Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (400)

plakát

Temné stíny (2012) 

Elegantní burtonovka, která zcela jistě oko příznivce potěší, nicméně to rozhodně mohlo být trochu více vypilované, hlavně co se týče psychologie postav. Myslím si že např. Sweeney Todd nebo Edvard byli daleko víc propracovanější než Barnabas. Ale tak rozhodně film stojí zato vidět. Depp je úžasný a potěší i Chloë Grace Moretz.

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

Zvrat zvratoucí!!! Po třech relativně nudných dílech se nám vrací tento coby prequel k jedničce a musím říct, že jsem si jej neskutečně užíval. Luxusní psycho, které ve velmi dobře udělaném 3D dovede člověka někdy až na pokraj šílenství, nepředvídatelný děj, 100x si tipnete a 100x to bude jinak....

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Překvapivý "twist". Piráti se místo relativně nudného Williama Turnera naplno věnují Jacku Sparrowovi a rozhodně bych tam to Komedie připsal. Je to nemálo vtipný...:-). Příběh je jenom lehká oddechovka, ale svý kouzlo to má.. i na tu nějakou minutovou romantiku se tady najde místo. Akce je už v podstatě klasická, nějaké extra změny oproti minulým dílům tu nejsou, stejně tak hudba...dobrá, ale pořád stejná. Super P. Cruz. Jsem docela rád, že tento film byl "jenom" jakési dobrodružství J.S. Parádní film, u kterýho jsem se fakt dobře pobavil ;-)

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Suprový prequel k první sérii Spartaca. Ten styl zkrátka žeru a pohled na římskou společnost je úžasný, svou cestu na vrchol dláždí lží, zradou, krví...zkrátka pěkný svině, ale hodí se to sem (a to ne málo...). Gladiátorské souboje jsou super stejně jako v "jedničce", dokonalá akce. Nový hrdina Gannicus je týpek a sympaťák až na půdu, rád bych pochválil M.Bennetta, který byl jako Crixus v jedničce skoro až do konce série spíš asympatický, ovšem v návaznosti na Bohy Arény dostala tato postava další rozměr a jeho charakter byl hezky doplněn. Koukám na komentáře a místy se opravdu nestačím divit co tomuto seriálu lidi vytýkají. Nahotu, sex, bezúčelnost a tak dále...tak pokud si to myslíte tak OK. Já bych spíš vyzvednul autentičnost, která se nám tady krásně ukazuje v plný palbě, tvůrci neřeší něco jako přístupnost od 12 let a proto můžeme být svědky skutečně jedinečných bitev s usekanými všemožnými částmi těla, erotiku, která místy přechází až v soft porno, a co se slovníku hrdinů týče ..ani s tím se tady nikdo nesere a všechno toto dotváří ojedinělou atmosféru celého seriálu. Tento výtvor, ač místy připomíná stále v commentech omílaných 300, (možná po vizuální stránce protože tvůrci podobně pracují s barvami a jsou tam ultra namakaný týpci, ale to je asi všechno), je skutečně ojedinělý a jsem moc zvědavý na pokračování s A.Whitfieldem, který se doufám dá brzo dohromady ;-).

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Slušná nerd-sci-fi-komedie, celkem zajímavý příběh, takový lehký, nevtíravý...zkrátka na pohodu, Paul vás zaručeně rozseká svým humorem. Potěší i minutka S Weaver..

plakát

Transformers 3 (2011) 

Tak Bay už k tomu dospěl. Stejně jako mnozí další tak dlouho natahoval dobrý nápad až to totálně posral. Třetí díl je výsměchem celé předešlé sérii. Atraktivní M. Fox nahrazena pyskatou R. Huntington-Whiteley s příšrným ušiberoucím britským přízvukem. Délka 154min.? No kdyby to bylo o hodinu kratší mohli z toho vytěžit víc, ale tohle vaření z vody bylo opravdu moc. Daleko víc je tady důraz na americký patriotismus - opět USA v boji proti všem... . A co mě sralo snad ze všeho nejvíc, že v celym filmu zařvalo několik set tisíc lidí, ale všechno ok. A celý film se nese v té rádoby vtipné atmosféře, která sice má své momenty, ale z toho druhého pohledu je to fakt hodně ironický. Nemá to tu jiskru, kterou to mívalo, akce je v zásadě opakováním předešlých dílů, akorát ty speciální jednotky oblečený jako andělíčci byli docela zajímavý... . Opět zde najdeme šťastný otevřený konec, doplněný proslovem O. Prima...; Jediný co mě bavilo byl německý ex-špion Dutch - ten byl dokonalej, ale těch 5 minut z těch 150 co tam byl tento film rozhodně nezachrání. Pro mě jedno z největších zklamání tohoto roku.

plakát

Týden bez závazků (2011) 

Tak po týhle komedii naprosto miluju J. Sudekise...totální nářez, skvěle jsem se bavil.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Velmi kvalitní, filmeček, který rozhodně neurazí jak příznivce komika Setha Rogena tak milovníky kvalitní akce. Green Hornet je takový mix všechno, který pod taktovkou M. Gondryho, spojený se super vizuálem vytváří zdařilou akční komedii. Výborný Ch. Waltz, který rozhodně co se komické stránky nezklamal. Poměrně typická zápletka komiksových akčňáků tohoto typu, možná i trošku klišoidní, ovšem ten humor? Zasmějete se u toho opravdu z plna plic jak už u zmíněného Waltze tak i u "klasika" Rogena a jeho parťáka J. Choua. A ta Cameron Diaz...stále šukézní...:-) Dvě hodinky dobře stráveného času...to je Green Bee. Pardon, Green Hornet..:-)

plakát

Benga v záloze (2010) 

Od režiséra Step Brothers jsem čekal něco lepšího...

plakát

Centurion (2010) 

Zajímavý snímek, pár zvratů. Lehký děj. Odpočinková záležitost...