Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (54)

plakát

2 Win (2023) 

Průměrný snímek s kapičkou emocí. Srdce motoristy by zaplesalo, kdyby bylo nad čím, leč nůžky ve strižně byly až příliš ostré a filmový kotouč zjevně příliš krátký. Herecký a příběhový potenciál se nepodařilo rozvinout i přes přítomnost D. Brühla a lituju toho o to víc, poněvadž jsem jasná cílovka.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Utahaná předvídatelná filmová údálost s jednorozměrnými nesympatickými postavami ať už na straně hrdinů či na straně záporných postav. Technicky dokonalé zpracování víc než co jiného připomíná soudobé videohry, které ovšem mají řádově lepší příběh a dějovou linku. Za chybu považuji že film nevznikl primárně jako videohra ale jak oprojekt pro stříbrné plátna. Technické zastarání celého Avatar universa je nevyhnutelné a do 5 let bude absolutně nekoukatelné.

plakát

The Big Ugly (2020) 

Největší držky stříbrného plátna se mlátí na americkém vidlakově. Děj neřešit prosím, feel good pocit ale už ano. Není nad takový jednoduchý film v jednu hodinu nad ránem po kterém se blaženě usíná. Jen trochu zůstala pachuť v tlamě, že výsledek mohl být o kus lepší, protože vstupní ingredience nebyly vůbec zlé.

plakát

Správci osudu (2011) 

Asi jsem divnej,ale i námět starý jako samo omývané maso v TESCU mě pořád dokáže dojmout. Logické kiksy jsou odpuštěny, a jen se lze bavit úchylnými myšlenkami tvůrců a to i když máte neskonalý odpor jen co zaslechnete slovo konspirace. Už základní myšlenka malý člověk bojující proti represivnímu systému bude vždy silná.. .za ****

plakát

Na cestě (2012) 

Celé mi to přijde zbytečné, dlouhé a nudné. Ne nutně v tomhle pořadí, ale když už mi přijde zábavnější pustit se do repetivní práce než do koukání na tohle rádoby volnomyšlenkářské dílko tak bude několik věcí špatně a přitom většinu obsazených herců pomalu vzývám každodenně u pohanského oltáře sestaveného s obřích cukrových lízátek.Takže stopro nepřeměněná šance... počkáme na další pokus o zfilmování knížky který určitě přijde..

plakát

Chata v horách (2012) 

Na pár vtipných a ujetých momentů je příliš mnoho logických kiksů a klišé vykradaček... kdy nezbývá než hlasitě nadávat tvůrcům co za kravinu to stvořili když měli tak úžasnou možnost vytvořit kult. Za to dobré -> **

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Dověděl jsem se tak málo a stejně mě to extra potěšilo, od začátku do konce v nekonečné smyčce. Jediné co mám jsou pochybnosti. Pochybnosti ale rozhodně nejsou o kvalitě snímku, kterou ověřil i zub času, který prakticky nezanechal na filmu stopy. 5* zážitek (1000M)

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Empatie nutná ke shlédnutí, jestli z Vás tohle neudělá pacifistu a odpůrce ozbrojených konfliktů, tak už nic. Již od startu snímku se vkrádá pocit , že tohle by se klidně mohlo stát u nás, vždyť to v Jugoslávii vypadá naprosto stejně. A opravdu se to skutečně natáčelo u nás, nepříjemný pocit bezprostředního ohrožení a skvělých hereckých výkonů posouvá film do skupiny snímků, které musíte vidět. Až tady je kouzelně ukázáno jaké následky má veškerý extrémismus. A to ať se jedná o jeho formy schované za jakési pseudo-vlastenectví nebo náboženský či antietnický fanatismus. Takto by to dopadlo u nás!

plakát

127 hodin (2010) 

Obdivuju sílu a odhodlání pravého Arona, překonat sama sebe a zvítězit ve velké hře o samotné přežití. Celým snímkem se táhne lilie jeho naprostého odhodlání nikdy se nezdát a zjistit jaké další zákoutí pestrého života ho čekají. Pocitová síla a chytlavost příběhu byla přenesena na plátno bezezbytku. Navíc vše je doplněno o úchvatné záběry americké přírody a citlivě podloženo hudebním složkou. Skutečně těžké něco vytknout, zvlášť představiteli hlavní role.

plakát

Sociální síť (2010) 

Citím se ochuzený že mě tohle "veledílo" nezasáhlo, ale snad ta depka přejde :-). Bohužel dostal jsem až příliš zhuštěný obsah, který mi nedovolí vybrat si pár oblíbených scén a nich se do sytosti vyrochnit a užít si tu dechberoucí atmosféru. Moje škoda ale snad to přijde až začnu facebook nenávidět, zatím to ovšem nefunguje. A vůbec jednu hvězdičku dolů i za hlavního představitele Jesseho Eisenberga, tebe bych za kámoše nechtěl.