Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní

Biografie (19)

Christopher Lee (herec)

27.11.2011

Lee Meng Soon, známý také jako Christopher Lee, se narodil 23. června 1971 do čínské rodiny žijící v malajské Mallace. V mládí se ukázal jako velmi dobrý hráč rugby a reprezentoval svoji školu na několika turnajích. Po dokončení studií přesídlil do nedalekého Singapuru, kde se v roce 1995 zůčastnil talentové soutěže Star Search… (více)

Nobuo Uemacu (skladatel / herec)

13.11.2011

Nobuo Uematsu se narodil 21. března 1959 v městě Kóči na ostrově Šikoku. Už od mala se zajímal o hudbu a ve dvanácti letech se sám začal učit hrát na piano, nikdy však nenavštěvoval žádné profesionální kurzy. Během svého studia na univerzitě Kanagawa začal s psaním hudby a také hrál na klávesy v několika amatérských skupinách.… (více)

Sang-ok Shin (režisér / producent / scenárista)

10.11.2011

Shin Sang-ok se narodil 18. Října 1926 ve městě Chongjin na severu tehdy japonci okupované Koreje. Už od mládí byl velký fanoušek filmu a volný čas trávil nejraději v místním kině. V roce 1944 odjel studovat malířství na Tokijskou Univerzitu Umění, kde nadále každou volnou chvíli sledoval filmy a byl obzvláště zaujat… (více)

Nicholas Saputra (herec / producent)

30.10.2011

Nicholas Schubring Saputra se narodil 24. února 1984 v Jakartě, jako jediný syn indonéské matce a německému otci. Na střední škole se ukázal jako velmi inteligentní, díky čemuž byl dokonce jeden ze tří nejlepších studentů v celé Jakartě. V 18 letech jej objevil agent modelingové agentury, když hrál na basebalovém turnaji. Začal… (více)

Tep Rindaro (herec)

28.10.2011

Tep Rindaro se narodil roku 1963, ve vesnici Samrong na západě Kambodže. Už v děství si velmi oblíbil filmy a často vynechával školu, jen aby se mohl potají vplížit do místního kina. Jeho rodičům velmi záleželo na synově vzdělání a chtěli aby vystudoval medicínu, avšak krátce po té, co nastoupil na střední školu, dostali se k… (více)

Akira Jamaoka (skladatel)

24.09.2011

Akira Yamaoka se narodil 6. února 1968 v městě Niigata. Během svého studia na škole hrál v punkrockové skupině a začal sám skládat hudbu. Protože se však chtěl živit jako designér, vystudoval obor produktový a interiérový design na Tokyo Art College. Po jeho dokončení ale začal pracovat jako skladatel pro videohry v Nintendu.… (více)

Tecuja Nomura (režisér / herec)

21.09.2011

Tetsuya Nomura se narodil 8. října 1970 v Kochi na ostrově Shikoku. Po dokončení střední školy přesídlil do Tokia, kde vystudoval grafický design. hned poté nastoupil do videoherní společnosti Square, dnes známé jako Square Enix, kde pracoval jako ladič na Final Fantasy IV. Na Final Fantasy V se podepsal jako designér monster… (více)

Norodom Sihamoni (herec / režisér)

18.09.2011

Jeho Výsost Princ Norodom Sihamoni se narodil 14. května 1953 v Phnom Penhu tehdejšímu králi Norodomu Sihanoukovi a jeho manželce Monineath. Z počátečních čtyř písmen křestních jmen rodičů se také skládá jeho jméno, Sihamoni. V šesti letech nastoupil na školu v Phnom Penhu, po nějaké době se však jeho otec rozhodl poslat prince… (více)

Wisit Sasanatieng (režisér / scenárista)

14.09.2011

Wisit Sasanatieng se narodil 28. června 1963 v Bangkoku. Vystudoval vystudoval obor návrhář interiérů na univerzitě Silpakorn, kde se seznámil s dalším budoucím režisérem, Nonzee Nimibutrem. Během té doby také často chodil do Thajského Filmového Archívu na promítaní starých thajských filmů, ze kterých poté čerpal inspiraci pro… (více)

Rithy Panh (režisér / scenárista / kameraman)

13.09.2011

Rithy Panh se narodil 18. dubna 1964 v Phnom Penhu. V roce 1975 se v Kambodži dostali k moci Rudí Khmérové a okamžitě nechali vysídlit všechna města v zemi. Rithy Panh a jeho rodina tak byli poslání do malé vesnice jménem Chrey, kde byli všichni nuceni otročit pro režim. Jeho otec, bývalý školní inspektor na protest začal držet… (více)

