Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Californication

Californication (2007)

Duchovny tu hraje postavu, která žije ve svém vlastním světě a svým chováním je mi hodně sympatická a humorná. Seriál je obecně sexistický a vtipný a skvěle se u něj odreagovávám. Rozhodně žádná nuda diváka nečeká a i přes to, že ze začátku vypadá seriál jednoduchý, tak teda určitě není. V první epizodě určitě není obsažena ani desetina potenciálu seriálu, protože se seriál postupně hluboce vyvýjí v čím dál větší nářez, ano nářez !!!!!! -> proto doporučuju zhlédnout alespoň první tři epizody. Škoda, že je pití tak drahé, protože pokaždé, když sleduju tenhle seriál, tak to ze mě dělá šíleného bohéma a mám šílené nutkání pít whiskey! Seriál se netočí pořád kolem jednoho a toho samého a člověk v tom může vidět i něco více, než jen hlavní postavu jako "sexy stroj" pokud je dost všímavý. Dokonce se mi i postupem času začalo líbit jak přehnaně atraktivní v tomto seriálu Hank je a jak snadno mu všechno to balení ženských vychází a došlo mi že tvůrci seriálu dokázali udělat ze seriálového klišé totálně kultovní věc. Plných 100% a 6 hvězdiček si tento seriál zaslouží bez mrknutí oka!!! + prostředí "Hell.A" je k tomu všemu dokonalým obrazem pro splnění si tajného snu- "být sousedem Ozzyho a popíjet u bazénu" :D. PS: Kytarové znělky jsou standardem většiny dobrých seriálu a zde je to důkazem. Mimochodem Natascha McElhone je tady neskutečně sexy. Dodatk: Se začátkem 6. série začala pozvolna, ale třetí díl to teda pěkně kurevsky rozbalil a jsem opět ve "hře"! :) Jen tak dál!!! EDIT: 6. řada už bohužel není tak silná jako ty předešlé, ale za to má velice silný závěrečný díl.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Tenhle seriál prostě nemá chybu, ať už ve výborném scénáři tak ve skvělých hereckých výkonech, ale hlavně je nabitý britským humorem neskutečným způsobem, který mě nikdy nepřestane bavit. Neskutečné hlášky posádky, to úžasné vystižení typů člověka, kocour jako typická kočka (kdo má doma kočku pochopí). No prostě ten, kdo má rád kari, zevlačení a psirény musí tento film milovat:D Také musím vyzdvihnout neskutečně dobrou hudbu a atmosféru. Listrovo hraní na kytaru je třešínka na dortu celého seriálu. Později, když se objeví na palubě Kryťák, tak seriál pro mě začal být ještě více zábavný. Skoro každý rok si najdu čas a celý tento seriál zkouknu:) U tohoto seriálů mi dokonce nevadí ani český dabing. ***EDIT*** Tak tu máme konec 10. řady, které bych vytkl jen jednu věc a to razantně zmodernizované kulisy, které mi prostě nepřipomínaly starého trpaslíka. Jinak ovšem parádní comeback a patřičně jsem si to užil. S průserovou devátou řadou se to nedá srovnávat je to fakt krásná tečka seriálu. Doplňěk: Tak jsem si konečně udělal čas a zhlédnul vštšinu dílů i v originále. Musím uznat, i přesto že dabing neupřednostňuju, zde ho mám rád a je vynikající. Originální znění je taky výborné a trošku mě mrzí, že v dabingu chybí pár scén (krom DVD, tam je mám pocit všechno). Co ještě změn v dabingu týče - naši borci si nehráli jenom s hlasama, ale i úvodní znělkou a hudbou celkově (v dabingu se mi líbí dokonce víc.) Co se týče překladu ten je opravdu přesný, a tak je vcelku jedno co si člověk vybere.

Přátelé

Přátelé (1994)

Do tohodle seriálu jsem prostě blázen. Má od všeho něco a dokáže mě opravdu vždycky skvěle pobavit. Tahle šestice kamarádů je jedna z nejsypantičtějších seriálových band, a to nejenom kvůli hereckým výkonům, ale i skvěle napsaným dialogům a nějaké zvláštní sympatické chemii, kterou tento seriál má, díky ní mi přirostl k srdci jako žádný jiný doposud. Skvělá znělka, ale hlavně co mnoha seriálům chybí, jsou pořád stejně dobré episody, až do poslední série. Tenhle snímek, podle mě jednoznačně položil základní cihlu seriálům tohodle typu a myslím že se mu to povedlo krásně! :) Mých pět ***** a ještě jednu bych klidně přihodil, kdyby to šlo:) Dodatek: Všechny série jsem viděl asi 5x s dabignem a teď jsem se konečně podíval na většinu dílů v originále a musím tedy uznat, že dabig i přes to, že je dobrý, tak seriálu hodně škodí. S dabignem totiž padlo i hodně dobrých scén a hlavně intonace hlasů se hodně nepodobá originálu a to dělá s původních dialogů pseudodialogy. Dabing uškodil i okolním zvukům, které v dabované verzi úplně vypustili (přitom tenhle zvuk přidává hodně na emocích). PS:Doporučuju stahovat UNCUT DVDrip verze, ve kterých je spoustu skvělých scének navíc.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál všem moc dobře známý, takže to shrnu. Pro mě seriál děctví, ale sleduji ho samozdřejmě dodnes:) Je to prostě nadseriál, který se dokázal držet a stále se dřží v TOPce po celém světe! Prostě bomba a vlastně už taková kultovka mezi animáky! Zajimavé na tom je to, že jsem se tomu smál jako malý a ještě víc se u toho nasměju dnes!

