Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 266)

plakát

Na nože (2019) 

Tož znáte to, když dva (tři, čtyři) dělají totéž , nemusí to být ….. . Takže zatímco mně pobavilo ix variací Deseti malých černoušků (snad nejzábavnější je ta ruská!), tento holy vůdský , svižný a často i vtipný odkaz na pozdně viktoriánské geniální detektiv(k)y, pro mně trochu zklamání. Nad průhledností zápletky (největší možný hřích pátera Knoxe!!!), se nijak ani pohoršovat nebudu. Ale prostě mi nesedl ten rozjuchaný holyvůdský sižet , dle mého dost dryjáčnicky naroubovaný na daný koncept. Fakt ovšem je, že to v mých okách pozvedli zábavní herci a permanentní pomrkávání, jako že bžunda. Takže mi je vlastně už zase líto, že hodnocení zde je pouze pětihvězdné. Být desetimístné, nebylo by to tak úplně (u mně) v průměru , leč i přes to lehké zklamání, s přehledem nad průměrem mnou zkouknutých taškařic (řekněme třeba sedm hvězd).

plakát

Pollywood (2020) 

Spousta zajímavých (nových) informací v pro mě nezkoukatelné formě. (tlačení na pilu s rádoby vtipným konceptem by mělo být jako rámec dokumentu trestný! - hned po časosběrech!!)

plakát

Zoufalci (2009) 

Nebýt těch nekonečných detailů(co to jako mělo být-zachycení duševního rozpoložení?, cesta do duší zúčastněných?,-ale no tak..) výrazů obličejových partií dobrých herců, mé hodnocení by bylo výrazně výše. Dost mně to rušilo (otravovalo). Ale abych se nepokakal-takhle dobré české filmy zas tak často nevídám. A pan Plesl jako rodinný psycho tyran? Bonbónek!!

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

A to mě má jako urazit že je to (hrdý) béčko? Sem si ani nevšiml, že by předchozí dílky byli v ,,áčku" (a různé rozpočty to nijak neovlivní). Pro mě definice jednoduché moderní scifi akce (Mrmvlovky fakt né). A že každý díl je recyklací a vykrádačkou předchozího? No a? Jmenujte mi jediný film, který je tak originální, že ani z části nečerpá z nějakého toho z minula. -- Jen mě trošku rozrušila ta závěrečná sekvence, poněkud džendrově nevyvážená. Tři buchty a dva roboti (??) , zatímco všechna zbývající varlata co se ve filmu objevila se někde povalují- ať na policejní stanici, vězení, na silnicích, nebo vojenské základně-rozstřílená na sračku! - A Karl? Toť (ocelový) pupíček!!

plakát

Poslední skotský král (2006) 

Kouknul jsem se na to po deseti letech znovu a málem jsem se sám ze sebe poblil, jak jsem to produkci na poprvé sežral. Abych sám se sebou vydržel, alespoň pro sebe jsem to shodil ze 70% na polovic. Až nyní mi došlo, že jde jen o vykalkulovanou , nevěrohodnou podívanou, kdy kulisou je tak těžce zkoušená afrika, o Aminovi skoro nic, sem tam jakože reálie. No-až jednou tohle téma vezme třeba paní Bigelow a zkusí mi vysvětlit jak to ,že se to vraždící monstrum nikdo ani nepokusil pohnat před soud (jeho oblibu v africe neberu jako argument pro spokojený důchod -nebo 300 000 mrtvých sem, 300 000 mrtvých tam....?).--- Jestli někdy někdo natočí film , třeba o hrůzách v Kambodži v letech sedmdesátých (nebo věrohodný portrét zrůdy Pol Pota), tak aby to nebyl příběh už zase bělocha a Kambodža jen v pozadí,- dám všechny hvězdy co mám. Ale tohle...

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Vyhledávám filmy paní Bigelow. Sedí mi její úsporný tvar se sklonem spíše popisovat než komentovat (už to jak nám kdysi poměrně věcně a přesně popsala jak to vlastně chodí u těch upírskej drsoňů- Na prahu temnot-). Jen proto , že je poněkud sušší než by mohli její opulentní témata snést , ji sice nehodnotím pravidelně na 100% (až na výjimku-Zvláštní dny-kdy přes blbý scénář to opulentní bylo více než dosti), a i když to zrovna nejsou kasovní trháky (snad až na hit - Bod zlomu-), pravidelně potěší (třeba jak vymrskla svého bejvalku, kasuštyka-jistého pana Camerona z Oskarů-viz. Smrt čeká všude- vs. Avatar). Snad pro svůj styl jednou nesklouzne k nějaké té levé angažovanosti.

plakát

Ptačí píseň (2019) 

Nečtěte obsah od Cinemaxu!! No a když si ho nepřečtete, máte rádi atmosférické východoasijské filmy (troufám si tvrdit, že tuhle formu jsou schopni vytvořit jen japonci-sem tam evropan, co to má rád po japonsku),- oceníte skvělý (!) soundtrack a nebojíte se použít (alespoň občas) mozek a oči, užijete si to.

plakát

Mlčení (2016) 

Od pana Šúsaka mám knihu: ,Moře a jed´, osnovou knihy je vivisekce na zajatém americkém vojínovi. Tohle je také o vivisekci -ducha a ideií (tedy toho co ve víře v cokoli mimo rámec mamonu vyprázdněné pseudokřesťanské evropě naleznete jen výjimečně).

plakát

Divergence (2014) odpad!

Mě ta moje zvědavost jednou zabije. Všechno okolo tohodle dílka na mě řvalo, NEPOUŠTĚJ SI TO, není ti dvanáct blbe! - No pustil jsem si to. Co mě omlouvá , že k žehlení. To mě vůbec nebaví, ani nejde. Takže vlastně soulad- ,,film" mě taky vůbec nebavil a nikomu s těch , kteří jsou pod touhle sračkou podepsáni nic nešlo.

plakát

Nejlepší léta našeho života (1946) 

Ten Wyler- něco mě od něj pobavilo (Lištičky, - Prázdniny v Římě), něco mě hodně nebavilo (Ben Hur). Tohle bylo tak neomaleně americké a utahané až to utahalo i mně (ani nepamatuju , kdy jsem byl na konci filmu tak příšerně unavený - a to i přesto, že jsem si párkrát klimbnul- a znuděný). Pro mě osobně přehlídka klišé s (některými) dobrými herci.