Joko Anwar (scenárista / režisér / herec)

07.09.2011

Joko Anwar se narodil 3. ledna 1976 ve městě Medan na severu Sumatry. Už od mala nejraději ze všeho chodil sledovat filmy do místního kina a doma si pak do sešitů svými slovy přepisoval jejich scénáře. Proto také toužil stát se hercem, jeho rodina si však nemohla dovolit zaplatit mu studium na filmové škole v Jakartě.… (více)

Chatrichalerm Yukol (režisér / scenárista)

24.08.2011

Jeho Výsost Princ Chatrichalerm Yukol se narodil 29. listopadu 1942 v Bangkoku a už od narození jeho život souvisel s filmem. Otec, Princ Anusornmongkolkarn Yukol který studoval filmařinu v Hollywoodu, se stal se pravděpodobně prvním thajským režisérem a spolu se svou manželkou Mom Ubol Yugala Na Ayudhyayou založil produkční… (více)

Yusry Abdul Halim (režisér / scenárista / herec)

24.08.2011

Yusry Abdul Halim se narodil 15. června 1973 v Kuala Lumpur jako prostřední ze tří synů. Po absolvování střední školy odjel, stejně jako jeho bratři Norman a Edry, studovat na Leyton Sixth Form College v Londýně, díky čemuž dokáže plynule mluvit anglicky. V Británii byli všichni tři uhranuti množstvím hudebních žánrů, oproti… (více)

Gigi Leung (herečka / režisérka / scenáristka)

24.08.2011

Gigi Leung se narodila jako Leung Bik-Zi 25.března 1976 v jihočínském městě Xinhui. Jako malá trpěla astmatem a proto ji matka nechala přejmenovat na Leung Wing-Kei, díky čemuž se měla zbavit nemoci. Po dokončení střední školy začla studovat design na hongkongské Polytechnické Univerzitě. Ve stejné době se taky začala objevovat… (více)

Yuthlert Sippapak (režisér / herec / scenárista)

24.08.2011

Yuthlert Sippapak se narodil 8. října 1966 v městě Loei na severovýchodě Thajska. V 18 letech se rozhodl odejít do Bangkoku, kde vystudoval obor návrhář interiérů na univerzitě Silpakorn. Hned poté založil vlastní designérské studio, po čase však zjistil, že práce návrháře ho nebaví. Proto se po roce přestěhoval do New Yorku,… (více)

Man-tat Ng (herec)

17.08.2011

Ng Man Tat, známý také jako Richard Ng nebo Uncle Tat, se narodil 2. ledna 1952 v městě Xiamen v Čínské provincii Fujian, ještě v jeho dětství však rodina emigrovala do Hong Kongu. Tam se v roce 1972 přihlásil do hereckého kurzu televizní stanice TVB, kde byly jeho spolužáky i Chow Yun Fat a Ringo Lam. Tři roky poté se poprvé… (více)

Norodom Sihanouk (herec / scenárista / režisér)

17.08.2011

Jeho Výsost Princ Norodom Sihanouk se narodil 31. řijna 1922 v Phnom Penhu princi Norodomu Suramaritovi a jeho ženě, princezně Sisowath Kosamakové. Kambodžské království bylo tehdy součástí Francouzské Indočíny. Jako dítě se svými rodiči často navštěvoval kino, kde se promítaly převážně francouzské filmy, a už tehdy projevil… (více)

Rjóko Hirosue (herečka)

29.06.2009

Ryoko Hirosue se narodila 18. července 1980 v japonském Kochi.Před kameru se poprvé postavila v 15 letech v pořadu Heart ni S. První významnější roli dostala o rok později, když účinkovala s Takuya Kimurou v pořadu LONG VACATION, který ovládl 9. ročník cen japonské televizní akademie - vyhrál v 10 kategoriích včetně nejlepšího… (více)

JeeJa Yanin (herečka)

28.02.2009

Jeeja Yanin, vlastním jménem Yanin Vismitananda se narodila 31. března 1984 v Bangkoku do nepříliš bohaté rodiny. Jako malá bývala velmi slabé dítě které často sužovaly nemoci, ve 12 letech ji proto matka přihlásila do školy tehdy velmi populárního Taekwonda. To se Yanin velmi zalíbilo a už za dva roky získala černý pás a… (více)

Reklama