Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (136)

plakát

Řeka (2012) (seriál) 

Mám ráda seriály typu LOST, kdy divák neví co čekat a jakou šílenost si o5 vymyslí tvůrci. Možnosti jsou neomezené a proto se neopakují ohrané scény jako v ostatních seriálech. The River sice má své mouchy, ale zatím se mi příběh i cast líbí, tak proč se nedívat i nadále?

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Opravdu nemám ráda ve filmu hlavní storyline, kdy hlavní hrdina se snaží přijít na svou minulost a kdo byli jeho rodiče apod. Natož pak to sledovat v pohádce. Navíc tady je krásný důkaz toho, jak pokračování mohou být vážně na nic, slušně řečeno. Děj je naprosto nudný a bez nápadu.

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

Jak se dívám na ostatní hodnocení, vidím, že spousta lidí nedokáže v dnešní době rozpoznat a ocenit velmi kvalitní film. Já osobně moc nesleduju dramata, ale chápu, proč tento kousek byl nominován na Oscary. Pohled na, dle mého autistického, Oscara mě ze začátku hodně zmátl. Půlku filmu jsem nevěděla, co si mám o tom všem myslet, druhou polovinu jsem strávila tak, že jsem nechápala, jak někdo mohl něco takového vymyslet......ve všech směrech. Někteří tvrdí, že EL&IC hraje na city, na mě žádný takový efekt neměl (tak ani třeba jako Titanic). Zato jsem pochopila, jak se vyrovnat se ztrátou blízké osoby a že každý někoho někdy ztratil a ví / dokáže si představit jak se ten druhý cítí...

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Po dlouhém, opravdu dlouhém čekání a trpění sledováním nekvalitních Disneyovek jsem se dočkala skvělé pohádky. Když vidím jméno Scorsese pod rodinným filmem, moc od toho nečekám. Tohle je ale opravdu velké dílo. Skvělá hudba nádherně kontrastuje s prostředím Paříže a Sacha si nedokáže odpustit role naprostých idiotů. Sice malý kluk, co opravuje stroje, natož pak hodiny na nádraží je naprosto absurdní, ovšem pohled na Jude Lawa všechno zachrání.

plakát

Děti moje (2011) 

Bohužel nominace na Oscara a dva Glóby ještě neznamenají kvalitní film. Je pravda, že jsem se nenudila, ani dialogy nebyly špatné, ale to, co jsem si z filmu odnesla byly naprosto nepodstatné a negativní věci. Co mě asi nejvíc štvalo, hned vedle příšerných havajských košil, příšerná havajská muzika. Nebo třeba potřeba Clooneyho si zahrát na potomka havajanů. Proč vlastně ne, když jeho prapraprababička byla princezna. Pěkný rodokmen! "Zajímavé" bylo třeba také sledovat ty naprosto nepodstatné omáčky kolem "děje". Ani v retrospektivě nevidím žádnou spojitost mezi prodáváním pozemků a jeho ženou v kómatu, vlastně žádnou důležitou podstatu této dějové linie (včetně Sida). A aby toho nebylo málo, tak udělají naprosto směšný konec o jedné větě. Na závěr bych chtěla pogratulovat tomu, kdo přeložil The Descendants do češtiny. Buď v životě tento film neviděl nebo absolutně nepochopil souvislost originálního názvu s filmem.

plakát

Are You There, Chelsea? (2012) (seriál) 

Oslava alkoholu, trapně nevtipná spolubydlící, ještě trapnější sestra, sexuchtivá barmanka... Nebýt těch pár dobrých gagů za díl, nestálo by to za nic.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Absolutně jsem nevěděla, co si to pouštím. A ani dalších 90 minut jsem stále nevěděla, co tento film dělá tak dobrým, že má tolik nominací na Oscary. Nakonec jsem pochopila. Perfektně zahráno Rooney Marou..

plakát

Zlatý Glóbus 2012 (2012) (pořad) 

Nejlepší na Globech je ta uvolněnost a potřeba provokovat. Tohle perfektně umí Ricky a proto se vždy ráda dívám. Tentokrát to ale bylo nějak slabé.. Navíc letos ani nedostalo cenu Glee, což mě hodně naštvalo.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Pokud se chcete na Tintina podívat, musíte ho už od začátku brát jako pohádku. V podstatě se střídají akční situace s perfektně do sebe zapadajícími indíciemi a vtipnými scénami s Thomsonem a Thompsonem. Podle mě má naprosto nesmyslný scénář a to i na pohádku. A když už má představovat film pro děti, kdo by do něj, pro všechny svaté, dal postavu kapitána, který je neustále ožralý jak dělo z podpalubí?!

plakát

Moneyball (2011) 

Bohužel lidi jako jsem já, co ví o baseballu takový základ, kde jsou proti sobě 2 týmy, střídají se v poli a na pálce dokud nedostanou 3x strike, pochopí z celého filmu asi takovou polovinu. Nemám moc ráda promlčené scény, kterých je tam na můj vkus taky docela hodně, takže žádný perfektní zážitek pro mě Moneyball nebyl. Alespoň hudba byla skvělá, včetně předělané písně The Show: "You're such a looser, dad..". Čeho jsem si ale všimla a moc mě potěšilo, byly písničky, co byly zpívány i v Glee. :D