Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (29)

plakát

Na vlásku (2010) 

Po prvním shlédnutí jsem chtěla dát čtyři, bylo to vlastně fajn. Napodruhé už jsem ale ve filmu viděla všechna ta pohádková klišé (holka ve věži, zlá ženská, kterou bychom si měli pamatovat, přeměna zlodějíčka v hodného [což mi připomíná film Megamind] a nehynoucí naděje celého království, že se princezna vrátí ...), nicméně si stejně myslím, že je to dobrá pohádka. Ano, pohádka. Písničky příjemně doprovází celý film, i když občas jsem chtěla, aby zrovna t a d y nezpívali. Maximus mě vážně dostal. :D

plakát

Gorodok (1993) (seriál) 

V rámci studia jazyka můžu jedině doporučit, i když pochybuju, že se najde mně podobný cvok. Posloucháte mluvu a ještě se u toho trochu zasmějete - nebavilo mě úplně všechno, ale už jenom to, jak ti troubové byli občas namaskovaní a oblečení, stálo za to. :-) Ke srovnávání - Anglán i Rus sice pije čaj, ale každej asi trochu jinej a jinak. (Viděno nedávno asi šest dílů na ČT2.)

plakát

Zataženo, občas trakaře (2009) 

Velmi pěkný film s poněkud zvláštním námětem. Zábava sice docela byla, zvažovala jsem čtyři, ale závěrečné titulky mne svou kýčovitostí málem dohnaly k šílenství. Tolik barviček ... aneb co ve filmu nebylo sladké, to přesladíme na závěr. Z hlavních postav se vyklubali leprikoni konající čachry s duhou a do toho ještě hrozná popová písnička. Nicméně, atmosféra filmu byla fajn a sledování považuji za příjemně strávený čas, i když bych se na to asi podruhé nepodívala.

plakát

Chubbchubbs Save Xmas, The (2007) 

Sice zábavné, ale tyhle "vánočky" nemám v lásce... a ve srovnání s prvním dílem je to vlastně nic.

plakát

The Chubbchubbs! (2002) 

ChubChubbs are coming ! Přišli, zase odešli a mně po nich zůstala namožená bránice. Bylo to hrozně roztomilý, místy hodně vtipný a dokonce ve mně i něco z nich zůstalo. Poprsí zpěvačky mě vážně překvapilo, civěla jsem na ni jako na přízrak ... a to prosím nejsem chlap. Robotí scéna mě vážně dojala ... why can't we be friends ? MaryLou is leaving !

plakát

Fontána (2006) 

Sice jsem za svůj bídný jepičí život moc filmů neviděla, ale žádný z nich mě nedostal tak jako tenhle. S tímhle námětem jsem se v kině /na DVD/ ještě nikdy nepotkala a tohle setkání bylo první, skvělé a zřejmě i věčné ... Herecké výkony velice, velice pěkné, hudba snad ještě lepší a celkový dojem snad nic nepřekoná. Dozvuky to má dlouhé - dokáže to diváka jako já dost ovlivnit a odnést někam úplně pryč, byť si na něj jenom vzpomenu. (Nejlépe někam k Fontáně mládí, smím-li si přát, kam to bude ... )

plakát

Smrtihlav (1998) 

Výjimečná zábava, zvláštní pojetí a ještě podivnější námět. Vzpomínky každého z nás by vydaly na mnoho filmů či svazků, ale tohle je jednoduché, výstižné a chytlavé. Snad jen taková ta soubojová klišé, jako třeba střet dvou "pohledů", si filmaři mohli nechat od cesty, ale napětí to neubralo a dobře jsem se bavila.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Fakt krásně pojatý seriál. Já žeru skoro všechno, co je "british"...toho využila moje kamarádka a dokopala mě ke shlédnutí páté série s Mattem Smithem. Ale ti Dálekové, proboha. R2-D2 by je přepral levou zadní. Některé momenty mi přišly trochu zmatené. Ale můj dojem stále zůstává nadprůměrně dobrý ! :-)

plakát

Vyšší princip (1960) 

"Přesuňte se do vedlejší třídy, pustíme si film." S očima v sloup jsem se tiše přesunula, usadila se, a čekala, co bude. A ono BYLO. Naprosto nádherný film, u žádného jiného z téhle doby jsem se netvářila tak ... řekněme, zasažená dějem. A hercům bych klidně dala Oscary.

plakát

Děti noci (2008) 

Třeba jsem to pořádně nepochopila a třeba to je fakt blbost. I když Issovou zrovna nemusím, tady se mi poměrně líbila, o trochu víc než Mádl. Nevím, jestli je to něco, co by člověk měl znát, nebo něco, co by spíše znát neměl. Dvě hvězdy, nebylo to zas takový utrpení, abych dala jednu.