Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 512)

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 6: Z pouště přichází cizinec (2022) (epizoda) 

Pozor, mega-spoiler!!!..... Jako díl samozřejmě pecka největší, ale nemůžu si poprvé trochu rýpnout - copak by Grogu přes Sílu necítil Mandovu přítomnost tak blízko sebe? Takže v tu chvíli, kdy byli tak blízko od sebe, už byl logický nesmysl řešit vidět/nevidět se.

plakát

Patrola (1975) 

Začátek - zajímavý, prostřední část - nuda, závěr - překvapivý.

plakát

Kilo Dva Bravo (2014) 

Působivé v té děsivosti a bezmoci, co si člověk uvědomí, že dotyční museli zažívat. Ale mě prostě rozčilovala spousta drobností, o kterých bylo jasné, že se nemohli takto odehrát - bez rizika spoilerování: že by Tug takto několik hodin klečel na kolenou v kuse je nesmysl, i když to byl svalnatý a trénovaný chlap, po chvíli by zešílel bolestí, ostatně proč myslíte, že se děti trestaly klečením?. To mi zkazilo celkový dojem jinak poutavého filmu (ale místy i zdlouhavého, což je pochopitelné vzhledem ke zpracovávané látce).

plakát

Ztracená jednotka (1966) 

Zvláštní "válečný" film - uvozovky jsou namístě, jelikož není z období války, ale boje Alžířanů proti Francouzům o nezávislost. zezačátku se film plincá tak trochu ode zdi ke zdi a absolutně nejde vytušit o čem bude. Pak se to ustálí a velmi slibně rozvine, ale nic překvapivého se neodhraje, vše jde podle zažitého "scénáře". Koneckonců je to skoro 60 let starý film, takže nic objevného nelze čekat. Ale ubíhá to celkem hladce a na mladého Delona i Quinna v nejlepších letech se kouká parádně. Poctivé 3*.

plakát

Trestanec (2017) 

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5*

plakát

Složka 64 (2018) 

Tenhle styl evropských filmů většinou nebývá mým šálkem kávy, ale zde kupodivu vše naprosto bezchybně klape - scénář, kamera, režie, casting a chemie mezi hlavními postavami. Pro mně osobně zřejmě filmové překvapení roku.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Spoiler alert! Velmi podařená zombie vyvražďovačka. A scénarista byl vskutku nekompromisní, co se týče hlavních hrdinů. Takhle podařená žánrová věc tu nebyla od Zombielandu.

plakát

Zabijáci osamělých srdcí (2006) 

Jak tady správně ohodnotil B!shop, takové lepší 3*. Travoltovi tahle role celkem sedla, ale žádný herecký koncert to samozřejmě není. Selma i Jared se také snaží a jejich postavy jsou celkem plastické. Z hlediska scénáře to také ujde, některé scény jsou dosti mrazivé. Přesto tomu něco chybí, nějaký ten elektrizující náboj. Ale celkově docela povedené.