Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Plivu na tvůj hrob (1978) 

Je naprostý nesmysl, že tento film "oslavuje násilí na ženách". Naopak, žena zde jednoznačně vítězí, když spravedlivě potrestá dotyčné muže za ten hnus, který na ní spáchali. Tak to režisér zamýšlel. Jak vidno, cenzoři jsou hloupí v každém režimu a v každé době.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Natočit výhradně s neherci (!) jednu z nejlepších komedií všech dob, toť husarský kousek. Smekám, pane Formane, a současně proklínám bolšouny, že vyštvali ze země geniálního režiséra. A mimochodem: film není ani v nejmenším o hasičích. Jde obecně o chování lidí v určitých situacích. Scénáristé zkrátka potřebovali k vystižení té správné atmosféry plesu a jeho zákulisí, vybrat nějakého pořadatele, spolek, organizaci. Mohli to být myslivci, zahrádkáři, chovatelé a já nevím kdo ještě. To, že volba padla na hasičský sbor, je čirá náhoda.

plakát

Evo, vdej se! (1983) 

Další film z dlouhé řady neprávem podhodnocených snímků. Civilní, upřímný pohled na trápení obyčejné holky, která chce jen normálně žít, ale okolí jí hází klacky pod nohy, kde se dá. Sympatická Jindra Bartošová, která ani náhodou není tlustá. Naopak, takhle má správně vypadat pořádná žena.

plakát

INXS - Live Baby Live (1991) (koncert) 

Neuvěřitelné nasazení celé kapely od první chvíle, fantastický zpěv, super bouřlivá atmosféra. Jeden z nejlepších koncertů z Wembley, jaký kdy byl zaznamenán.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Svěží film s výborně odpozorovanými "životními situacemi" a pěkně vykreslenými charaktery. Snímku jednoznačně prospělo i autorské vidění, kdy si režisér udělal též kameru. Překvapivě chybí Vorlovo typické přehánění hereckých projevů, herci jsou tentokrát zcela civilní. Ale vůbec to nevadí, ba naopak. A neurazí ani happy end - proč ne?

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Kdepak jen loňské, toto dílo si strčí do kapsy všechny porevoluční české filmy. Mistrovské drama snese srovnání se špičkou světové kinematografické produkce. Řada herců se tímto definitivně vykoupila z účinkování v seriálových hovadinách, které je ale na druhou stranu živí. Holt museli přijít profíci z HBO a spolu se skvělou režisérkou je vytáhnout z nekonečně nudných hereckých škatulek. Brilantní film současně usvědčil ČR z ostudy na několika frontách: 1) Projekt odmítla Česká televize, která místo toho chrlí jedno nekvalitní dílo za druhým; 2) Film o jednom z největších milníků české novodobé historie nenatočil český režisér; 3) Hrdinský čin Jana Palacha byl filmově zpracován až 24 let od pádu totality.

plakát

Odcházení (2011) 

Už poněkolikáté na tomto webu se vztyčenou hlavou hrdě kráčím proti proudu a pro všechny soudné lidi vzkazuji: Havlův film se výrazně odlišuje od šedi tuzemské kinematografické produkce a rozhodně stojí za zhlédnutí. Jenom si nesmíte nechat vyoperovat mozek a instalovat implantát absolutní nenávisti vůči osobě režiséra, jako to řada recenzentů udělala:-) ČSFD je nyní díky nim srovnatelná s diskusní žumpou na zpravodajských portálech...

plakát

Spartakus (1960) 

Monumentální dílo, kterému ale chybí jediné - Kubrick sám.

plakát

Osvícení (1980) 

Třetí nejlepší film všech dob (po Mechanickém pomeranči a 2001: Vesmírná odysea). Strhující drama o proměně bezúhonného člověka ve vraždícího psychopata. Životní role Jacka Nicholsona - ten to snad ani nehraje:-) Zaručuji vám, že bát se budete už od úvodních titulků, neb mistr Kubrick jako vždy brilantně vybral doprovodnou hudbu. Fantastické je, že nejvíc mi běhal mráz po zádech při zdánlivě nevinných scénách - např. když neznámá nahá žena zlověstně pomalu odhrnuje závěs a vylézá z vany nebo když se na chodbě náhle objeví dvě tajemné holčičky.