Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

maxi6 

všechny recenze uživatele

........Přemýšlím, jak to v našich srdcích máme a proč s tím tak často nic neděláme? Život musí nabízet víc, smysl pro všechny, místo kam patříme...." Toto jsou úvodní slova A. Jolie ve filmu Beyond Borders. Vdaná Sarah žije se svým vlivným mužem a dětmi v Londýně. Při jedné velkolepé bujaré oslavě dojde k potyčce mezi konzervativní londýnskou smetánkou a humanitárním pracovníkem Nickem, který vtrhne s malým podvyživeným chlapcem Jojo na pódium. Tam před zraky všech zúčastněných, velice vzrušeně žádá o pomoc Africe. Poté jsou oba zatčeni. Od této chvíle dochází u Sarah k přelomovému bodu. Opouští domov, rodinu a začíná její strastiplná cesta do neznámých končin. Její první cesta se 4 náklaďáky je financována ze svého, při dalších již pracuje při UNHCR. Tam také náhodou nalézá Nicka.......Film je o životní pouti statečné ženy, která se byla ochotna obětovat pro druhé. Zároveň je věnován všem humanitárním pracovníkům a miliónům lidí, kteří jsou obětmi válek, útlaku a utrpení. Stále vás budou inspirovat svoji odvahou a vůlí přežít.....Žádný smyšlený upachtěný příběh... toto vše psal život na různých částech světa a skutečnost, kterou bohužel hodně lidí nezná, anebo o ni ani nechce slyšet......bída, násilí, hladomor, války...... Nepamatuji už film, který bych prožíval tak silně a emocionálně jako Hranice zlomu.....Angelina Jolie, která v současné době pracuje pro humanitární organizace, si zde na zkoušku vystřihla filmovou roli samaritánky, která své vlastní pohodlí obětovala pro záchranu hladových a bezmocných v Somálsku, Kambodži, Čečensku.........“ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí opravdu velice slibně, ta snobská párty, od které to všechno začne a semínko pochybností o "civilizovaném" světě, které se zahnízdí v hlavě Sarah a ještě její následná cesta za dobrodiním vykoupená tvrdým otřesem dosavadních "hodnot", to všechno směřuje k vysokému hodnocení. Potom se ale začne film pomalu topit v romantice, Angelina dělá příliš často příliš smutné oči, její druhá výprava už trošku tlačí na pilu a návštěva Čečenska jede ad absurdum - kráska se promenuje mezi střelbou a neohroženě se chystá vysvobodit svého prince. Chyběl jen zpomalenej běh sněhem a Vangelis. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Humanistická agitka pro MTV generaci, kdy je vše podáno značně "polopatě", líbivě a hlavně dostatečně agitačně. Ovšem fakt, že ze stínu povrchního mainstreamu nevykročí po celou stopáž, bohužel nezapře. Ale i tak jsem rád, že něco podobného vzniklo, snad to nějak zapůsobí na popcornové diváky. Angie si ulevila svému svědomí a je na ni poznat, že je to její vysněný projekt, a Clive Owen je jako vždy neodolatelný. Film, u něhož je vrcholem filmu právě začátek, nepovažuji zrovna za nejpovedenější. Průměrná selanka za lepší svět získává body navrch za svoji myšlenku, i když i ta sama je banální až na půdu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama