Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (508)

plakát

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 

Slabější než první díl, přesto ještě slušná zábava, i když to má až příliš dlouhou stopáž. Depp je tradičně dobrý, z ostatních nikdo už tak nevyniká. Je tu několik celkem zbytečných scén (ostrov lidoopů), několik nepochopitelných scén (zničení několika lodí za celý film mi přišlo zbytečné) a další chybky by se daly taky najít, např. slizští námořníci připomínají až příliš kostlivce z jedničky, že by nedostatek invence?

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Musím uznat, že Sly je machr. Natočit v jeho věku takový film a znovu se postavit do boxerského ringu. Normálně si tohle dílko zaslouží jen tři hvězdičky, ale za jeho vytrvalost, která je dojemnější než film samotný, dávám čtyři.

plakát

Satan přichází (2006) 

Vzhledem k tomu, že znám originál, mi to přišlo jako nudné zopakování téměř přesně stejného děje s horšími herci. Atmosféra se ani omylem nepřibližuje té, kterou si pamatuju z prvního dílu a logika místy taky pokulhává. Tohle se jednoduše nepovedlo.

plakát

Scary Movie 4 (2006) 

Po slušné trojce určitě zklamání a posun kvality dolů. Na druhou stranu je to ale stále lepší než Disaster movie..

plakát

Silent Hill (2006) 

Solidní horor na motivy počítačové hry, kterou jsem nikdy nehrál, takže nemůžu srovnávat. Herecké výkony jsou kupodivu slušné a hlavně Radha Mitchell mě příjemně překvapila. Závěr byl taky povedený a přiznám se že Christobella na mě jako záporák zapůsobila.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

průměrná honička s jakž takž překvapivým závěrem. Přiznám se, že se mi film líbil víc než kniha, což většinou bývá naopak. Kouká z toho všeho jen komerce, ale přecejen to není úplně špatný film

plakát

Vzpomínky (2006) 

Slabě podprůměrný thriller s nevýrazným Washingtonem, (pro mě) neznámou Paulou Patton, naprosto pro děj zbytečným Valem Kilmerem a záporákem Jimem Caviezelem, kterému absolutně chybí charizma a já jsem se ho nebál ani (spoiler), když na té lodi střílel po hlavním hrdinovi. Film má dost logických chyb (třeba jen závěr mi přijde divný) a dost věcí, které zůstávají nedořešeny.

plakát

Warholka (2006) 

Nechápu, proč ten film tady dostává tak tvrdou kritiku a tak nízké hodnocení. Tady je můj názor: Guy Pearce ukazuje Warhola tak, jak jsem si ho asi představoval já. Jako člověka, kterého svět a většina lidí kolem sebe příliš nezajímají a raději se jen soustředí na své plakáty a filmy, které mu zezačátku nenesou žádné peníze. Trochu škoda, že jsme neviděli víc z jeho dětství, to by bylo velmi poučné. Sienna Miller naproti tomu působí i přes jistou podobnost dosti neosobně. Její dětství ve filmu taky dost málo, byť měla nějaká traumata, což je škoda. Hayden Christensen alias Bob Dylan je dosti nevýrazný, ale je to pořád o dost lepší, než v SW E3, kde se Christensen snažil, ale za moc to nestálo. Další herci nedostávají skoro žádný prostor. Co mě na tomhle filmu zaujalo byly ještě snad scény milování, které měly zvlášní, velmi osobní atmosféru a nebyly vůbec vulgární, jak je už i v art filmech běžné. Tenhle film prostě není úžasný, má své mouchy, ale za vidění stojí a já jsem vstupného do kina po dlouhé době zase nelitoval.

plakát

Základní instinkt 2 (2006) 

Oproti jedničce dost velký propad v kvalitě. Je tu plno chyb a hlavně první půlka je dost otřesná. Pak se to naštěsstí zlepšuje, takže dávám průměr, i když jde spíš o lehce podprůměrný film. Ale zas tak špatný, jak píšete není, byť dívat se na něj znovu nebudu.

plakát

Za plotem (2006) 

Nadprůměrná domácí zábava. Nenudil jsem se, ale místy to bylo až příliš jednoduché. Pro mou mladší sestru ovšem skvělý zážitek a poněvadž mladší diváci jsou cílová skupina, přidal jsem bod do celkového hodnocení.