Dr. House

Dr. House (2004)

Jistě, že spoustu věcí je zde vyložený nesmysl, ale právě proto zde vyniká tak dobře postava House, která je absolutně nenahraditelná a Hugh L. se do role hodí tak perfektně, že si nedokážu představit, že by byl nějaký jiný herec schopný zahrát roli tak jako on. Každopádně musím pochválit Wilsona, který je jednou z nejlepších seriálových vedlejších postav a Lisa Edelstein, která je velice atraktivní a zároveň skvěle hodící se na Housovu šéfovou. Výjmenčý seriál, který je mi hodně blízký jak svým humorem tak příběhem i všemi herci, kteří zde hrajou či hráli. Pokud někdo hodnotí a bere vážně lékařskou stránku věci tohoto seriálu tak je sám proti sobě a okrádá se o parádní odereagovačku v podobě neřízené střely jmnénem House! Hodně duležitou věcí je taky to že si seriál držel kvalitu po dobu všech 8. sérií, která je důstojně ukončena. Fanouškům doporučuju zhlédnout s08e23 - swang song (speciální díl).

Black Books

Black Books (2000)

Zatím jsem se podíval na první sérii a jestli si to udrží stejnou kvalitu i po zbylé dvě řady, tak to bude patřit jednoznačně do mé seriálové topky! Vynikající humor ve kterém se doslova vidím je až neuvěřitelný. Herecký výkon Dylan Morana mě totálně uchvátil a musím říct, že až zde jsem si ho pořádně všiml. Když jsem ho viděl v nějakém jiném filmu, tak nikdy neměl tolik prostoru aby ukázal co v něm je. Zde ten prostor dostal a na 200% dokázal, že umí hrát víc než někteří totálně nadhodnocení Hollywoodští herci! Ono celkově hlavní herecká trojice je na jedničku. EDIT: Dokoukána druhá série, která mě bavila ještě více a ty "prasárny" totálně lahodily mému oku i pocitům! Brzo budu potřebovat ubrousky na monitor, protože u toho prskám jako smyslů zbavený. (Ještě dodávám že kvůli tomuhle měním po několika letech svůj žebříček top 10 seriálů). EDIT: Třetí řada perfektní, ale nic víc toho neřekne o seriálu jako to, že jsem ho celý zkoukl za 2 dny. Prostě BOMBA! :)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Velice povedený kousek od HBO, který jsem si velice oblíbil. Pěkně napsané fantasy natočené velmi precizním způsobem, díky kterému působí velmi reálně a vtáhnou do děje umí ještě líp! EDIT: Další série jsou stejně dobré. George R.R. Martin ví co dělá :)

Futurama

Futurama (1999)

Jestli mám srovnat Simpsonovi a Futuramu, tak to se ode mě nedovíte nic, protože jsou to dva uplně odlišné seriály. Simpsonovi mám zažité z děctví jako klasiku mezi seriály, ale Futurama je něco jiného, nového a s jiným nápadem. Každopádně chci říct, že i když je Futurama novější seriál, klasice jako Simpsonům se lehce vyrovná. Pro mě neskutečně dobře udělaný seriál. Skvělé hlášky postav, narážky na různé věci, kterých si člověk všimne jen když seriál pozorně sleduje. Epizody jsou pro mě pestré a není žádná šance, že bych se u seriálu nudil. Český dabing je pro mě velice nedostačující, vzhledem k výborným původním hlasům a hláškám, které se těžko překládají(ostatně jako u všeho). Seriál velice dobře naráží na dnešní problémy lidstva, i když děj seriálu se odehrává o 1000 let dopředu:).

Father Ted

Father Ted (1995)

Vynikající seriál, na který si je však nutno zvyknout (trvalo mi to asi 2 první díly). Příznivec britského humoru nebo přímo seriálu Black Books tady tímto nemůže šlápnout vedle a bude spokojen. Přestože se moc bráním srovnáním děl těchto tvůrců tak musím říct, že tohle je několikanásobně lepší než IT Crowd a tenhle seriál má určitě na to aby zde obsadil lepší příčky. Myslím si že největší jeho mínus je to, že jeden díl nebo jen část dílu diváka neupoutá a ten místo toho aby seriál rozkoukal, ho přímo zavrhne. Každopádně jeden z nejlepších anglických sitkomů který jsem měl tu čest zhlédnout a který svým humorem vůbec nešetří a pálí to do mě co to jde! PS: Jestli jste taky skalní ateisté a máte předsudky nebo obavy jako jsem měl já z téma tohoto seriálu, tak vás ujištuju že můžete být naprosto klidní. PS: Jinak Dougal mě podobou šíleně připomíná Bruce Dickinsona z Maidenů. :D PPS: Netušil jsem že během jednoho měsíce díky Black Books a tomuhle budu dvakrát měnit svou seriálovou topku. DODATEK: Nezapomeňte na speciální vánoční 55 minutový díl "Christmassy Ted", který je absolutně bezkonkurenční! :)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Vynikající seriál, který je ZDRAVĚ americky přehnaný:-) první 4 série bych hodnotil na plných 5 hvězdiček, ale postupem času kvalita upadá........................ EDIT: Po zkouknutí všech dílů a po zajímavém závěru musím říct, že jsem se po dobu těch nekolika let u toho opravdu bavil i přes některé slabší díly. Závěr mi teda moc nesedl, ale budiž. Patří to mezi mé oblíbené seriály a to především kvůli těm prvním sériím, ale plný počet tomu nemůžu dát....