Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Zatímco první díl mne zklamal a druhý díl mi přišel nudný (až na konec a Jokera) poslední díl je něco zcela jiného. Dokonce si troufám říct, že co do komiksových filmů nemá konkurenci. Jednoznačně nejlepší díl série.

plakát

Avengers (2012) 

Největší frajer jednoznačně Hulk, největší měkejš Thor.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Asi je to tím, že jsem čekal víc... Zkrátka žádné epické zakončení se nekoná, ale také žádná ostuda, rozhodně je to lepší než předchozí část nebo úplně d....tní trojka.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Bohužel, navázat na atmosféru jedničky se asi nepodaří, nicméně spolu se čtyřkou jednoznačně nejlepší díly série. A to i přes to, že v závěsu za trezorem na závěr jsem se smál na celé kino. Naprostá absence fyziky (při nárazu trezoru do budov auta hrdinů ani nezpomalují) a to nemluvím o úžasném a očividně nezničitelném černém laku na konci. Prostě nic není dokonalé.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Hodně se mluví o digitální krvi, ale málokdo zmíní např. digitální zpracování výbuchů, díky tomu a občasné dějové absenci dávám za čtyři a ani scéna v kostele (mimochodem asi nejlepší část filmu) na tom nemůže nic změnit.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Film, kde postapokaliptický svět vypadá konečně postapokalipticky se vším všudy (nechápu jak někdo může upřednostnit atmosféru I am legend, vždyť to se vůbec nedá srovnávat). Některé záběry (jakoby) přímo vypadly z Fallouta 3, Denzel je v hl. roli naprosto úžasnej, ale pointa... No nevím, prostě americkej film, opět se točíme okolo bible a v závěru působí Denzel spíš jako nadčlověk a film tím bohužel dosti ztrácí atmosféru. Alcatraz na konci opět připomína Fallout coby Brotherhood of Steel, ale celkově film působí uceleně a dosti zábavně - tedy abychom si rozuměli, pokud hledáte nějaký super akční scény, přestřelky nebo honičky, tak se poolédněte po nějakem tom béčkovém akčňáku, o tom Book of Eli skutečně není...

plakát

Avatar (2009) 

Musím se přiznat, že když jsem v kině čekal, až uklidí sál, ani jsem se moc netěšil. Tradiční chvění v očekávání se nekonalo, což nasvědčuje tomu, že jsem šel na Avatar jen střízlivě zvědav. Hned v úvodu si mě ale film naprosto získal. Nenucené 3D, úžasná krajina a i když ne originální pointa tak určitě originální zpracování. Občas mi film sice jemně připomínál Tanec s vlky či Pána prstenů (a i některé další), ale na kráse mu to rozhodně neubralo. Někdy v půlce filmu jsem se přistihl, že si přeji aby film hned tak neskončil. Bohužel všechno jednou skončí a tak se i Avatar chýlil ke svému konci. Konci, který mě bůhvípřoč zklamal. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak je to úžasný film, na který určitě rád zajdu znova, ale rozhodně to není taková pecka, jak asi mnozí čekali. Proč tedy 5 hvězdiček a ne 4? Protože tu je tolik filmů s nesmyslně vysokým hodnocením, že zařadit Avatar někam do 85% by bylo prostě nespravedlivé.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Velké zklamání v podobě silně poupraveného příběhu, přičemž silné scény z knihy vynechali, ale ty nejslabší části jsou do filmu zahrnuty a to kupodivu s naprostou prázdností a dementností předlohy... Pokud si správně pamatuji obsah knihy, tak v 6. dílu šlo o vysvětlení Voldemortových počátků a tím i k závěru, jak ho zničit. Toto bylo protkáno románky dospívajících hrdinů a v závěru přichází velký šok a velká rána v podobě smrti Brumbála. Ve filmu jde HLAVNĚ o románky hlavních hrdinů (celkem se zdařilo zachovat atmosféru dospívajících), Voldemortovy počátky (a tím i Brumbálovy lekce Harrymu) jsou zde zcela upozaděny, vyčnívá pouze nejslabší a nejhorší část knihy (dobře to Rowlingová vymyslela, ale popsala katastrofálně) a to jest, výprava do jeskyně. Celá bitva v Bradavicích je pro scénáristu zřejmě jaksi zcela nepodstatná a tak se Smrtijedi vydali do školy čar a kouzel jen tak naskok, rozloučit se s Brumbálem (tak trochu potom vypadává z kontextu i vypálení Hagridovi roubenky, ale nechme to být). Brumbálův pohřeb byl snad nejhorším počinem filmu a jsem rád, že prozřetelně scénárista nechal Brumbálovu hůlku rovnou u Harryho a tak se již v příštím dvoudílu nemusí k Brumbálově mohyle vracet (on totiž žádnou nemá). Celkově pak film působí velmi prázdně a až na pár vtipných okamžiků a několik rádoby akcí jsem se v kině značně nudil... Tady se někdo hodně sekl a nechápu, co je vedlo i k prodloužení filmu na 153 min. Je mi to moc líto, ale je to tak.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Konečně zasloužené pokračování prvního dílu. Po katastrofalní 2 a 3 je tento díl milým překvapením. První velké plus přichází s návratem celé staré party, i když pro postavu Letty bude leckdo truchlit. Závod za plného provozu a typické soutěžení mezi 2 hlavními hrdiny příjemně spestří film, který je dějově sice velmi, velmi odpočinkový, neřku-li nereálný, nicméně pro pobavení to stačí. Konečně Justin Lin pochopil, ce se fanouškům jedničky líbilo.