Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Co k tomu říct, celkem zklamání.... Jediný člověk, který drží tento snímek nad vodou je superparchant Malíček alias Aidan Gillen. Ostatní stojí za starou belu a tak si během filmu začnete klást otázky typu kam zmizeli "bludišťáci" z prvního dílu, kde k sakru ty frackové vzali IQ Alberta Einsteina, proč tam hraje dvojnice Miley Cyrus (a ne nějaká pořádná pAssy), nebo jak to ten japončík dělá, že v každé situaci má dost gelu na svůj účes. Na víc než 40% to nemá-promarněná šance.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Asi je někde něco špatně, jelikož při sledování filmu jsem dostal myšlenku, že Skynet by měl z budoucnosti vyslat dalšího Terminátora, ale ne na Connrovic famílii, ale na tvůrce a nenažraný studia co mají na svědomí tuhle parazitující sr*čku. Co to jako mělo bejt? Popření prvního dílu, John Connor ala největší slizoun, drsňačka Daenerys, nelogičnost, trapnost a happy-end? – S tímhle už nic ani Arnie nezmůže a já se jenom divím, že jsem dal tak “vysoké“ hodnocení – 40%

plakát

Jízda (1994) 

Tak trochu mam dojem, že tento film je díky názorné ukázce jízdy bez klíčků prvním videem ze série nemyslíš-zaplatíš (a opět u toho byl Renč), takže tento film rozhodně ocení Ministerstvo dopravy a BESIP. Dalšími fanoušky budou zajisté čeští kutilové, kteří zde najdou návod na úpravu svého čtyřkolového miláčka do verze cabrio a fanoušci skupiny BUTY, jelikož Radek Pastrňák Vás po zhlédnutí filmu dokonale přesvědčí o tom, že má jednu ruku dlouhou. Tato písnička je však na tomto snímku asi to nejlepší, poněvadž jinak je úplně o ničem. Přesto za tu letní devadesátkovou pohodu 70%

plakát

Neutečeš (2014) 

Zvláštní a místy vcelku mrazivý horor, který dokazuje to, že Májka není pouze název oblíbené pochutiny Bohůše Polívky, ale i jméno šukézní bloncky o které v budoucnu zcela jistě ještě uslyšíme. Jednoznačnou dominantou této pohádky na dobrou noc je skvělá hudba, kamera a časová neukotvitelnost (televize z roku krále Klacka vs. elektronická čtečka knih), což jsou věci, které přebijí i ten tak trochu dost béčkový příběh o tom jak se nebrýlatý Milhaus (ten kluk mi ho prostě zatraceně připomínal) snaží využít situace a přefiknout devítku nakaženou Syfilídoaidsusem Kapavkovým. Za mě 70%

plakát

Americký sniper (2014) 

Co by to bylo za Oskarové nominace, kdyby chyběl nějaký film opěvující Ameriku až za hranice této galaxie. V loňském roce se nám představila jednotka Seals, která musela zachránit kapitána Forresta, což se tak úplně nepovedlo, jelikož žádná soška ukořistěna nebyla. V letošním roce jde proto jednotka Seals ještě dál a zachraňuje rovnou celou Ameriku! A to před řezníky z Iráku s velice neobvyklou nabídkou uzenin. Zachraňování je to velice povedené a člověk doslova hltá každou minutu. Jediným problémem tohoto hltání je však Bradley Cooper, kterému je obtížné věřit i ty vousy na tváři. To je však úplně jedno, jelikož starý dobrý Clint má stále pod čepicí a nic nenechal náhodě - po pronesení věty ,,Amerika je ta nejlepší země na světě“ a vytvoření rekordu v počtu zobrazení Amerických vlajek v jedné minutě nemůže být o Oskarovém vítězi pochyb….Suma sumárum 75%

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Nebudu tady diskutovat nad tím, jestli je film vykrádačka Hladových her, či ne – o tom si po shlédnutí udělá obrázek každý sám. Mě ale zaujala jiná podobnost – a to se starým známým bludištěm, které X let běželo (a pokud je svět ještě v pořádku, tak stále běží) na České televizi. Je sice pravda, že za zpackané úkoly se zde platí drobet vyšší cena a že bludišťáci malinko vyrostli a již nejsou tak přívětiví, ale minimálně věk “soutěžících“, a tím i cílová skupina diváků stále sedí! Dalším společným rysem je, že se jedná o vcelku příjemnou oddychovku, která neurazí, ale ani nepřekvapí. Mlátí-li s Vámi puberta, podobně jako bludišťáci s některými postavami, nevadí Vám častá nelogičnost a ani převaha chlapeckého pohlaví (mužského vážně není to správné slovo), tak by se Vám tento film mohl i líbit. Já osobně se ze zvědavosti podívám i na druhý díl, jelikož doufám, že se v něm dočkám balancovníku, či dokonce zlatého bludišťáka! Na závěr bych chtěl vzkázat tvůrcům tuto radu: člověk, který má rozsvícenou lucernu se ve tmě vážně neschová! Suma Sumárum: 3 hvězdy.

