Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (11)

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Styl a samotný humor filmů W. Andersona se mně prostě líbí. Jednoduše - bavilo mě to. 85% (že je to Anderson tak 5*)

plakát

Ti druzí (2001) 

Nemůžu si pomoct, ale mě to prostě nudilo. Ta duchařská atmosféra mě nějak nepohltila, celou dobu jsem čekal na nějaký zvrat, který se dostavil až na úplném konci, ale nějak nepřekvapil (žádný WTF moment). Pro mě slabých 50%...

plakát

Donnie Darko (2001) 

Pro mě osobně naprostá fantazie. Miluji atmosféru Lynchovek a Donnie Darko mně ji připomněl. Ta atmosféra byla vynikající, ty 2 hodiny mně uběhly jako voda a dovršil ho celkem nečekaný konec. Neuvěřitelné dílo R. Kellyho (na de facto debut), Jake Gyllenhaal je v hlavní roli vynikající i ostatní vedlejší role zaujaly (Drew Barrymore, Mary McDonnell). Pro mě určitě nejlepší film, který jsem za poslední období viděl. P.S.: Setha Rogena jsem s účesem na ježka ani nepoznal :-)

plakát

Hranice života (2005) 

Mám rád takový typ filmů (kdy na konci opravdu přemýšlíte, co byla pravda a co fikce), ale třeba proti takovému Donnie Darkovi (kterého jsem viděl shodou okolností o den dříve) je to přece jenom o něco slabší a místama i atmosférou nedotažené. Celkově takových 70%, 4. hvězdička pak za dobré obsazení (všechny 3 hlavní představitele mám rád).

plakát

Inimă de țigan (2007) (seriál) odpad!

Viděl jsem sice jenom malý kousek jednoho dílu, ale úplně mně to stačilo. Netřeba slov, kdo viděl, pochopil...

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

1. série Začátek vynikající, konec už trošku slabší. Akorát mně to přišlo strašně useklé (hodně nezodpovězených otázek). Uvidíme, jaká bude druhá série.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Možná trochu fakt přeslazený konec a některé věci byly trapné, ale mně se to fakt i docela líbilo. Místy jsem se docela i pobavil, takže nějakých 70%. A že mám dobrou náladu, tak dám 4*.

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Jako malému dítku mně tento seriál přišel strašně obdivuhodný a jako každý jiný, kdo to malý sledoval, jsem si venku hrál na to, že budu některým z PR (já chtěl být zelený, později bílý). Nedávno jsem si to z nostalgie stáhnul a nemohl jsem uvěřit vlastním očím. Tak směšné kreace člověk dlouho neuvidí, dialogy taky většinou zabírají místa mezi akčníma scénama. Dávám * jenom z té nostalgie :-)

plakát

Zběsilost v srdci (1990) 

Třetí film do Lynche, který jsem viděl. Nezaujal mě tak, jako Mulholland drive nebo Modrý samet, ale i tak opět ukázal Lynchovo umění. Nicolas Cage ukázal, že kromě herectví umí i zdařile zpívat :-) Laura Dern nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale některé její scény byly povedené, No a hlavně Willem Dafoe jako Bobby Peru ("Bobby Peru. Jako ta země.") u mě posunuje kvalitu o jednu * výš. Původně jsem plánoval, že dám ***, ale Dafoe mně donutil svými "hezkými" zoubky a nakonec vlastoručně ustřelenou hlavou změnit názor. Ještě bych zmínil Lynchovu oblíbeňkyni (v té době myslím, že snad i přítelkyni) Isabellu Rossellini coby blonďaté společnici Bobbyho...

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Nemůžu si pomoct, ale z jistého pohledu nejgeniálnější film, co jsem kdy viděl. První dvě třetiny filmu jsem sledoval příběh začínající herečky Betty a její nové kamarádky Rity, která ztratila paměť. V poslední třetině filmu se to ale celé zlomilo a já jsem s každou minutou ztrácel nit a chápal čím dál tím míň. Nakonec jsem se dodíval a nevěděl, co jsem právě 140 minut sledoval. Najednou mě začala spalovat touha dozvědět se, jak to vlastně naposledy bylo a začal jsem procházet všemožné fóra, poprvé a zřejmě naposledy jsem o nějakém filmu přečetl bakalářkou práci a konečně jsem pochopil. Teda aspoň si to myslím, ale možná to neví ani sám Lynch, protože absolutní pravda neexstuje :-) Poslední věc, co bych zmínil, je Naomi Watts. Nějak stále nemůžu uvěřit, že této krásce je už přes 40. Tady jí bylo něco přes 30, přesto bych jí jako Betty netipnul více než 20. Navíc umí i dobře hrát - její ztvárnění několika povah a jejich rozdílných pocitových poloh bylo naprosto famózní. Scéna, kdy si Betty zkouší zahrát scénku s tím starším pánem, mně naprosto vyrazila dech...