Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

I'm Still Here (2010) 

Joaquin Phoenix toho trapáka sice - dnes už víme - jenom hraje, ale sledovat to jeho chování skoro dvě hodiny není nic, pod čím si představuju zábavu nebo nějaký filmový zážitek.

plakát

Joan Rivers: A Piece of Work (2010) 

Perfektní dokument o ženě, která ví, co chce, a také ví, co je třeba pro to, aby toho dosáhla. Těžká profesionálka, ovšem tady nám dá nahlédnout pod pokličku. Před zhlédnutím filmu jsem Joan neznal, ale nepřišlo mi, že by mi to nějak ubralo na zážitku. Joan, přeju ti, ať máš stále plný diář, ty dračice!

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Do prvního souboje včetně velmi vtipné, nápadité a svižné, pak už je to bohužel asi tak zábavné jako sledovat někoho, jak hraje počítačovou hru. Kieran Culkin ovšem potěšil.

plakát

This Filthy World (2006) 

John Waters, nejroztomilejší zvrhlík světa filmu, neodolatelně vypráví o svém životě a díle. V téhle půvabné one-man show nás seznámí s určujícími vlivy svého dětství (mezi jeho vzory byla i malá vražedkyně...), vcelku poutavě zrekapituluje svoji filmografii a přidá i nějaké ty „veselé příhody z natáčení“. Mně se moc líbila historka, kdy John vyprávěl, jak vedl nějaké kurzy ve vězení a jeho třída plná vrahů po projekci Růžových plameňáků prohlásila: „You are fucked up, man!“ :-) Závěrem přidávám své doporučení, myslím, že se u téhle show pobaví nejenom Watersovi skalní příznivci, ale i ti, kteří ještě nemají moc nakoukáno nebo z jeho díla nebyli úplně odvázaní, což byl i můj případ, a hle - pět hvězdiček!

plakát

Svět zítřka (2004) 

Ano, je to slušná žánrovka, ano, mohlo to být o trochu kratší, ano, mohlo to mít propracovanější postavy a epičtější finále. Ale. Je to snad poprvé (nebo si ji aspoň nevybavuji), co jsem viděl Jolie ve filmu, a hned taková pecka. Její Franky má největší koule z celého filmu, je sexy a übercool. A hlavně v takovémto námětově vážně nevážném bláznivém filmu vypadá jako jediná uvěřitelně. Když se na plátně poprvé objevil Law, trochu mě zklamal, zachránce světa jsem si představoval jinak, Law prostě vypadá jako hejsek i tady. (A Paltrow kdyby ti roboti ušlapali, tak bych jim snad i zatleskal.) Zato ta Angelina! 6/10

plakát

Kašlu na lásku (2003) 

Pocta (travestie) šedesátkovým romantickým komediím s Doris Day a Rockem Hudsonem, která je však narozdíl od originálů zbytečně a nemístně vulgární. Jako plus vidím Davida Hyde Pierce, jehož roli by před čtyřiceti lety hrál Tony Randall (který se ovšem v tomto filmu objeví!). Souhrn: lehké zklamání.

plakát

Moje matka je na holky (2002) 

Celkem ucházející oddychový snímek, který pro mě pozvedává okouzlující Leonor Watling, chytlavá ústřední píseň a fakt, že jsem viděl verzi s maďarským dabingem :) Naproti tomu mně nesympatická Eliška Sirová a vůbec celá pražská návštěva vše zase táhnou zpět do průměru. Holt, Pedro to není.

plakát

Šťastni spolu (1997) 

Film o té druhé podobě lásky, o té hořké, vysilující, v kruzích nikam nevedoucí, pouze pachuť zanechávající. Zážitek to byl smutný, sympatie nebylo pořádně ke komu cítit, akorát na konci byl letmý náznak lepších dní příštích. Co se kamery týče, po typické Wongově opulenci tu není ani náznaku, střídáním převládající černobílé s občasnou barevnou a typickým střihem film připomíná Van Santův snímek Mala Noche (1985) a Haynesův Jed (1991), zástupce proudu americké nezávislé filmařiny označovaného jako New Queer Cinema 8/10

plakát

Sissy Boy Slap Party (1995) 

Dědek-cyklista je sice úchyl jak se patří, ale ta hudba! Tu bych mohl poslouchat pořád dokola, tak mě uhranula. P.S. Nedávno jsem viděl Triumf vůle... tohle by do něj s přehledem zapadlo, mezi všechny ty homo-ero scény z nacistického tábora...

plakát

V žáru lásky (1995) 

Tématem i zpracováním navýsost britský film, jenž asi potřebuje britského diváka, který by docenil, proč si dvouhodinový snímek vybírá tu část života dvou jistě velmi zajímavých lidí, ke všemu z okruhu fascinující Bloomsbury Group, týkající se jejich milostného vztahu, když ona byla prakticky frigidní a on homosexuál... I tak jsem ovšem rád, že jsem měl možnost snímek zhlédnout, už jenom pro ten Pryceův výkon nevšední kvality. Co ovšem nepochopím nikdy, je vskutku dementní český název...