plakát

Dárce (2014) 

Vypadá to jako idylický svět, kde jsou si skoro všichni rovni, neexistuje závist, válka, nemoci a další věci patřící tak nějak k životu. Člověk by si řekl fajn život. Zdání ovšem klame a tak když hlavní hrdina uvidí takovou blbost jako jsou například sáňky, tak je z toho pořádně vykulený, za což bych mu dal pár facek, protože sledovat celý film jeho opravdu dost zvláštní grimasy, které připomínají něco mezi zhulenectvím a „uděláním se“ je pro hodně silné povahy. Pokud si říkáte neva, nějak to přetrpím, určitě toto vyrovná krásná děva jménem Taylor Swift , či sex-symbol přelomu tisíciletí Katie-"Joey"-Holmes, tak budete taky zklamaní – dohromady hrály ve filmu tak cca 5 minut :D .Pro koho je tedy film určen? Těžko říct, nejspíš by mohl zajímat zastánce komunismu v čele s Vláďou Iljou Leninem a "hodným dědečkem“ Stalinem. Radost z filmu by mohl mít i nejznámější Führer v dějinách (ne nemyslím mašinfíru Standu Grosse), jehož metody jsou zde dotaženy takřka k dokonalosti…. A pravda málem bych zapomněl na americké puberťáky, kteří měli tu smůlu a přečetli si knižní předlohu, která je dle mého názoru hlavní příčinou takového filmového průseru.

plakát

Nebraska (2013) 

Čekal jsem kravinu…….a čekal jsem správně, jelikož dvouhodinové sledování dědy, který místo cesty do Lincolnu - ano čtete správně, skutečně do LINCOLNU (nominací na Oscara podezřívám porotu z patriotismu), by si měl raději dojít na vyšetření jestli ho náhodou nenavštívil německý strýček Alzhajmr, není zrovna zábavné.... Když filmu odpustím, že se nejedná o můj šálek kávy a budu hledat jiný pozitiva, tak bohužel taky nic nenajdu. Jediný co můžu vyzdvihnout je režisérovo talent na vyhledání nevzhledných žen, jelikož jsem ve filmu neviděl jedinou hezkou (ve směs trojky a níže….a tím opravdu nemyslím velikost poprsí). To, že se jedná o film ze současnosti a je natočený černobílou kamerou už vůbec komentovat nebudu…..MINISPOILER NA ZÁVĚR: Aby toho Patriotismu nebylo málo a nominace na Oscara byla jasná, tak se pro jistotu hlavní aktéři při cestě do Lincolnu zastavili v Mount Rusmore podívat na Lincolna :D Co k tomu říct? Snad jen, že dávám hvězdu za to, že i v USA jsou k*rvy převlečený za kamarády.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Co k tomuto filmu říct? Asi toto: Do Pripjati se nejspíš dostane každý blbec(zakázaná zóna zřejmě neexistuje), ve filmu může hrát každý blbec (výkon nejmenovaného Slováka by zasloužil Oscara) a scénáristu může dělat každý blbec (v čemž vidím největší problém tohoto filmu). Vůbec nebylo divný, že cesta z Moskvy do města duchů zabrala maximálně pár hodin(nebo spíše minut), vůbec nebylo divný, že v bazénu byla voda, která mi na konci přišla čistší než v Praze-Podolí, vůbec nebylo divný, že vojáci manipulující s nákladem, kvůli kterému by mladý Kim předhodil psům klidně celou KLDR, byli oblečeni pouze do půl těla…. A konečně vůbec nebylo divný, že Pripjať nevypadala jako Pripjať (opravdu si nešlo zjistit, jak daleko je elektrárna od města?)….. Tento film se zkrátka nepovedl a je velice smutné kam až se tato filmová série dostala – nebýt nesmrtelného MekLejna uvažoval bych nad odpadem.

plakát

Ona (2013) 

Milá Okýnka 7, pokud rozumíte tomu, co teď píšu, tak Vám říkám rovnou: Jestli na mě někdy promluvíte, letíte okamžitě z okýnka! A nic na tom nezmění ani fakt, že byste měli sexy Scarletin hlas a kdykoliv byste byly ochotný se se mnou udělat. Věřím, že lidé libující si v pomalém tempu a v zachycení post-apokalyptické budoucnosti, kterou již by nedal dohromady asi ani Chuck Norris, budou z tohoto filmu nadšení, na mě však působil spíše jako delší ukolébavka na dobrou noc.