Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Lepší než první dva díly od Columbuse, ale na plný počet bodů to stále nestačí. Děj je také výrazně komplikovanější, což je dobře, ovšem místy to celé ztrácí na dynamičnosti a dostaví se i pocit nudy. Naštěstí Cuarón v poslední půlhodince přidá několik zábavných vložek (útok vlkodlaka). Herecké výkony nejsou špatné, nejvíce se mi líbila Emma Watson, ovšem ani Daniel Radcliffe nebyl nejhorší, určitě lepší než v předchozích dílech. Rupert Grint bohužel nedostal tolik prostoru, takže tolik nevynikne. Z ostatních vyzvdvihám jen Gary Oldmana a Emmu Thompson, kteří na malém prostoru dokázali, že patří mezi skvělé herce. Mimochodem, nechápu, proč, když ten přesýpač času mohla používat malá holka, se Voldemort (příp. někdo jiný) nevrátil v čase a nezabil Harryho. Žeby chyba v knize, paní Rowlingová? Btw, hezké závěrečné titulky :-)

plakát

Hlas moře (2004) 

Velmi dobrý film s vynikajícím Bardemem. Je možná sentimentální, ale na druhou stranu se nesnaží lobovat za právo na eutanazii, ale spíše ukazuje samotného básníka jako takového. Taky dobrá režie, ale scénář se mi zdá poněkud slabší a některé postavy působí pro příběh trošku zbytečně.

plakát

Honza málem králem (1977) 

Další česká pohádka, v níž si Honza tentokrát jen málem získá srdce princezny. Je tu humor, celkem dobré písničky, celkem ale nevyniká,takže průměrné hodnocení. Abych nezapomněl, bubeník od Josefa Kemra je v pohodě:-)

plakát

Hořkost (1986) 

I přes skvělé obsazení jsem se dost silně nudil. Škoda. Zrovna moc originality to taky nepobralo.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Vynikající film s excelentním Donem Cheadlem v hlavní roli. Ukazuje Afriku přesně takovou, jaká je. Krutá, plná násilí a občanských válek. Nedá mi to, musím tento film srovnávat s Schindlerovým seznamem, kterému se film trochu podobá. Dle mého názoru ho však poráží ve všech směrech a to zejména tím, že tolik nehraje okatě na city a snaží se být co nejobjektivnější. Navíc nemůžu než souhlasit, že Paul Rususebagin je nepochybně hrdina nové doby, což se o Oskaru Schindlerovi zas tak jistě říct nedá...

plakát

Hra (1997) 

Inteligentní thriller, který však místy působí překombinovaně a i konec mi přijde ač překvapivý, trochu přitažený za vlasy. Je to jen můj názor, ale už jsem viděl lepší Fincherovy filmy.

plakát

Hranice zlomu (2003) 

IMho nadprůměrný a působivý film na vážná témata o problémech naší společnosti. Když jsem to viděl, chtělo se mi přispět nemalým obnosem na charitu. škoda jen toho konce, ten se prostě nepovedl, udělat z toho love story byla chyba, ovšem scény jako dítě s granátem jsou nezapomenutelné.

plakát

Hra o čas (2002) 

Tuctový thriller s dobrým obsazením. Vyniká tu snad jenom Milla Jovovich (sexy hlavně náhá v koupelně:-)

plakát

Hrátky s čertem (1956) 

Povedená pohádka s kultovními postavičkami jako Sarka Farka. Bohužel je tu až příliš vidět komunistický duch, ale přesto se mi líbí.