stránce, která se ve filmu z čista jasna objeví až v závěrečné dvacetiminutovce ( U Marvelové komiksárny docela problém ). Guyi, ten předešlý záporák byl lepší..

plakát

Ohnivá sedla (1974) 

Na tom filmu je snad vtipná akorát ta anotace.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Rád bych, ale nemůžu víc. Formálně i obsahově to je v rámci žánru rozhodně originální a nadprůměrné, ale ve mně to prostě nic moc nenechalo. Zooey je sice krásná, Heath Ledger vol2 mi překvapivě taky nevadil, ale nějak mě to minulo efektem. Silné tři.

plakát

Kolonie (2013) 

Konečně béčko které mi sedlo jak žánrem, tak tempem a zároveň provedením. Efekty akorát, akce akorát ( občas nějaké nechutné násilí, ale i to je díky bohu zredukováno na minimum, takže jsem neměl jediný důvod si tuhle post apo jednohubku pořádně neužít. Je fakt, že námět k filmu měl větší potencial než na obyč řežbu, ale nevadí. Za mě příjemné čisté 4*. A ty frajírci co si tu ledabile dávaj odpady a srovnávají to s áčkovými tituly, by se měli probrat -.-