Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Akta X

Akta X (1993)

Špička a moje srdcovka. Geniálně zpracované (alespoň první řady). Jeden z mála opravdu inteligentních sci-fi seriálů, u nichž nemůže člověk vypnout a nechat se jenom tak unášet tupostí dialogů, na první pohled atraktivními (ne)herci a naivní zápletkou - tedy zápory většiny současné produkce, alespoň dle mého názoru. 5* je v prvé řadě pro Chrise Cartera, hned za ním následují oba agenti. Gillian Andersonová před Akty ani po nich nenašla adekvátní roli. David "Mulder" Duchovny se momentálně v Californication celkem úspěšně snaží vymanit se z nálepky agenta FBI. Tak hodně štěstí.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Tleskám a klaním se!Aby takhle amatérský vypadající seriál udělal doslova díru do světa, to se hned tak nestává.Znám pár lidí, kteří se na to dívali jenom proto, že je to sprostý, ale musím říct, že hodně epizod tohoto seriálu není moc sprostých.I když některé díly jsou co do sprosťáren a nechuťáren opravdovou lahůdkou.Cartman ve mě bude navždy alespoň z části žít :) A myslím, že hlášku "Zabili Kennyho!" "Parchanti!" zná asi každý, bez rozdílu věku.Takhle se mají točit animáče pro dospělé.Hned by bylo na světě veseleji.I když každý přece ví, že Satan přece není tak špatný, je jen moc smutný z toho, že ho Saddám Husajn využívá :) (já vím, to je z filmu, ale co se dá dělat).Opravdu Satan nechce vládu nad zemí, chce jen naše prachy aby si mohl žít jako král!No řekněte sami, nezaslouží si tvůrci pochvalu už za citlivého, chamtivého Satana, který víc než po vraždách touží po lásce? Já myslím že určitě ano.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Slovy Terryho Pratchetta: "Humor zůstává, myšlenky se prohlubují." Vtipy dostávají v čísle 10 větší náboj a premiér se už občas dokáže postavit proti svému tajemníkovi (krásným příkladem je můj nejoblíbenější díl Klíč). Ještě lepší než Jistě, pane Ministře. "Británie musí chránit slabší proti silnějšímu." "Proč jsme tedy nechránili Afgánistán proti Rusům?" "Ti jsou moc silní."

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Vytříbený anglický humor, skvělé herecké výkony, stále aktuální téma, geniálně napsané dialogy, postavy kterým doopravdy uvěříte, že existují. Krásná ukázka fungování vysoké politiky a především státní správy. "Konat levněji se prodraží, konat rychleji trvá déle a konat v tajnosti je demokratičtější." - Jim Hacker o státní správě.